Herrar på topp

Det var visst partiledardebatt igår som jag inte såg. Hursom tycks den inte gett så mycket., däremot visar nu en undersökning som Synovate har gjort att 52% har förtroende för Reinfeldt. Det ska bli intressant att följa hur förtroendet består nu när många fortfarande varslas och blir arbetslösa. Arbetslösheten kan bli en svår nöt att knäcka för Reinfeldt.
Därmed inte sagt att Mona Sahlin kommer ha en bättre lösning än Reinfeldt.
Som sagt, vi får se!
En som ska se vad det innebär att vara arbetslös och vända sig till den sista utposten, "socialen", är AB:s Jessica Ritzén. Hon ska leva på 97 kr om dagen, när hyra och räkningar är betalda, på prov under en månad. Jessica bloggar om det.

En annan herre på topp är Mats Svegfors.
Mats Svegfors har intagit stolen som vd för Sveriges Radio. Han ser som sin viktigaste uppgift inte att förändra, utan snarare förädla det som public service- företaget är idag. Men han har en stor utmaning framför sig – att ge SR en starkare position hos unga lyssnare.
–Att jag föredrar det djupa framför det ytliga ligger lite i det som driver mig, samtidigt som när jag ser detta inifrån, hur vår position har försvagats hos unga lyssnare, förstår jag att vi måste ge högsta prioritet åt arbetet med att få in nya lyssnargrupper och nya generationer.
Mats Svegfors om...
Digitaliseringen av radion:
–Den är en förutsättning för radions utveckling, sedan är det svårare att avgöra när. Men den kommer och vi accelererar den processen.
Bloggar och medborgarjournalistik:

–Det är nästan omöjligt att hitta kvalitet på svenska bloggar, det mesta är en form av insändare. Det mesta är smörja, det är inte värt tiden för det är bara okvalificerat tyckande och bara en annan publiceringsform för insändare.

Grattis Mats, du börjar bra! Att trampa på alla s.k. tyckare är nog en jättebra start, det kommer nog gå finfint för dig.


Dagens sista herre på täppan blir Påven: Kondomer inte rätt mot aids.
– Aids är ett problem som inte enbart kan lösas med pengar, som man inte kan komma tillrätta med genom distributionen av kondomer som till och med förvärrar problemet, sade påven ombord på planet som tog honom till Afrika.

Påvens kondomuttalande lär väcka visst missnöje även bland kyrkans trogna. Många jesuitpräster i Afrika, som dagligen konfronteras med aids och hjälper sjuka, förespråkar kondomer för att minska sjukdomens spridning.

Förra året skrev 60 katolska grupper ett öppet brev till påven, där de uppmanade honom att ompröva Vatikanens inställning till preventivmedel. Kondomförbudet ”utsätter miljoner människor för risken att smittas av aids”, skrev de.


Tja, vad säger man?

Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
 

Reggad på Commo.se

Bloggtoppen.se
Add to Technorati Favorites
Creeper
ip information
Bloggtopplista
Bookmark and Share
RSS 2.0
.