Det går inte att ha en dialog med pengar

Hos Nyheter24 kan jag läsa: "Ingen i Antipiratbyrån har en blogg" och "Hur ska ska Antipiratbyrån och Piratbyrån kunna kommunicera med varandra?"
Varför skulle Antipiratbyrån ha en blogg och kommunicera med Piratbyrån? Det finns inget intresse från deras sida att ha en dialog. De har bara ETT intresse och det är att dra in pengar till sina uppdragsgivare.
Antipiratbyrån och liknande organisationer finns inte till för att skydda upphovsrätten, de tillgodoser bara sina uppdraggivares ekonomiska intressen. De får t.o.m. våra politiker att tro att det är kreatörer och artister de vill skydda, men så är det ju inte.
Detta har nu många stora artister i England upptäckt och tar nu upp kampen för sina rättigheter, som de anser alltför dåligt tillgodosedda av musikindustrin.
- Industrins förhandlingar har fokuserat på vinster och rättigheter, men de två intressenter som alltid har stängts ute från förhandlingarna är artister och fans, sa Ed O’Brien.
Artisterna framhäver att de inte vill att deras fans ska åtalas för att de laddar ner musik illegalt.
NYTT NYTT NYTT
, precis när jag var nästan klar med inlägget upptäckte jag detta på AB:

13 mars 2009. Aftonbladets ledarsida kan i dag avslöja att Säpo bett FRA spana på rent svenska grupper. Det har handlat om nätverk i Sverige som Säpo misstänker för kopplingar till terrorism, men där det inte funnits dokumenterade förbindelser med utlandet. FRA har vägrat avlyssna kommunikationen mellan personer som alla är bosatta i Sverige. Säpos motiv att vända sig till FRA kan ha varit att komma runt kravet på domstolsprövning innan avlyssning får ske.
Tidigare har även rikskriminalen tagit hjälp av FRA för att avlyssna organiserad brottslighet, som kriminella mc-gäng. Lagstödet för denna verksamhet är också tveksamt. De här uppgifterna ger en mer sammansatt bild än tidigare av signalspaningen mot svenskar.


Bloggupproret mot FRA-lagen hade goda skäl. Den personliga integriteten var hotad. Granskningen av FRA måste fortsätta, inte minst av samarbetet med utländska myndigheter Men lösningen kan knappast vara att Säpo själva ska göra det som FRA tidigare kritiserats för, utan tillstånd av domstol.


Vi vet ju att Reinfeldt funderat på att låta Säpo spana.
Läsvärt:

Christian Engström som var med i Ipred-debatten på Tekniska Museet i onsdags. Intressant att läsa om bl.a. Kristina Ahlinder, vd för Svenska Förläggareföreningen, hon tycks inte ha koll på hur saker och ting fungerar, vilket inte heller moderaten Anti Avasan tycks ha.

Kulturbloggen skriver att "Debatten om upphovsrätten har havererat".

Bloggtidningen tycker vi ska tag i uppropet om den digtala allemansrätten.

Farmor Gun: Acta här hemma och i EU.

övriga bloggar och gammelmedia:
Opassande, Otyget, Mårtensson, Svensk Myndighetskontroll, Varför inte?, TkJ, Scaber Nestor, SvD, SvD

Och till sist: Vågar man tro på det här?

Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: scaber nestor

För ända in i H-E.2009-03-13 @ 13:07:47
URL: http://scabernestor.blogg.se/
Postat av: satmaran

jupp, så är det!

2009-03-13 @ 14:23:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
 

Reggad på Commo.se

Bloggtoppen.se
Add to Technorati Favorites
Creeper
ip information
Bloggtopplista
Bookmark and Share
RSS 2.0
.