Varför har de så svårt för att förstå?

Jag blir uppriktigt förvånad över de svårigheter som många skribenter i media visar upp i sin förmåga att förstå och sätta sig in i saker. Liza Marklund har nu upprepade gånger visat att hon inte förstår vad Piratpartiet handlar om. Hennes senaste krönika i Expressen är egentligen bara löjlig, men den får mig att fundera på vad som finns innanför skallbenet på henne.
Kan hon verkligen vara så dum som hon utger sig för att vara?
Att Piratpartiet vill reformera upphovsrätten blandar hon ihop med barn och äganderätten. Och som vanligt tror hon att pirater bara vill ha allt gratis.

En annan som inte förstått är Roland Poirier Martinsson som är författare och filosof, men även leder Timbro Medieinstitut.
Martinsson beskriver Piratpartiet  i SvD som en högljudd visselpipa som inte är ett riktigt parti och hoppas att piraterna inte kommer in i riksdagen. För att platsa i riksdagen måste piraterna först kunna svara på denna i Martinssons ögon viktiga ödesfråga: Hur förhåller sig piraterna till fastighetsskatten?
Tja, jag vet inte om jag ska skratta eller gråta...i Martinssons samhälle blir allt bra om man bara sänker skatten, om man däremot tänker utifrån ett medborgarrättsligt eller ett integritetsperspektiv...tja, då räknas man inte.

Det finns dock skribenter som har förstått vad det här med personlig integritet betyder och att vi nu är på väg in i ett kontrollsamhälle:
Thomas Gür, Friheten har blivit självklar för oss
P J Anders Linder, Stå upp mot övervakningsstaten

Läs även:
HAX, Rätten att leva på sitt arbete?


Till sist:
Lite kul att Peter Sunde från TPB blir inbjuden till samtal om fildelning av självaste President Lula Da Silva i Brasilien. I Brasilien är fildelningsfrågor på tapeten precis som här. President Lula tycks dock ha en mycket mer liberal syn på fildelning än vår svenska regering  I Sverige har TPB-killarna länge försökt få ett samtal kring fildelningsfrågor med justitieminister Beatrice Ask, men det har blivit nobben varje gång. Hos Beatrice Ask tycks bara upphovsrättslobbyn vara välkommen.

TPB-målet har nu även att gjort att de svenska domstolarna ska få tydligare etikregler för att undvika liknande jävskandaler:
– Rent konkret kan ju det handla om vilka föreningar man bör eller inte bör vara med i. Men det viktigaste kommer att vara hur man uppträder i sin yrkesroll, att man visar att man är opartisk och objektiv, säger Thed Adelswärd, Domareförbundets ordförande.


Övriga bloggar och media:
Leo Erlandsson, Christian Engström(pp), Sidvind, Otyget, Calandrella, Opassande
Exp, DN, SvD, P3

Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: kenny_lex

Undrar han verkligen "Hur förhåller sig piraterna till fastighetsskatten"?Först och främst handlar det inte om pirater utan om piratpartister; men äns inte där hittar man många pirater. Själv är jag på min höjd fildelare, men jag kallar mig för pirat av den anledningen att det är det namn som medieindustrin har gett alla media liberaler.Men låt mig få svara på frågan, "Hur förhåller sig piraterna till fastighetsskatten", för jag vet svaret på denna fråga.Om De röd-gröna vinner valet och (PP) för ingå i detta block, då är (PP):s förhållningsätt gentemot fastighetsskatten den samma som (S) förhåller sig till fastighets skatten.

2009-06-29 @ 17:28:56
URL: http://kennylex.blogspot.com/
Postat av: gastlind

Liza är smart, hon tjänar miljoner på upphovsrätten. Hon försöker bara maximera sina vinster.Men det är jävligt egoistiskt av henne att försöka göra det på hela svenska folkets bekostnad! Hennes möjligheter att tjäna pengar är inte värda mer än att Svensson ska få ha sin privata kommunikation i fred.

2009-06-29 @ 21:55:04
Postat av: Daniel

Läste Marklunds krönika efter ditt blogginlägg. Total WTF.Håller med dig i ifrågasättandet av vad hon egentligen har innanför pannbenet.

2009-06-30 @ 02:08:05
Postat av: embryo

men: tänk om dom förstår: tänk om dom sätter sej in: tänk om sakförhållandena är sådana att upphovsrätten måste skyddas: för allas skullupphovsrätten är generell; oavsett om du är en pover poet eller en bakgårdsdramatiker eller en undergroundrocker eller en bästsäljande crimeförfattare så skyddar den dej som upphovsmanoch den skyddar dina verk: både mot missbruk och mot kommersiellt utnyttjandepiraterna måste börja lyssna på upphovsmännen; att avfärda alla som gammeldags eller giriga eller korkade eller bakåtsträvande kommer inte att hållatror ni att vi alla är digitala analfabeter? vad tror ni att vi gör hela dagarna? sitter och skriver med blyertspennor i gamla kollegieblock (ja det kan man göra: OCKSÅ)?upphovsrätten är avgörande för att kunna trygga och skydda oss och våra alster i den digitala framtidenden ger oss möjlighet att stå på egna ben och att skapa förhandlingsutrymmenutan upphovsrätten blir vi alla kastlösa i det digitala samhälletär det var piraterna vill?

2009-06-30 @ 08:58:14
URL: http://yoembryo.blogspot.com/
Postat av: Dennis Nilsson

@embryo

"utan upphovsrätten blir vi alla kastlösa i det digitala samhället"Med upphovsrätten som den är formulerad idag är vi alla kastlösa i det digitala samhället. De med mest pengar till advokater och jurister har alltid rätt, även om lagen ger dig rätt.

2009-07-02 @ 01:22:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
 

Reggad på Commo.se

Bloggtoppen.se
Add to Technorati Favorites
Creeper
ip information
Bloggtopplista
Bookmark and Share
RSS 2.0
.