Sista helgen före IPRED

Det är skrämmande att man ens tänker på att det är sista helgen innan Ipred-lagens införande. Det måste betyda att det är något stort som händer. Vilket det också är. Det är sista helgen innan vi får en "privatpolis" som snokar i vårt privatliv. Den 1 April har upphovsrättsindustrin rätt att få ut våra IP-identiteter från Internetoperatörerna.

Jag kan förstå att operatörerna inte är så glada över att behöva agera medhjälpare till den privata upphovsrättsindustrin genom att lämna ut sina kunders identiteter men de behöver ju inte vara så okunniga och ljuga om vad som gäller.

Enligt NyTeknik kommer många tokslanga den här helgen. Men NyTeknik har precis som operatörerna lite dålig koll på Ipred-lagen och vad som gäller, vilket Otyget tycker är jävligt dåligt.

Personligen tycker jag det är bra att tjänster som Ipredator och OneSwarm m.fl. finns vare sig någon fildelar upphovsskyddat eller ej, jag anser att vi har rätt att vara anonyma på nätet. Jag för själv en personlig bojkott mot hela upphovsrättsindustrin vilket gör att jag varken köper eller fildelar upphovsrättsskyddat, eftersom jag ser fildelning av sådant som gratis marknadsföring. Jag är Spotify-kund eftersom det är ett exempel på en tjänst som visar vägen för hur en användarvänlig tjänst kan se ut på Internet, till en rimlig kostnad. Artister som går med i FAC tycker jag också att man ska gynna så gott man kan.

Vi har sett den ena artikeln efter den andra om att många inom EU-parlamentet röstar för ett fritt Internet. Men vi har ännu inte sett några bevis på att det kommer bli så. Nu är det snart EU-val så jag tänker rösta för att skicka Christian Engström(pp) till EU. Det finns några andra partiers politiker i Bryssel som gör ett bra jobb när det gäller vårt privata liv på nätet, men att få dit Piratpartiet känns väldigt viktigt eftersom pp förstår tekniken och är väldigt duktiga i just dessa frågor. Det är mycket viktigt att ha kunskap om nätet nu när mycket av våra privata liv finns där.

Eftersom det är helg:
Leo har lite drinktips, den sista är min favorit. :)

Fler bloggar om integritet och Internet: Scaber Nestor, Farmor Gun, Jens O, Mikael Elmlund, Lake, Christian Engström, Generatorn Y, Sidvind, Karl Sigfrid, Erik Hörstadius,

Till sist:
Prylbloggen påstår att The Pirate Bay blåser ideella föreningar. Nja, hur var det nu igen, Pirate Bay har väl inte lagt upp materialet, eller hur? Och på Google finns det ju också. Nedrans Google som blåser ideella föreningar!
Bloggat om detta har Stationsvakt och Hell-man och Mumlan och Ulf Hedlund gjort.


Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Mike

Vad förväntar du dig av en regering som behandlar sin befolkning såhär?https://www.flashback.info/showthread.php?p=15856965#post15856965Dom är fanimig sönderknullade i huvudet.Inga friska människor dessa politiker.

En giljotin på torget vore en bra lösning.

2009-03-29 @ 00:57:16
Postat av: Jens O

Än är inte slaget förlorat, när motståndet ser ut att växa. Vartefter vad som i praktiken pågår, långsamt sipprar ut till våra politiker, media och det går upp för dom, hur genomlurade de har blivit, av lobbyisternas retorik.

2009-03-29 @ 11:07:26
URL: http://www.odsvall.se/blog/
Postat av: satmaran

Så sant, vi får inte ge upp. Fredrik Reinfeldt och Beatrice Ask med övriga i alliansen har mycket på sitt samvete.

2009-03-29 @ 21:31:52
Postat av: eNKey

Är du för eller emot IPRED?<b>Nu kan du rösta!</b>

Skicka sms med texten <b>m13ser14 NEJ</b> om du är emot

eller <b>m13ser14 JA</b> om du är för IPRED, till numret <b>72500</b>Sen får du veta resultats sidan.2009-04-03 @ 21:49:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
 

Reggad på Commo.se

Bloggtoppen.se
Add to Technorati Favorites
Creeper
ip information
Bloggtopplista
Bookmark and Share
RSS 2.0
.