ABs test är ett skämt och frysta konton för TPB

Jag har precis klickat runt i AB:s kompass: EU Profiler. Ett helt galet test där inte Piratpartiet finns med eller några av de viktiga frågor som rör Internet.
Jag ger Aftonbladets test betyget: URKASST!

Till AB: Vad får testet för värde om alla partier inte finns med?

Du som vill göra testet där Piratpartiet finns med kan klicka HÄR.

Gammelpartier och nätpolitik:
Jag ger Fjellner(M) och Hedh(S) bottenbetyg för deras medverkan i Agenda i SVT (ca 15:50 in i programmet).
Det är bara löjligt att lyssna på dem och deras försök att få det att låta som om Piratpartiet inte haft någon betydelse eller fått dem att börja tänka om i deras syn på nätpolitiken. Vi vet att både sossar och moderater röstat FÖR Ipred.
Vi vet att den borgerliga alliansen klubbat genom FRA-lagen och att framförallt moderaterna med Reinfeldt i spetsen till varje pris skulle införa lagen.
Jag har ännu inte hört någon sosse eller moderat säga: Vi ska riva upp Ipred nu.
Alla ungdomsförbund är mot Ipred, men vad hjälper det när deras moderpartier röstat för lagen?
Det finns ett parti där man kan vara säker på att ungdomsförbundet och moderpartiet går hand i hand i den frågan och det är: Piratpartiet.

Till sist:
Frysta konton och eventuella tillgångar beslagtagna är vad som nu kanske gäller för TPB-killarna.
Allt är ett hur vansinnigt spektakel som helst. Utredningen gjordes av en polis, Jim Keyzer, som var köpt av Warner. Sen blir det rättegång och så döms de av en jävig domare: Tomas Norström.
Kan det bli värre?
Nu verkar det som om TPB-killarna kräver att även polisutredningen ska göras om enligt Peter Sunde.

Uppdatering 1:

Men det är bara Wasabrödsmiljonären Carl Lundström som har några pengar.Trots att tingsrättens dom mot de fyra Pirate Bay-dömda är överklagad har Kronofogden redan satt igång sitt arbete. Skadeståndet på 30 miljoner kronor ska säkras och första steget var att skicka ut inbetalningskort på 12,1 miljoner kronor till de dömda piraterna.Tre av de dömda saknar tillgångar av större värde. Eftersom skadeståndet ska betalas solidariskt betyder det i praktiken att det är Carl Lundström som kommer att tvingas betala hela skadeståndet.

- Även han har fått papper från kronofogden men vi har inte tagit itu med den frågan. Men domen gäller ju tills den är återförvisad på grund av domarens jäv, säger hans ombud Per E Samuelsson.

Men Samuelsson räknar med att kronofogden kommer att tvingas tina upp pengarna redan om någon vecka. Han har redan krävt att rättegången i tingsrätten ska tas om på grund av anklagelserna om jäv mot domaren i målet.

- Vi utreder nu så mycket vi kan hur jävet ser ut och vi utgår ifrån att hovrätten återförvisar målet till tingsrätten. Och då kommer verkställighetsåtgärderna att bli avbrutna, säger Samuelsson.

Under tiden mal kronofogdens kvarnar och redan på onsdagen kan myndigheten ha fryst bankkonton för de dömda.

- Vi börjar söka efter tillgångar på onsdag om det inte kommit in pengar innan dess. Pengar på konto är en tillgång och hittar vi det kommer vi att utmäta det, säger Fredrik Karlsson, teamledare på Kronofogdemyndigheten.

Även den piratdömde Peter Sunde har fått inbetalningskort. Men han har redan kört sina inbetalningskort på totalt 12,1 miljoner kronor genom sin strimlare.

- Jag har redan shreddat dem. Jag har ju inte de här pengarna så med min privatekonomi händer ingenting, säger Sunde.

Sten Gustafsson/TT Stockholm TT

Uppdatering 2:
Frankrike vill stänga av fildelare, Sarkozy i farten igen:
Den kontroversiella frågan om misstänkta fildelare ska stängas av från internet är återigen uppe för beslut i nationalförsamlingen i Frankrike idag. President Nicolas Sarkozy driver linjen att personer som laddar upp och ner upphovsrättsskyddat material inte har på internet att göra.Bloggar : Leo Erlandsson, Badlands Hyena, NSM, Jan Lindgren, Argast Nu, annarkia, Sidvind, Opassande, Polisstaten, Otyget, Hanna Wagenius, Yngre Medelåldersbloggen, Rick Falkvinge(pp)

Media:
DN, Exp, AB, SvD, DN, DN, DN, Newsmill, Exp, SvD, AB, AB, DN, DN

Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Jonas B.

Urkig, urkigare, urkigast måste det väl heta. Inte urkast. Det låter dialektalt och konstigt.

2009-05-12 @ 11:03:30
Postat av: satmaran

jag menade mera ur-kast, alltså ur-dåligt

inte urk, fast det är det ju också

:-)

2009-05-12 @ 12:16:37
Postat av: Mattias

För mig finns PP med. Förstår inte varför alla gnäller om att det inte finns med. För övrigt är det ett skitdåligt test. Man får fram en karta när man är klar och på den kan man bland annat uttyda:Fi ligger mer på vänster på den socioekonomiska skalan än vänsterpartiet.Moderaterna är det minst högerinriktade av de borgerliga partierna. C, FP och KD är mer höger än moderaterna.* Piratpartiet är det partiet som ligger mest åt vänster av alla de partier som ställer upp i EU-valet.Någon annan som får upp liknande resultat? Nån som kan förklara varför det blir så?

2009-05-12 @ 17:19:36
Postat av: Mattias

Blev en konstig fet stil när jag skulle skriva asterisk i mitt förra inlägg, men det gör kanske inte så mkt. Var inte tänkt att fokusera på den första meningen, utan att göra en lista, men någonstans blev det fel i formateringen.

2009-05-12 @ 17:37:11
Postat av: satmaran

Aftonbladet häver censuren

Läs hos Janne:

http://janlindgren.se/2009/05/12/aftonbladet-haver-censur/

2009-05-12 @ 17:41:42
Postat av: Mattias

där fick vi förklaringen varför det fungerade för dig

2009-05-12 @ 17:43:43
Postat av: Mattias

Fast fortfarande är det väl mycket som är konstigt med testet? Att Piratpartiet klassas som ultrakommunistisk. Att det inte är någon skillnad på V och MPs politik och att C, FP och KD är mer höger än M?

2009-05-12 @ 18:02:10
Postat av: Magnus K

Nej, du menade urkasst.

2009-05-12 @ 18:14:31
Postat av: satmaran

Magnus K

:)

Okej, är det så det stavas? jag har faktiskt inte kollat. Aj aj!

2009-05-12 @ 18:49:42
Postat av: satmaran

Mattias: ABs test är skit oavsett, men vi ska inte vara elaka, tänk på att det bara tog 2 år att göra eller hur det va?Magnus: jag får 728 träffar på google för urkasst

och 2740 för urkast.Finns det någon icke jävig domare här, som kan göra en bedömning?

2009-05-12 @ 19:00:36
Postat av: surgubben

ordet "kasst" är en neutrumformen av adjektivet kass.

exempel:

en kass kvällstidning. ett kasst aftonblad. deras kassa personal.kommentatorn reserverar sig för eventuellt jäv

2009-05-12 @ 19:48:38
URL: http://surgubben.com/
Postat av: satmaran

surgubben:

naturligtvis har du rätt

2009-05-12 @ 20:09:54
Postat av: Mattias

Jag kan också intyga att det stavas urkasst. Anledningen till att "urkast" har fler träffar på google är förmodligen för att det är någon konstigt form av "utkast".kast stavas med ett s, dvs ett sånt man gör med en bollkasst stavas med två s, eftersom det är en annan form av kass.Men jag reserverar mig också för eventuellt jäv.Sen ska vi ju komma ihåg att det inte är AB som har gjort testet, utan något europeiskt institut. Så man skulle ju ha kunnat vänta sig lite bättre resultat. Det stämmer ju inte någonstans med normala uppfattningen av svensk politik. Jag menar... Moderaterna i mitten.

2009-05-12 @ 23:00:58
Postat av: LG Ericsson

Efter påtryckningar från både läsare och EUProfiler ändrade sig Aftonblader i går kväll och tar med även PP, FI och SD.I går morse sände jag följande mail till projektledaren för EUProfiles, Fabian Breuer.Von: LarsGoran Ericsson

Gesendet: Di 12.05.2009 09:49

An: Breuer, Fabian

Betreff: Censorship in your EU Profiles survey / test ??Hi,How can you allow the swedish evening paper Aftonbladet to censor and exclude some of the parties in your study/webtest EU Profiler ?In the study/webtest we find at Aftonbladet they censor and exclude 3 parties, PP (Piratpartiet), FI (Feministiskt Initiativ) and SD (Sverigedemokraterna) !But in the study/test that we can find at your website these parties are included.Does Aftonbladet really have the right to use your material/study/test in such a way ?

If so – is that the democracy you want in Europe / EU ?Kind regards

LG EricssonPå kvällen fick jag följande svar från dem:

From: “Breuer, Fabian”

To: “LarsGoran Ericsson”Subject: AW: Censorship in your EU Profiles survey / test ??

Date: Tue, 12 May 2009 17:32:32 +0200Dear Lars Goran,Thanks for your email and your interest in the EU Profiler.The situation you mention has been adapted now and the parties are as well included in the Aftonbladet version.Best

Fabian

2009-05-13 @ 08:57:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
 

Reggad på Commo.se

Bloggtoppen.se
Add to Technorati Favorites
Creeper
ip information
Bloggtopplista
Bookmark and Share
RSS 2.0
.