Jag bor bland de vilda djuren

Jag bor ca en kvarts bilväg utanför Stockholms tullar. Tomten som huset ligger på är på ett berg, vi har massor av buskar, löv och barrträd. Mycket av den naturliga miljön finns kvar även om vi också har rabatter och gräsmatta. Jag försöker misshandla gräsmattan så mycket som möjligt för att jag ska slippa klippa den, framförallt vattnar jag den aldrig.
Vi har massor av frukt och bärbuskar. De börjar bli rätt gamla och är inte perfekt skötta så frukterna är inte av bästa kvalitet. Det är nu vi kommer in på de vilda djuren, de älskar att mumsa i sig av bären och frukterna, framförallt fåglarna och just fåglarna blir bara fler och fler. Här finns fler fågelarter än jag kan namnet på, men jag kan några: rödhake, duva, talgoxe, nötväcka, nötskrika, koltrast, blåmes, skata, kråka och hackspett.
Men här finns inte bara massor av fåglar, på vår tomt har vi även ekorrar, grävlingar, paddor, grodor, harar, möss, snäckor, kopparödlor, skalbaggar, spindlar, fladdermöss och en massa insekter. Det vi har lite av är mygg och mördarsniglar som tur är, det beror nog på att jag inte vattnar så mycket.
I år fick vi en ny gäst på tomten, en rävhona flyttade in i en av håligheterna som vi har massor av på ena sidan av berget. Hon har fått tre ungar. Vi försöker låta alla djur vara i fred och tränger oss inte på, för vi vill gärna ha kvar alla djur som bor hos oss. Rävhonan tycker inte alls om att vi är nära hennes gryt men när hon gått iväg på jakt på kvällen har vi passat på att fota hennes ungar. Ungarna är busiga och kommer ut och leker strax efter att hon gått.
Här kommer ett par bilder av rävungarna:

rävungar

rävunge2

rävungar3


Här kommer en bild på en spindel, den är rätt stor och läskig, jag kan inte namnet på den:
läskig spindel


Här kommer några bilder på ekorren som samlar gammalt gräs till sitt bo. För att den ska få med sig så mycket som möjligt på en gång så rullar den ihop gräset till en boll. Även koltrasten samlar gräs till sitt bo:
ekorren

ekorren+koltrasten

Rävmor:
rävmor


Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
 

Reggad på Commo.se

Bloggtoppen.se
Add to Technorati Favorites
Creeper
ip information
Bloggtopplista
Bookmark and Share
RSS 2.0
.