FRA-frågan är löst!

Egentligen är det sorgligt men jag kunde inte låta bli att skratta när jag läste Rick Falkvinges bloggpost om moderaten Olah Örtengrens intelligenta lösning av våra problem i FRA-debatten:

Det är ingen som tvingar dem att använda internet. Det är ingen som tvingar dem att använda telefon. Det är helt frivilliga verktyg man kan använda sig av. Det är ingen som tvingar dem. Alla kan välja bort dem! Nu direkt.

Så nu vet ni, det är bara att göra som Olah säger och sluta att kommunicera!

Personligen tycker jag att vi ska riva upp hela FRA-lagen. Inte ens förespråkarna är nöjda med lagen. FRA-chefen Ingvar Åkesson är inte nöjd, inte heller stadsminister Fredrik Reinfeldt. Nu bryr de sig inte om vår integritet och privata liv utan de är missnöjda med hur bökigt och besvärligt allt har blivit. Ingvar måste fråga om lov om vad han ska spana på, det har han ju inte behövt göra förut. Reinfeldt får kritik från sina myndigheter som blir utestängda från spaningen.
Bland motståndarna finns bl.a. Advokatförbundet och Journalistförbundet som är mycket kritiska till lagen, men även Datainspektionen som anser att dagens rådande situation är helt otillfredsställande med tanke på att det inte finns en total kontroll av alla nya integritetskränkande lagar och vad de får för konsekvenser på den enskilda människan.

I USA har det nu kommit fram att Bush och Vita huset ville övervaka hela befolknigen:
– Vi är förskräckta över att bli påminda över att det här landet fortfarande inte har sett alla de övergrepp som Bush-administrationen begick, skriver New York Times i en ledare.

Och till sist så kan man ju undra vad Gudmundson på SvD vill få fram? Ska det vara så svårt att förstå att dagens politik som rör övervakning och framförallt då på Internet får unga att välja ett parti som förstår de här frågorna, d.v.s Ung Pirat?!
Läs mer hos Rick Falkvinge.

Bloggar :
Leo Erlandsson, Pär Ström, Christian Engström, Mikael Nilsson, Anders Mildner, Scaber Nestor, HAX


Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Mike

Jag skiter i Fra.Lår horungarna lyssna som att jag bryr mig.Även om jag skulle syssla med olagliga grejer vafaan ger dom rätten??Jag skulle lika bra kunna blåsa Fra åt helvete om jag vore sån utan livsmål.Reinfeldt Bodstöm och dom andra svinen som sitte roch röstar och förskingrar våra skattepengar bör våldtas med grisfösare i analen.hur fan kan sånt tolereras.Tänd eld på skiten eller kasta ut dem,, vafaan är problemet undrar jag.Man kan ju inte ha en majoritet landsföräddare i riksdagen.Då är det bättre införa Direkt demokrati.Fra = Töntar som spionerar och slukar våra skattepengar.STRYK ska ni ha era svin politiker.Märks att ni behöver daskas lite bortskämda fanskap.Hitler älskare dom är rakt av.Här rädds ingenting ,, hellre leva ett kort liv göra vad som är rätt än ett långt liv i lögn.Skulle jag få reda på att någon grips pga sina åsikter eller dyl pga Fra ipred eller liknande.Då kan personalen på anstalten som håller personen låst räkna med nackskott.Politikerna kan räkna med brand.Och fra kan räkna med smällare.Finns det någon stake i folket eller.FINNS DET CIVILKURAGE I LANDET ELLER ÄR ALLA NÖTTER?

2009-03-05 @ 11:31:30
Postat av: Mike

Jag tänker vara en samhällsfara så länge mitt folk är en handelsvara.http://thepiratebay.org/torrent/4747323/MaxPeezay-BovenIDramat-SE-CDS-2009-TPB

2009-03-05 @ 12:48:05
Postat av: HDR-fotografen

Olah Örtengrens blogg ska du ta som en humorlänk. Han tillhör ju själv dubbelmoralens väktare och tycker att pirater ska hängas, trots att han själv fildelar andras Youtube-klipp och bilder.

2009-03-05 @ 16:37:44
URL: http://fotografhelsingborg.blogg.se/
Postat av: Olah Örtengren

När jag skrev mitt inlägg "Guide: bli fri från FRA på 5 minuter" http://foretagsammoderat.blogspot.com/2009/03/guide-bli-fri-fran-fra-pa-fem-minuter.html förstod jag att det skulle vara provocerande och att det skulle misstolkas medvetet eller omedvetet. Det skrevs halvt på allvar - halvt på skämt. Reaktionen blev närmast fanatisk. Många har uppfattat mitt inlägg som att jag vill att folk ska sluta tänka och acceptera allt vad en stat vill eller inte vill.Inget kunde vara mer fel. Det är precis tvärtom!Jag har hållit på med datorer sedan de kallades Vic 20, Vic 64, Amiga. Jag gick en kurs i Basic 1985! Jag har under hela mitt liv jobbat med datorer. Datorer och internet är en lika naturlig del av mig som att jag tar på mig kläder på morgonen - men jag tycker att debatten kring FRA har spårat ur helt. Vilken bild av FRA är närmast sanningen? Är det att FRA agerar som en "totalitära statskontroll" som övervakar varenda steg som vi medborgare tar eller är det ett FRA som fungerar som en digital tull som stoppar misstänkt trafik på väg in i Sverige? Är det ett FRA som nu kommer att missbrukas eller är det ett FRA missbrukades förr och att möjligheterna till det nu har minskat? Ingen vet med säkerhet svaret.Svaret får vi om debatten lugnar ner sig - och då alla demoniseringar, demagogi och överdrifter rensats bort ur debatten. Svaret får vi då en åsikt inte bemöts med hot och påhopp.Vi är inte riktigt där ännu så jag kommer därför att lägga ner allt debatterande om FRA, Ipred eller TPB tills debattklimatet lugnat ner sig.Frid!

2009-03-11 @ 11:53:17
URL: http://foretagsammoderat.blogspot.com/
Postat av: ConnyT

Hehe, jo det är bra att Olah först skriver (medvetet provocerande enligt honom själv) att det är frivilligt att använda Internet och telefoni och sedan beklagar sig över att debatten "behöver lugna ner sig"...Han kanske skulle tänka till innan han yttrar sig... ;)

2009-03-12 @ 23:07:36
URL: http://connyt.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
 

Reggad på Commo.se

Bloggtoppen.se
Add to Technorati Favorites
Creeper
ip information
Bloggtopplista
Bookmark and Share
RSS 2.0
.