Husrannsakan nästa, och sen?

I dagarna har debatten varit het i bloggvärlden angående polismetodutredningen och Ifpi:s önskan om att blockera The Pirate Bay. Polismetodutredningen innehåller bl.a. att polisen ska få tillgång till våra ip-identiteter precis som den privata nöjesindustrin ska få med Ipred-lagen. Att med säkerhet veta vem som t.ex. fildelar bakom ett visst ip-nummer är lika omöjligt att veta för polisen som för nöjesindustrin.

Få politiker ifrågasätter rättssäkerheten i de lagar som nu kommer men Karl Sigfrid(m) är en och han skriver så här i ett blogginlägg:
Man kan även fråga sig om åtgärden är effektiv. Precis som IPRED ger den en möjlighet att identifiera en internetabonnent, men det räcker sannolikt inte som bevisning mot abonnenten. Ett logiskt nästa steg blir därför att ge polisen nya verktyg för att säkra ytterligare bevisning genom att proportionalitetskraven för husrannsakan sänks.


Rick Falkvinge(pp) om Ifpi och censur på Internet:
Tidigare i veckan fick vi reda på att skivindustrin, med Ifpi i spetsen, planerar att försöka censurera bort The Pirate Bay från svenska Internet, på samma sätt som man gjort i Danmark. Det är en försmak av vad de är ute efter. Pirate Bay ska strykas från listan över godkända sändare. Direkt är uppdelningen där igen och spökar — skivindustrin vill ta sig rätten att bestämma vilka som får kommunicera med konsumenterna, deras konsumenter, och alla andra ska förhindras att kommunicera.
Det är helt enkelt dags för skivindustrin att dö. Den har blivit ett hot mot det demokratiska samhället.

Rick Falkvinge var även med i SR P1:s Godmorgon Världen idag. Reportaget handlade om fildelning och upphovsrätt, där Rick och Stim givetvis hade olika syn på upphovsrätten i framtiden.När jag surfade runt igår hittade jag en artikel som har ett par månader på nacken, Uppseendeväckande stor fildelning i Sverige :

Det har ju länge sagts att svenskarna fildelar mycket, men det är uppseendeväckande att vi fildelar så in i bomben mycket att vi hamnar på topp tio-listan, säger Per Hellqvist, säkerhetsexpert på Symantec.

Vilket jag tycker är ett otroligt korkat uttalande från Symantec. Få länder har den tillgång till Internet som vi har överallt. Våra Internetuppkopplingar är dessutom betydligt snabbare än vad som finns i många andra länder. Dessutom har väl varje svensk medborgare dator, så jag skulle vilja säga: Uppseendeväckande att Sverige inte ligger högre på fildelarlistan.

Blogge och MMM-Mary skriver lite om tolkningar av undersökningar som t.ex. igår och idag.


Piratbyrån meddelar nu att man fått in tillräckligt med pengar för att få hem bussen S23K till TPB-rättegången, det var ju kul! GRATTIS!

Jag höll på att glömma Jonas Nordgrens enmansdemonstartion mot FRA-lagen som Scaber Nestor rapporter om.Och till sist:

I USA har man fått någon sorts hybris igen. Det är väl bra att Obama för med sig positiva vindar men att gå så långt som att de nu kommer ufos.s och välkomnar presidenten är väl ändå att ta i.Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Ma

De är skrämmande att polisen kommer att få rätt att göra t.ex husrannsakning på så lösa grunder. För detta om något integritetskränkande för den enskilde individen. Att vi bara kan ha röstat in en regering som driver igenom något som detta...


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
 

Reggad på Commo.se

Bloggtoppen.se
Add to Technorati Favorites
Creeper
ip information
Bloggtopplista
Bookmark and Share
RSS 2.0
.