Ja jäklar, vilket elände FRA-lagen är!

Nu har försvaret vaknat och är missnöjda med FRA-lagen:

- FRA får inte avlyssna utländska spioner på plats i Sverige om den nya FRA-lagen antas. Det säger Stefan Kristiansson, chef för den militära underrättelse- och säkerhetstjänsten, Must. Han och ÖB kräver att alla "utländska enheter" i Sverige ska få avlyssnas.

Som FRA-lagen är utformad får ju inte FRA avlyssna något som har sändare och mottagare i Sverige. Enligt Stefan Kristiansson innebär det att Must inte kan be FRA att lyssna på trafik mellan exempelvis utländska spioner på jakt efter försvarshemligheter i Sverige eller mellan utländska länders fartyg som befinner sig inom svenskt territorium.

 Att försvaret kräver att alla "utländska enheter" i Sverige ska få avlyssnas är skrämmande för det går inte, om inte all trafik i Sverige massavlyssnas.

Jag ser att HAX nu har lämnat sitt bidrag till FRAntologin också.

Till sist:
Ni minns moderaten Olah Örtengren va?
Han lämnade en kommentar idag på min bloggning om honom:

Postat av: Olah Örtengren

När jag skrev mitt inlägg "Guide: bli fri från FRA på 5 minuter" http://foretagsammoderat.blogspot.com/2009/03/guide-bli-fri-fran-fra-pa-fem-minuter.html förstod jag att det skulle vara provocerande och att det skulle misstolkas medvetet eller omedvetet. Det skrevs halvt på allvar - halvt på skämt. Reaktionen blev närmast fanatisk. Många har uppfattat mitt inlägg som att jag vill att folk ska sluta tänka och acceptera allt vad en stat vill eller inte vill.

Inget kunde vara mer fel. Det är precis tvärtom!

Jag har hållit på med datorer sedan de kallades Vic 20, Vic 64, Amiga. Jag gick en kurs i Basic 1985! Jag har under hela mitt liv jobbat med datorer. Datorer och internet är en lika naturlig del av mig som att jag tar på mig kläder på morgonen - men jag tycker att debatten kring FRA har spårat ur helt. Vilken bild av FRA är närmast sanningen? Är det att FRA agerar som en "totalitära statskontroll" som övervakar varenda steg som vi medborgare tar eller är det ett FRA som fungerar som en digital tull som stoppar misstänkt trafik på väg in i Sverige? Är det ett FRA som nu kommer att missbrukas eller är det ett FRA missbrukades förr och att möjligheterna till det nu har minskat? Ingen vet med säkerhet svaret.

Svaret får vi om debatten lugnar ner sig - och då alla demoniseringar, demagogi och överdrifter rensats bort ur debatten. Svaret får vi då en åsikt inte bemöts med hot och påhopp.

Vi är inte riktigt där ännu så jag kommer därför att lägga ner allt debatterande om FRA, Ipred eller TPB tills debattklimatet lugnat ner sig.

Frid!

2009-03-11 @ 11:53:17
URL: http://foretagsammoderat.blogspot.com/Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Mike

Den dagen denna regering störtas.Den dagen Den dagen.Den dagen får man hoppet tillbaks-.riktig hycklar regering.Och du som bloggare är sååååååå Gryyyyymm.Tänk om alla vore som dig.Fyfan då hade vi haft en modig värld där ingen jävel till stofil hade vågat stoppat fram fötterna.

2009-03-11 @ 22:46:09
Postat av: Scaber Nestor

Det kanske är ett ärligt misstag, men har man hållit på med datorer så länge vet man att de heter Vic-20 och COMMODORE 64 med efterföljaren Commodore 128

Man vet också skillnaden mellan Amiga500 och Amiga2000.

Om man var med då känner man till att parallellt med Vic20 så fanns ABC-80 som tävlade om uppmärksamheten.Antingen vet man detta, eller också har man fått det berättat för sig.Min gissning är att Olah fått det berättat för sig och försöker nu få poäng på saker som han egentligen inte känner till.

2009-03-12 @ 00:50:48
URL: http://scabernestor.blogg.se/
Postat av: satmaran

Mike:

tack!

:-)

2009-03-12 @ 07:41:18
Postat av: satmaran

scaber:

tja inte enkelt att veta vad Olah menar eftersom han är dubbeltydig(enl egen utsago), men jag tror att det bara är skrivfel.

2009-03-12 @ 07:44:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
 

Reggad på Commo.se

Bloggtoppen.se
Add to Technorati Favorites
Creeper
ip information
Bloggtopplista
Bookmark and Share
RSS 2.0
.