STÖK och STIM!

Igår var Christian Engström(pp) med i TV 4:s Nyhetsmorgon tillsammans med STIMs vd Muldin och Bahnhofs vd Karlung. STIM är förespråkare av en avgift som skulle göra en viss nedladdning av musik laglig. Men det är ingen TOTAL lösning av fildelningsfrågan, vilket gör att jag precis som Engström förkastar förslaget. Det fanns ingen representant från skivbolagen med i programmet och jag är tveksam till om förslaget är något som de skulle ställa sig bakom. STIMs förslag handlar bara om musik, men fildelning rör så många andra områden. Ska alla branscher komma med förslag om avgifter? Är det teknisk möjligt att ha koll på vem som fildelar vad, så att betalning hamnar rätt? Det blir många frågor som snurrar runt i huvudet.
Dessutom vill STIM ha kvar Ipred-lagen. Förslaget är alltså dåligt!

Som jag ser det finns det egentligen bara EN sak skivbolagen och övriga kan göra, det är användarvänliga tjänster på Internet till en rimlig kostnad. Bra tjänster, som gör att man enkelt och snabbt kan få det man vill ha, skulle genast konkurrera ut "olaglig" fildelning. Varför kan inte skivbolagen göra tjänster som kunderna vill ha? Det är helt obegripligt.

Att majoriteten av fildelare vill betala för sig har vi vetat hela tiden, det har aldrig handlat om gratis, utan det har varit tillgängligheten till bra och lagliga alternativ som saknats. Förvisso kommer det alltid att finnas de som inte vill betala men det kan man stå ut med om majoriteten söker sig till lagliga alternativ.
Men som sagt, det finns inga bra lagliga alternativ  idag.
Spotify är på rätt väg, men även de har haft problem med skivbolagens snåriga paragrafer och artister som inte vill vara med. Musikbranschen gör det sannerligen inte enkelt för sina kunder.

En som har ruttnat totalt på filmbolagen är Thomas Engström som är krönikör hos Fokus, Krossa filmbolagen, jag förstår precis hur han känner. Läs artikeln!

Hos HAX kan vi läsa att i den utredning som regeringen tillsatt om upphovsrätten är utredaren ingen mindre än professor Jan Rosén som DESSUTOM är ordförande i Svenska föreningen för upphovsrätt.
Kan man bli mer partisk?

Polisen har gjort ett tillslag mot en gigantisk fildelningsserver. Enligt Pontén på Antipiratbyrån, det största beslag som gjorts i Sverige.
– Det här är källan för alla piratkopior som hamnar på Pirate Bay, säger Henrik Pontén, jurist på Svenska Antipiratbyrån, till SvD.
Men Peter Sunde, talesman för fildelningsajten, tror inte att det stämmer.

– Över 800 000 människor har laddat upp på Pirate Bay, så jag tror inte att det är källan till allt. Men det är möjligt att det är en stor källa, säger han till SvD.se.

 

I USA har en debatt blossat upp om huruvida en "sanningskommission" bör inrättas för att undersöka om den förra regeringen, ledd av dåvarande president George W Bush, i det så kallade kriget mot terrorn missbrukade sin maktställning. Läs mer om detta hos Erik Josefsson: "This country was a dictatorship".
XOR skriver också om Bush-diktaturen.

 

I Sverige fortsätter FRA-motståndet vilket bl.a. kan läsas hos: Anders Widén, Olof, Mark Klamberg och Farmor Gun. Även hos Isobel på Expressens ledarsida idag.

Mikael Nisson får fler och fler inlägg till sin FRA-antologi.

 

Ung Pirat har fått lämna en replik på SvD:s ledarblogg efter påhoppet från Per Gudmundson(SvD) häromdagen.

 

 Mer helgläsning för den som orkar: SvD, ETC, DN, SvD, NewsmillKarl Sigfrid(SvD


Och till sist: Pär Ström har tydligen hittat Patriarkatet.

 

Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Mike

Du måste se denna rulle:::



Fra,Ipred,Acta.

Är detta en repetition av historian men i annan form?

Fängslad och dödad för sina politiska åsikter,för sin livsideologi,för sin frihet.

En Film Ni Alla måste måste se.



Ladda ner.

http://thepiratebay.org/torrent/4683933/Hunger.2008.LiMiTED.DVDRiP.XViD-HLS



Vem är terroristen ?

Sadisten till maktens väktare eller frihetskämpen medborgarkämpen?

Betydelsen av hungerstrejken var att fångarnas syfte deklareras som politiska fångar och inte att betraktas som brottslingar. The Washington Post dock rapporterat att det primära syftet med hungerstrejken var att skapa internationell publicitet.



Publicitet genom att dö och få livsgnistan släckt snarare.



Behandlas som djur utan värde och livet får inget värde.



Man kan lätt dra paraleller.



Enda orsaken man vill förbjuda fildelningen är pga den gör ungdomarna politiskt medvetna

2009-03-07 @ 12:55:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
 





Reggad på Commo.se

Bloggtoppen.se
Add to Technorati Favorites
Creeper
ip information
Bloggtopplista
Bookmark and Share
RSS 2.0
.