EU-val idag, nu gäller det för Piratpartiet

Nu har valdagen till slut kommit. Jag håller tummarna för att alla de som sympatiserar med Piratpartiet kommer att gå till valurnorna och lämna sin röst. Jag har redan röstat, men funderar på att ta en tur till vallokalerna som ligger runt omkring för att kolla att PP:s valsedlar finns på plats.

Hela min familj har röstat på Piratpartiet och de flesta jag känner likaså. Det är svårt att sia om hur det ska gå utifrån min bekantskapskrets med tanke på att många av dem precis som jag älskar Internet.
Vi som hängt med på nätet länge och förstår hur fantastiskt Internet är, ser nog PP som det självklara politiska alternativet för att bevara friheten på nätet. Det är viktigt att få in PP i EU-parlamentet för att inte fler mörka krafter som t.ex. president Sarkozy, får råda och begränsa nätet med censur och avstängning av användare.

Det är inte bara i frankrike det finns mörka krafter, här hemma tycks Jan Guillou fastnat i någon mörk seg dynga som bäddat in hans hjärna totalt. Guillou är långt från sin ungdoms glansdagar då han var en grävande stjärnreporter. Nu när glansdagarna är förbi sitter han i sitt mörka hål och försöker slänga dynga på alla som inte tycker som han. Det är riktigt pinsamt att läsa hans debattartikel om att författaren Lars Gustavsson röstat fel, bara för att Gustavsson röstar på Piratpartiet. Något har gått mycket, mycket, snett med Guillou.

Jag tycker det är fantastiskt att se vilken folkrörelse PP är, t.ex. hur medlemmar kämpat i valrörelsen och nästan lyckats till 100% att leverera valsedlar till vallokalerna runt om i landet, alla bloggare som kämpat, alla som deltagit i demonstrationer och valarbetet, ja helt enkelt alla som varit med och spridit budskapet om partiet.

Gammelpartierna har i ett sista desperat försök att värva röster gått ut med att de minsann är för fildelning för privat bruk., men jag har ännu inte hört Beatrice Ask eller Reinfeldt säga: "NU ska vi riva upp Ipred-lagen" eller "Vi kommer inte införa datalagringsdirektivet". Mona Sahlin(s) är för privat fildelning säger hon nu, i valtider, men övriga integritetskränkande lagar då, vad säger hon om dem? Och vad ska Mona göra med Bodström om sossarna kommer till makten? Bodström är faktiskt anledningen till att vi fått flera av de integritetskränkande lagar vi har, men även såna som är på väg.  Alliansens ynkliga försvartaktik med att  "det är EU-direktiv" eller "det är Bodström som sett till att vi måste införa direktivet" är bara otroligt löjligt. De hade kunnat säga NEJ och tagit strid för det, men icke....

Kryssa på odågan Christian Engström eller tuffa Amelia Andersdotter eller helt enkelt någon annan i denna härliga skara av pirater.

Piratpartiet LIVE följer valvakan.


AB, GP, Exp, AB, SvD, DN, DN, DN, DN, SvD, AB, SvD, SvD

Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Stefan

Jag bojkotter EU-valet eftersom jag är emot EU, dvs det nyliberala konceptet. Man kan inte sitta på två stolar samtidigt!

2009-06-07 @ 15:24:30
Postat av: Thomas

Här kan man tala om politiskt tunnelseende! Tänk att vilja rösta in en miljonär och ultrahögerman i någon slags tro på att värna integritetsfrågan!!!

Men det har ju det goda med sig att herr Engström får en ordentlig löneförhöjning ...

2009-06-07 @ 20:47:54
Postat av: satmaran

Stefan:

Ett år till riksdagsvalet, så nu laddar vi om!Thomas:

Engström får väl samma lön som övriga EU-politiker, så inget konstigt med det.

Vilka tillgångar han har i övrigt har ingen betydelse så länge han driver de frågor jag tycker är viktiga.

2009-06-08 @ 16:20:58
Postat av: Thomas

Just det - tunnelseende ... :)

2009-06-08 @ 19:53:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
 

Reggad på Commo.se

Bloggtoppen.se
Add to Technorati Favorites
Creeper
ip information
Bloggtopplista
Bookmark and Share
RSS 2.0
.