Vem blev förvånad?

Igår såg vi denna rubrik i SvD: Lättare för polisen jaga fildelare.

Regeringen vill göra det lättare för polisen att få ut uppgifter om vem som fildelar upphovsrättsskyddat material eller begår andra brott på internet. På fredag presenterar polismetodutredningen sitt delbetänkande, där lagförändringen väntas föreslås.

Detta innebär att polisen inte behöver gå via domstol för att få ut användaridentiteter vid misstanke om något mindre brott. Vilket jag inte blir ett dugg förvånad över. Den sittande alliansregeringen vet inte vad orden PERSONLIG INTEGRITET och PRIVATLIV betyder. De tycker att det är självklart att staten ska få fullständig kontroll över oss. Det visar de med alla de lagar och lagförslag som de nu tar fram. Visst finns det en och annan politiker som höjer rösten i en liten protest men de är alldeles för få. Precis som jag skrev i min blogg igår: När möjligheten finns, så kommer man använda den. Och det är precis vad vår sittande regering kommer att göra. Vi ser hur utvecklingen går inom EU och USA. I Storbritannien kommer de i realtid övervaka befolkningen på nätet, i USA behöver de nu inget domstolsbeslut för att läsa privata mail o.s.v.
Det är bara en tidsfråga innan vi har allt här också.

Att sittande regering är populär är mycket märkligt. Antagligen förstår inte vi i Sverige vilken total kontrollstat vi är på väg in i. Bodströmsamhället är här för att stanna om vi inte stoppar det. Men hur? Idag finns det bara Piratpartiet som tar alla dessa övervakningsfrågor på allvar. Det är ju väldigt lägligt för regeringen att driva genom dessa lagar i en tid när folk mer är intresserade av om de får behålla sina jobb. Varje vecka varslas ju tusentals med vad det innebär i privata katastrofer för de drabbade.
Ska man göra som Blogge och tro på Obama?

Två läsvärda inlägg från Opassande Emma:

Ifpis vita lögner som formar vår framtid

Fildelning och lagstiftning det inspirerar till

Även läsvärt, Christian Engström(pp) på Newsmill:

Ipred urholkar rättssäkerheten


DI, DI, DI , IDG, SVT


Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Anonym

I det hela handlar lagarna om att regeringar vill ha större kontroll över oss människor. Orsaken ligger i att dom börjar bli rädda för oss, folket, nu när dom vet att vi med It-tekniken hjälp kan meddela oss med varandra snabbt och enkelt. Dom vet med sig att dom har ställt till med så mycket jäkelskap för mänskligheten så dom är byxis för vad folket kan ta sig till med. Dom vet att den knutna näven är på väg upp ur byxfickan och då måste dom försöka skydda sig för ingen vet vad som kan hända dom när folket reser sig mot dem.

2009-01-20 @ 12:55:24
Postat av: scaber nestor

Länken till newsmill funkar inte :(

2009-01-20 @ 13:05:07
URL: http://scabernestor.blogg.se/
Postat av: satmaran

scaber:

ska kolla och fixa

Tack!

2009-01-20 @ 13:11:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
 

Reggad på Commo.se

Bloggtoppen.se
Add to Technorati Favorites
Creeper
ip information
Bloggtopplista
Bookmark and Share
RSS 2.0
.