Pontén på Dreamhack

Jag förstår inte syftet med att Pontén var på Dreamhack. Det kanske var ett försök att mötas i en dialog, vad vet jag?
Just igår var dessutom en väldigt illa vald dag eftersom nyheterna gått ut med att Rikspolisen ska få minst 15 nya poliser för att lösa upphovsrättsbrott. En kostnad för oss skattebetalare som de flesta ser som helt orimlig. Den kostnaden borde läggas på annat som är eftersatt i samhället, inte på något som av många av oss inte ens klassas som snatteri. Kopierat musik och film har alla gjort sedan jag var barn och kopiering är inte stöld, utan just kopiering.
Men upphovsrättsindustrin har någon sorts gräddfil hos vår regering. Det är illa att en privat industri får sätta agendan för våra lagar.

För att återgå till Dreamhack och Pontén, så undrar jag vad Pontén menar med att Antpiratbyrån inte vill sätta dit någon förutom de som tjänar pengar på fildelning. Så jag undrar: VEM tjänar pengar på fildelning???
Vem tjänar pengar på något som ingen betalar för? Alltså är det en lögn när Pontén säger att han inte vill sätta dit någon. Det här vet ungdomarna som var på Dreamhack, de vet att de som lägger upp material på nätet, typ Scenen, inte kommer att åka dit. Scenen är rutinerade och för dem är det en tävling om att vara först. Så vad jag förstår tjänar inte de heller några pengar. Återstår då siter som The Pirate Bay och liknande, men de får ju inte heller betalt för någons fildelning. Förvisso har TPB och liknande siter en och annan reklamplats, men förhållandevis inte tillräckligt många för att de ska bringa någon större vinst. Det kostar att hålla igång en site med teknisk utrustning och räknar man antalet timmar som någon/några lägger ner för att hålla en siten igång så lär det inte bli något över att tala om. Och när det gäller The Pirate Bay kom det ju fram i rättegången att det var en utländsk aktör som skötte deras annonsplatser, där hamnar nog troligtvis den största delen av annonsintäkter.

Det vi däremot vet är att i andra länder som haft liknande Ipred-lagar, är det barnfamiljer och unga människor som fått sin ekonomi havererad när upphovsrättsindustrin knackat på dörren. Även om det inte är korrekt att bua ut Pontén som det gjordes på Dreamhack igår, så förstår jag ungdomarnas reaktion när Pontén står och ljuger på deras hemmaplan.Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Teufel

Jag har svårt att tänka mig att Pontén vill ha en dialog. Hans tidigare beteende motsäger det.

Snarare tror jag han försöker skapa mer sympati för APB. Att sätta sig i en sådan situation där han borde veta att han inte kommer att bli väl mottagen talar för det. Min gissning är att han hoppades på att burop osv. skulle komma och att detta skulle ge martyrstatus åt APB.

2009-06-16 @ 12:09:22
Postat av: Strand

Pontén ville tydligen itne ha dialog eftersom PP-representanter inte fick komma upp på scenen. http://fridholm.net/2009/06/16/om-pirater-och-ungdomar/

2009-06-16 @ 12:46:07
Postat av: Johannes

Lite synd att han blir utbuad så...Men endå.

Att prata där? hur smart får man vara.

2009-06-16 @ 13:05:12
URL: http://pandalover.blogg.se/
Postat av: Daniel Lundqvist

Har inte pontén varit på DH förut? Blev han inte precis lika mycket utbuad då? Vad får honom att tro att det skulle bli andra bullar nu?

2009-06-17 @ 01:58:37
Postat av: Magnus

Skriver här eftersom jag inte hittade din epostadress, vi kommer citera detta inlägget i din blogg i nästa Knappnytt (www.knappnytt.nu) som släpps på fredag.Undrar bara ifall det är något du undrar över eller vill tillägga. Vi ska ju inte heller sticka under stolen att vi gärna ser in inlänkning till avsnittet när det kommer upp men självklart är det inget vi kräver eller förväntar oss.Vi tänkte också skicka ett litet tackkort, har du en adress som man kan nå dig på? Hör av dig via mail.Ha det bra

/Magnus

Fatstatement

Knappnytt

2009-06-17 @ 14:31:49
URL: http://www.knappnytt.nu
Postat av: satmaran

Kul!mailadress för alla som vill ha är naturligtvis:satmaran@satmaran.com(vad annars?):)

2009-06-17 @ 17:05:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
 

Reggad på Commo.se

Bloggtoppen.se
Add to Technorati Favorites
Creeper
ip information
Bloggtopplista
Bookmark and Share
RSS 2.0
.