Det drar ihop sig till EU-val

Nu drar det ihop sig som sagt, och du, just du, kan göra skillnad!
Om du, som jag, är trött på den väg våra politiker banat rätt in i ett totalitärt övervakningssamhälle, så ta och rösta på Piratpartiet. En röst på PP är en protest mot all den skit vi nu står inför: FRA, Ipred, Datalagringsdirektivet(teledatalagringen) och hemliga Acta-avtalet.

HAX skriver så här
Det enda vi medborgare kan göra är att protestera. Vi kan göra det på bloggar, i tidningsartiklar och på gator och torg – utan att politikerna bryr sig. Men nu på söndag kan vi protestera på ett sätt som faktiskt svider i skinnet på gammelpartierna. Då kan vi rösta på piratpartiet i protest mot den skenande övervakningsstaten.

Christian Engström(pp) på Newsmill:
En röst på Piratpartiet sänder en tydlig signal till allianspartierna att de har misskött frihetsfrågorna. Blir signalen tillräckligt stark finns chansen att regeringspartierna vaknar. Att de inser att de inte kan gå till val 2010 med både FRA och Ipred som kvarnstenar runt halsen. Då kan det börja hända saker inrikespolitiskt före riksdagsvalet.

Gammelpartierna börjar nu bli desperata när de märker hur bra det går för Piratpartiet i opinionsmätningarna och Mona Sahlin(s) går nu ut med att de svängt i fildelningsfrågan, man kan ju undra om det bara är för att vinna röster i EU-valet. Mona Sahlin tycker att man bara ska haffa dem som kommersiellt tjänar pengar på fildelningen på nätet.
Så jag undrar: Vilka är de?
Vi har inte glömt att sossarna precis som alliansen röstade för Ipred-lagen.

Fildelning har inte bara blivit valfläsk för sossarna utan även för fler EU-kandidater:
Många av kandidaterna i Europavalet går på tvärs mot sina moderpartier i frågan om privat fildelning av upphovsrättskyddat material, något som märks tydligt så här i sluttampen av valrörelsen. Statsvetaren Peter Esaiasson vid Göteborgs universitet menar att partierna spelar ett högt spel.
Av de partier som röstade igenom Ipredlagen i riksdagen alltså, Moderaterna, Centerpartiet, Folkpartiet, Kristdemokraterna och Socialdemokraterna är det flera kandidater som i dag säger att de tvärt om vill att fildelning för privatbruk ska vara lagligt.
Och statsvetaren Peter Esaiasson menar att det hela har med uppstickaren Piratpartiet att göra, som förvånat i opinionsmätningarna.


Att Piratpartiet förvånat många i opinionsmätningarna är bara ytterligare ett bevis på hur efter både gammelpolitiker och media är. Vi som finns på nätet har länge förstått att PP varit på G, ända sedan FRA-lagen röstades igenom och ännu större blev stödet för partiet i och med Ipred-lagen och domen mot The Pirate Bay.
Reinfeldt, hur var det nu du sa om FRA? Att frågan skulle tystna eller?


Till sist:
I DI kan du läsa om hur TPB-killarna kommer rösta i EU-valet, eller inte.

AB, AB, Exp, Exp, Exp, SvD, SvD, SvD, SvD, SvD, SvD, DN, DN, DN, Resume, DI, AB, AB


Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
 

Reggad på Commo.se

Bloggtoppen.se
Add to Technorati Favorites
Creeper
ip information
Bloggtopplista
Bookmark and Share
RSS 2.0
.