Jag köper gärna grisen i säcken!

Vad jag är trött på media som nu gör allt vad de kan för att smutskasta Piratpartiet. Men jag tror inte de lyckas. Vi som röstar på Piratpartiet är INGA puckon. Jag önskar sannerligen att media kunde visa lite respekt för alla oss som protesterar mot de vansinnigheter gammelpartierna håller på att utsätta oss för. Internet är viktigt, mer och mer av våra liv finns på nätet, därför är integritetsfrågan och nätpolitiken viktig. Och några PR-genier står sannerligen inte bakom PP utan det är ett samlat engagemang från många runt om i landet som gett partiet framgångar, men som vanligt har media, precis som politikerna inte koll.

Lena Melin i AB igår:
Hatten av för Piratpartiets pr-genier. De har lyckats förmedla engagemang, till och med passion. Utan att väljarna tycks ha förstått hur begränsat partiet anser att deras uppdrag är.
Men detta parti stöds just nu av 6,7 procent av väljarkåren, enligt Novus Opinion. De är större än exempelvis de båda regeringspartierna Centern och Kristdemokraterna. Det är svårförklarligt, närmast obegripligt.


SvD idag:
Den som röstar på Piratpartiet på söndag köper grisen i säcken. Först efter valdagen ger Piratpartiet besked om vilken politik de stöder i EU-parlamentet.

Ska det vara så svårt att förstå: Att många liksom jag röstar på Piratpartiet är en STOR PROTEST mot den politik som gammelpartierna för, när det gäller vår privata integritet och deras fjäskande för penningstarka lobbygrupper från privata ekonomiska särintressen. Vi vill inte att staten och en viss privatindustri ska beredas tillgång till vår privata kommunikation utan att vi är misstänkta för ett allvarligt brott.

FRA-lagen innebär massavlyssning av hela svenska folket. Ipred-lagen innebär att staten gett en privat industri rätten att sniffa på oss ända in i våra privata liv. Datalagringsdirektivet innebär lagring av all vår kommunikation, inte bara på nätet utan även våra mobiler. Acta-avtalet som ännu inte sett dagens ljus kommer förmodligen innebära att tullen kommer kunna vända ut och in på allt vi har på oss när vi passerar gränsen; kläder, datorer, telefoner, mp3-spelare, ja helt enkelt allt vi äger och har och detta utan att vi är misstänkta för något grovt brott, utan kanske köpt en billig t-shirt på semestern, eller tittat på en Harry Potter-film på affärsresan.

För mig handlar inte en röst på Piratpartiet om fildelning, för mig handlar en röst på Piratpartiet att jag vill ha RESPEKT SOM MEDBORGARE och JAG VILL HA MITT PRIVATLIV IFRED!

Alla andra frågor bleknar om andra får upphovsrätten till mitt liv. Jag skiter faktiskt i många andra viktiga frågor om jag inte har ett eget liv. Om jag ständigt skulle känna mig bevakad av någon, vare sig det är staten eller t.ex. nöjesindustrin, tja då skulle jag nog långsamt ruttna innifrån. Jag vill vara FRI !

Därför har jag gett min röst till Piratpartiet i EU-valet.

SvD, Exp, AB, Resume, P3, Exp, DN

Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: annarkia

Så bra skrivet! Instämmer helt och fullt.

2009-06-04 @ 12:24:10
URL: http://annarkia.blogg.se/
Postat av: satmaran

tack!

2009-06-04 @ 12:54:09
Postat av: Matthias Anderson

Alldels jättebra skrivet. Instämmer 100% (kanske t o m 200%).

2009-06-04 @ 13:41:01
URL: http://blogg.tezla.com
Postat av: satmaran

Matthias:

:)

tack!

2009-06-04 @ 13:47:55
Postat av: johan andrén

det roligate är att piratpartiet är ett pack snackare, olle schmidt har bevisat motverkat integritetsfrågan i eu & är ett fullgott alternativ. om man nu vill rösta på ett parti som vill något mer än tanka porr.

2009-06-04 @ 14:29:07
URL: http://www.nihilisten.se
Postat av: Thomas

Det varken PP eller Brändén begripigt är att vi i internet och i ny teknik skapat nya möjligheter till all möjlig brottslighet (inte bara olaglig kopiering) som måste hanteras utan att vi för den skull skapar ett oönskat övervakningssamhälle.

Inte acceptera brottsligheten bara för att tekniken gör det möjligt! Vart leder ett sådant resonemang?

2009-06-04 @ 15:10:23
Postat av: Ravenna

Thomas, PP har mycket väl begripit att det förekommer brottslighet på nätet. Vi är dock övertygade om att man inte kommer åt denna brottslighet genom ofokuserad övervakning av allmänheten. Den som vill planera brott över Internet kan alltid hitta ett sätt att göra det på som inte går att spåra. Logga in i WoW, t.ex, när du har bestämt på förhand att Ironforge = Washington och raid = din terrorgrupp. Så kan du prata fritt om att ta din raid och nuka Ironforge klockan 17:00 på torsdag. En 5-åring skulle kunna planera ett terrordåd obemärkt på nätet.



Brottsligheten på nätet kan man bekämpa med traditionella polismetoder - när brotten är så grova att det motiverar en kränkning av användaruppgifter ska man självklart kunna begära ut detta. T.ex. vid misstanke om mord.

2009-06-04 @ 16:04:02
URL: http://ravennasblogg.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
 





Reggad på Commo.se

Bloggtoppen.se
Add to Technorati Favorites
Creeper
ip information
Bloggtopplista
Bookmark and Share
RSS 2.0
.