På rätt väg?

Igår blev det klart, en stor majoritet av ledamöterna i EU-parlamenter är emot övervakning på Internet:

– Har 27 länders parlamentariker röstat igenom det här med så stor majoritet som det faktiskt blev, så innebär det att folkvalda från hela Europa tycker att de mänskliga rättigheterna på internet inte får kränkas. Det är en tydlig signal, Inger Segelström(s).

Parlamentet säger nämligen återigen nej till förslaget att personer ska kunna stängas av från internet om de till exempel fildelar upphovsrättsskyddat material upprepade gånger – ett förslag som den franska regeringen är varm anhängare av och som just nu diskuteras i Paris.

Dessutom betonas att "systematisk övervakning" av internetanvändare ska förbjudas och att möjligheterna för myndigheterna att bedriva hemlig övervakning av internettrafik ska begränsas.

Parlamentet vill också kraftigt begränsa de fall där internetoperatörer ska tvingas lämna ut uppgifter om sina kunder till myndigheterna och fördömer "statlig censur" av information på internet.


Det låter ju väldigt bra men hur fungerar det i praktiken nu när vi har FRA och Ipred? Acta är på gång och Datalagringsdirektivet likaså. Kommer EU se till att det blir ändring av de lagar som redan finns och att de som är på gång inte träder i kraft? Jag tror att många precis som jag vill se resultat.

 

Blogge kör en test och utmanar EU och myndigheterna i sin senaste bloggpost som han avslutar med:

Please make my day, I fucking beeeeeeg you…


Nu kanske våra EU-politiker har vaknat lite och är på rätt väg, men det kan man ju inte påstå att alla är:

Mona Sahlin(s) tror att skattehöjningar ska rädda oss ur krisen. Tillbaka med skatt på förmögenhet och mer skatt för höginkomsttagare, tror Mona är medicinen. Nu ser jag att miljöpartiet säger nej till Monas förslag så det är kört med förslaget ändå. Pratar de med varandra?

Wanja Lundby-Wedin tror att allt blir bra om hon hoppar av några styrelseuppdrag, fast hon behåller dem som hon tjänar pengar på. Jag säger bara: Wanja, Wanja Wanja....det håller inte!

I den svenska politiken är det snabba kast, moderaterna och alliansen har visst blivit socialdemokrater. Hmm...innebär det att de också snart ropar på höjda skatter?
Rösta på Piratpartiet, de andra vet ändå inte vilken sida de står på. Piratpartiet kämpar åtminstonde för ditt privatliv.

Till sist:
Påven har ju varit på helt fel spår vilket han nu också bannas för:
En av världens mest ansedda medicinska tidskrifter, The Lancet, anklagar påven Benedictus XVI för att ha förvrängt vetenskapliga fakta. Tidningen har reagerat på påvens uttalande om kondomer, och kräver att han tar tillbaka sitt påstående.

Det ska bli spännande att se fortsättningen!

Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Mike

Vilken röra.Verkar som att riksdagen satt sig själva i baklås.Domskulle ha Rivit Fra och resten när dom hade chansen.Nu är dom så grillade dom kan bli.Inte långt kvar nu tills riksdagen satt sin sista potatis.Lol höger lär ju inte vinna några fler val på några år hundraden lol hahahaha det är ju för säkert.Och om dom andra partierna inte börjar gynna skattebetalarna snart är deras kokta rövar snart stekta.2009-03-27 @ 16:55:16
Postat av: Anonym

Gick inte min trackback fram?

2009-03-28 @ 16:56:55
Postat av: satmaran

Verkar inte så.

2009-03-29 @ 21:35:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
 

Reggad på Commo.se

Bloggtoppen.se
Add to Technorati Favorites
Creeper
ip information
Bloggtopplista
Bookmark and Share
RSS 2.0
.