Hänt i veckan

Veckans stora händelse har naturligtvis varit Piratpartiets stora framgång i EU-valet. Framgången har varit en nyhet världen över. Många anser att Piratpartiet står för något nytt som lockar unga väljare. Att de är mästare i kommunikationnätet kan väl ingen säga emot. Men det Piratpartiet förstått bättre än gammelpolitikerna är betydelsen av den personliga integriteten och friheten för den enskilda människan i den nya superstaten som nu EU håller på att utvecklas till. Var det detta EU vi ville ha? Fler pirater behövs i EU!
Klipp från AB:
”Hoppas att dessa unga väljare är lika aktiva vid kommande riksdagsval för då skulle det verkligen målas om ordentligt i Sverige.”
”Man kan inte bara införa nya lagar som nästan helt saknar folkligt stöd och tro att det inte ska straffa sig när väljarna får en chans att tala.”
”Piratpartiet rörde om i den trötta politiska ankdammen i Sverige och fick liv i EU-valet och upp intresset för politik."

I veckan har det även kommit fram att Pirate Bay-domaren Tomas Norström inte var jävig. Det anser Stockholms Tingsrätt i ett yttrande till hovrätten som utreder om rättegången ska tas om på grund av jäv. Att Tomas Norström är medlem i vissa föreningar som har nära samröre med upphovsrättsindustrin och Ifpi anser tingsrätten bara är ett sätt att förkovra sig i upphovsrättsliga frågor och det är inte jävsgrundande.
Om nu Tomas Norström är så ivrig i att förkovra sig i t.ex. upphovsrätt och fildeningfrågor kan man ju undra hur många möten har varit i med t.ex. Piratbyrån, eller är det bara viktigt att förkovra sig i en sidas syn på frågorna?

När vi nu är inne på fildelning kan vi fortsätta med Pontén från Antipiratbyrån som varit aktuell i många artiklar senaste veckan. Pontén anser att piraterna för en häxjakt mot honom som person, vilket Surgubben inte tycker är så konstigt om man har firma i sitt personnummer med just namnet Svenska Antipiratbyrån. Pontén har tydligen fått en inbjudan till Dreamhack i helgen. Om Dreamhack säger Pontén:”Rättssamhället kommer att springa ikapp DreamHack”. Hos Bloggarna kan vi se att Netnods grafer är på väg upp igen, vilket inte förvånar någon misstänker jag. Antipiratbyrån som springer upphovsrättsindustrins ärenden är väl nöjd med Ipred-lagen eftersom Pontén kan leka polis vilket han redan tjuvstartat med, men det finns väl ingen som egentligen tror på att lagen ska fungera.

När det gäller Telekompaketet har vi i dagarna fått veta att EU:s ministrar har skjutit upp förhandlingarna, likaså har vår svenska regering skjutit på beslut om hur Datalagringsdirektivet ska se ut. När det gäller datalagringen är det inte vår integritet som det är oenighet om, utan vem som ska stå för notan.

I Frankrike har nu författningsrådet sagt NEJ till president Sarkozys fildelningslag: Endast riktiga domare ska kunna stänga av någon från Internet. Det var ju bra att man i Frankrike tog sitt förnuft till fånga, det tycks man inte göra i Storbritannien där man nu funderar på att ta hårdare tag mot fildelare.

Hos Scaber Nestor läste jag om Acta-avtalet. Tydligen är det bara våra svenska politiker som inte har någon insyn i avtalet, upphovsrättsindustrin har full insyn och är tydligen en drivande kraft bakom det.
SVT:
Svenska politiker menar att det haft som mål att skapa större insyn i dessa förhandlingar, något som James Love, chef för Knowledge ecology international i USA, skrattar åt. 
- De jobbar inte särskilt hårt för det i alla fall, säger han till Kulturnyheterna.


Oscar Swartz
:
Här har vi en ung generation som från hjärtat känner att gammelpartierna håller på att förstöra en ny och lovande värld. FRA, IPRED, ACTA och allt det där kan bli motsvarigheten till Kennedymordet för piratgenerationen. Och det är gammelpartierna som skjutit skottet. Man är på väg att skjuta ihjäl framtidshoppet. Klart Piratpartiet kommer in i Riksdagen!

Otyget:
Demokrati handlar om att ha en valfrihet, inte om att låta sig styras uppifrån. Demokrati handlar om att veta vad det är man säger ja och nej till, något som alldeles för många politiker och politiskt aktiva verkar ha glömt bort. Vet man inte vad det är man säger ja eller nej till, men ändå gör valet att säga ja eller nej på grund av gammal vana eller för att någon annan säger det, då är det inte demokrati då är det idioti.

Tomas sida: När politiken och verkligheten inte stämmer överens...

Newsmill: Underskatta inte piraternas kraft i valet 2010.

Och till slut vill jag hälsa till zozo!

löpsedel
AB, .AB, AB, AB, SvD, SvD, SvD, N24, N24, IDG, SvD, SvD, AB, AB, AB, AB, P3, N24, Exp, Exp, Exp, DN, DN, DN, DN, DN, DN, DN, DN

Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Mike

HAHAHAHA i Längden kommer PP ta över både landet och Eu.Vid nästa val sitter PP i Riksdagen.HAHAHA måste svida i ögonen på stofilerna och lögnhalsarna som redan sitter där.Men men dom har bara sig själva och anklaga.Så går det när man inför fashistlagar mot folkets vilja.Vi har inte ens sett början.

2009-06-13 @ 23:24:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
 

Reggad på Commo.se

Bloggtoppen.se
Add to Technorati Favorites
Creeper
ip information
Bloggtopplista
Bookmark and Share
RSS 2.0
.