TPB i kamp mot censur av Internet i Iran

Igår kunde vi läsa hos Marcin på Omg! Internets: I Iran finns varken demokrati eller Internet

Delar av Internet har alltså blockeras eller stängts ner för att förhindra spridning av information om vad som händer i Iran. Även mobiltelefoner stängs av för kritiska röster mot landets regering. The Pirate Bay har nu tillsammans med aktivister runt siten dragit igång ett motstånd mot detta. Med hjälp av hemsidan Why we protest försöker de skapa fria kommunikationsvägar på Internet för iranierna.Persian Bay


IDG:
Sedan protesterna efter det iranska presidentvalet bröt ut den 12 juni har möjligheterna att föra ut information ur landet kraftigt begränsats. Den iranska regeringen har förbjudit utländska journalister att rapportera om protesterna samt blockerar både mobiltelefonsamtal och stora delar av internet. 
Uppgifterna är motstridiga, men mycket tyder på att varken irc eller webbtjänster som Facebook och Gmail fungerar normalt.

Exp:
Nu engagerar sig Pirate Bay i kampen för ett öppnare Iran. Sajten har tillfälligtvis fått ny skepnad och gick på onsdagen under namnet Persian Bay.
– Det är precis sådana här saker som vi brinner för. Rätten att yttra sig och kampen för demokrati. Vi tyckte att det kändes helt rätt att stödja detta, säger Peter Sunde

Newsmill:
Protesterna på Teherans gator har pågått i snart en vecka. För att slå ned motståndet har den iranska regeringen censurerat internet och blockerat sidor som Twitter och Youtube. Men nu börjar utländska nätsidor, som svenska Pirate Bay, sluta upp i kampen. Det skriver aktivisten och forskaren Christopher Kullenberg.

SvD:
Enligt Sunde använder man sig av den så kallade TOR-tekniken och proxytjänster.

”TOR fungerar som ett nät ovanpå internet där man inte vet vem som är avsändare eller mottagare av trafik. Det är svårt att avlyssna och det är svårt att stoppa. Det är väldigt effektivt för att få igenom tidskritisk information som det faktiskt finns i Iran just nu”, skriver Peter Sunde.

”Demokrati och yttrandefrihet är fundamentalt för hur vi lever. Det går inte att vara utan och måste försvaras till varje pris!”, skriver Peter Sunde.

N24
:
– Länken, Anonymous Iran, är ett stöd för yttrandefrihet. Vi tar inte ställning för någons politik, säger Peter Sunde, Pirate Bays presstalesman.

Exp:
Protesterna mot regimen i Iran förväntas eskalera på torsdagen. 
Nu hotar de iranska myndigheterna demonstranterna med - avrättning. 
- Vi varnar de som försöker störa den inre säkerheten, säger åklagaren Mohammad Reza Habibi till nyhetsbyrån Reuters.
Nu har myndigheterna fått i uppdrag att stänga ned hemsidor som kritiserar regimen.
Samtidigt försöker myndigheterna hindra medierna från att rapportera om oroligheterna. Utländska medier får inte vistas fritt på gatorna i iranska städer och förföljelsen mot oppositionens ledare är påtaglig. Men även andra iranier, som försöker förmedla sin bild av skeendet för omvärlden, blir förföljda, uppger brittiska BBC.

 

Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: GH

TOR nätverket har inte ett skit med TPB att göra, så tröttsamt att de förösker ta upmärksamhet från andras arbete.Den riktiga TOR sajten är http://www.torproject.org/

2009-06-18 @ 13:30:43
Postat av: Rille

Dude, tagga ned. De försöker väl inte "ta uppmärksamhet från andras arbete" heller. Isåfall hade de väl inte nämnt tekniken vid sitt rätta namn (TOR) utan hittat på något eget. Troligen kommer TOR att få mycket mera uppmärksamhet för att TPB skapar uppmärksamhet kring detta.

2009-06-18 @ 16:20:59
Postat av: free Travel Books

thanks for your post

Postat av: UPSC question papers

thanks buddy


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
 

Reggad på Commo.se

Bloggtoppen.se
Add to Technorati Favorites
Creeper
ip information
Bloggtopplista
Bookmark and Share
RSS 2.0
.