Tiden går...men PP består

Oj, jag har inte bloggat på flera veckor ser jag, jag har helt enkelt haft fullt upp. Men jag hänger med så gott jag kan i frågor som rör nätet och den personliga integriteten Idag läser jag i Aftonbladet att Piratpartiet hamnat på 4,2% i AB:s/United Minds opinionundersökningen så väljarstödet håller i sig. Det är inte bara i Sverige intresset för PP är stort utan även nere i Bryssel där internationella medier köade för att intevjua Christian Engström på hans första dag i EU-parlamentet.

Att frågor som rör Internet är viktiga, visar sig nu när Piratpartiet finns i 33 länder.


Om Ipred:

Ephone överklagar till Svea Hovrätt(SvD)
Det var för knappt tre veckor sedan som tingsrätten i Solna avgjorde det första större Ipred-fallet i Sverige. Tingsrätten beslutade då att Ephone måste lämna ut kunduppgifterna om den person som stod bakom ett ip-nummer som misstänks ha fildelat flera ljudböcker. Bakom anmälan stod fem ljudboksförlag.

Enligt företaget är det första större Ipred-målet principiellt viktigt. Ephone har hela tiden hävdat att bevisningen är bristfällig och det håller man fast vid.

– Vi tycker därför att det är viktigt att saken prövas av en högre instans, säger vd Bo Wigstrand till SvD.se.Det är också till stor del en fråga om personlig integritet, menar Wigstrand.

– Ska du och jag kunna surfa fritt på nätet och känna oss trygga i att ingen annan kan se vad jag läser och tittar på? Om domen skulle bli slutgiltig skulle det innebära att privata företag kan gå in och snoka i människors dator genom att kontakta domstolen.

 

Om FRA:

Att FRA-frågan inte är död det vet vi och i veckan gick några ledande borgerliga politiker ut i en debattartikel i DN och kräver att "FRA-lagen måste granskas på nytt"

Politikerna tycker att regeringen har gjort flera avsteg från höstens överenskommelse om ändringar i FRA-lagen. Bland annat väntas utredaren Anders Eriksson föreslå att Säpo och polisen ska kunna ge spaningsuppdrag åt FRA, vilket skulle strida mot höstens överenskommelse.


Om Stockholmsprogrammet:

Jag är faktiskt dåligt påläst om vad som egentligen gäller, så läs hos Rick Falkvinge(pp), Farmor Gun och NSM.


Nu tänker jag ta en veckas semester.
HA EN SKÖN SOMMAR!
Jag avslutar med lite bilder på några av djuren som bor på vår tomt.

Rävungarna som är 5st har vuxit och blir mer och mer lika sin mor.
rävunge


rävunge2


rävunge3


Rödhaken
rödhake


Paddan
paddan


Husmusen
husmusenBloggar: Scaber Nestor, annarkia, Leo Erlandsson,

Övrig media: SvD, N24, SvD, SvD, SvD, SvD, DN, IDG, N24


Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

RSS 2.0
.