Antipiratbyrån och Acta

Nu har EU-parlamentet röstat för att Acta-förhandlingarna ska komma fram i rampljuset:
EU-parlamentet sade ja till Eva-Britt Svenssons (V) förslag om att kräva att kommissionen berättar vad man vill med Acta-förhandlingarna. Men än är frågan inte avgjord.

När det gäller Antipiratbyrån har det nu kommit fram vilka metoder de använder i sin jakt på fildelare. Tydligen drar sig inte Henrik Pontén på Antipiratbyrån från att utpressa tonåringar. Antipiratbyrån söker systematiskt upp enskilda tonåringar och hotar dem med repressalier om de inte tjallar på sina vänner och ger ifrån sig användaruppgifter på olika fildelartjänster.
– Den(Antipiratbyrån) behöver inte förhålla sig till lagen på samma sätt som polisen måste göra. I den meningen spelar det ingen roll om den skulle göra något som skulle ses som en normal brottsprovokation då den inte omfattas av regelverket, säger Per Furberg, delägare i Setterwalls advokatbyrå och expert på IT-rättsliga frågor, till Nyheter24.

Det låter ju helt sjukt att Antipiratbyrån som säger sig följa upphovsrättslagar kan sätta sig över vad polisen får göra. Det här visar att de inte bryr sig ett dugg om våra lagar utan bara arbetar för sina uppdragsgivares intressen. Och våra politiker och myndigheter bryr sig inte. Skrämmande!

Ny teknik som t.ex. OneSwarm är inte heller några hinder för Henrik Ponén
:– Piraterna och deras språkrör har en övertro på tekniska skyddsmedel. Men vi har flera exempel på att vi kan komma åt dem i alla fall. Om inte annat så visar tillslaget i Brandbergen det. Vi ser inga problem alls med det här nya systemet, säger Henrik Pontén.

Jag säger som XOR ang. Antipiratbyråns metoder: Genomruttet!

Bloggar:
Karl Sigfrid, Jens O, Mattias Bjärnemalm, SurgubbenCopyriotLäs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Emil Svensson

ÄR själv en medlem i OneSwarm skaran och var inne på deras officiella forum när jag får se tråden"ETT MEDDELANDE FRÅN SVENSKA ANTIPIRATBYRÅN ANGÅENDE FILDELNINGSTEKNIKEN ONESWARMNya kommunikationstekniker på Internet, såsom OneSwarm, medför många fördelar. Man kan exempelvis snabbt och enkelt sprida sin egenskapade musik, videosekvenser eller texter till folk runt om i världen. Man måste dock samtidigt komma ihåg att upphovsrätten även gäller på Internet och att det inte är acceptabelt att sprida någon annans skyddade verk utan tillstånd. Vi rekommenderar därför alla föräldrar att diskutera innebörden av upphovsrätten med sina barn och förklara att det inte är rätt att begå brott bara för att "alla andra gör det", för att det är enkelt eller för att risken för att "åka fast" är liten. Risken finns trots allt där, och praxis i dagsläget ligger på 20.000-30.000 kr i böter för tillgängliggörande av enstaka filer. Fängelse finns dock på även på straffskalan. Fråga dig själv: Är det värt att förstöra Din eller Dina barns framtid för detta?Vi vill med detta meddelande upplysa privatpersoner som använder OneSwarm för att olovligen sprida upphovsrättsskyddat material, i synnerhet datorspel och filmer, att detta är brottsligt och kan få allvarliga konsekvenser. Vi bevakar våra uppdragsgivares intressen även genom denna teknik och förbehåller oss rätten att vidta juridiska åtgärder, såsom polisanmälan och inhämtande av personuppgifter från operatör genom Ipred-direktivet, med efterföljande intrångsundersökning.Vi bedriver just nu en kampanj mot OneSwarm där vi genom olika metoder spårar klienter som olovligen sprider upphovsrättsskyddat material. Vi kommer sedan att identifiera personerna bakom denna verksamhet och i de fall vi finner bevis på brottslig verksamhet lämna in en anmälan till rättsvårdande myndigheter, alternativt agera med eget mandat för att förhindra vidare spridning."Jag darrar verkligen när grabbarna på antipiratbyrån lägger upp sånt här...

Kommer naturligtvis, i den fria kulturens anda, fortsätta ladda upp.

Kul grej förövrigt att hälften av trådarna på OneSwarms hemsida är på svenska.

2009-03-12 @ 16:02:46
Postat av: satmaran

Hej Emil!

Det är tydligen inte Antipiratbyrån som lagt upp det på forumet. Se Christian Engströms blogginlägg där han fått uppdatera just ang detta:

http://christianengstrom.wordpress.com/2009/03/12/antipiratbyran-hotar-forstora-barns-framtid/

2009-03-12 @ 16:31:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
 

Reggad på Commo.se

Bloggtoppen.se
Add to Technorati Favorites
Creeper
ip information
Bloggtopplista
Bookmark and Share
RSS 2.0
.