Politiska tokerier

Igår kunde vi till morgonkaffet höra på SR P3 att socialdemokraterna vill täppa till luckor i Ipred-lagen eftersom lagen blir verkningslös om man kan vara anonym och surfa via öppna nätverk:

"– På samma sätt som det är tekniskt möjligt att gömma IP- nummer så är det också tekniskt möjligt att gå in via andra personers servrar, och använda deras trådlösa nätverk för att ladda ner, flera av dem här sakerna är det vi pekar på ifrån vår sida som måste täppas till i en ny lagstiftning, säger socialdemokraternas Tomas Eneroth."

 Detta tolkades av många som att sossarna vill förbjuda öppna nätverk och anonymitet på nätet. Karl Sigfrid(M) var snabb med att anmärka på sossarnas förslag. Lite senare kunde vi läsa på Christian Engströms(pp) blogg att Hans Eneroth(S) har kommenterat på Karls Sigfrids blogg om att de inte alls vill ta bort anonymiteten, vilket Karl Sigrid(M) kommenterat i en ny blogg och pekar på detta i Socialdemokraternas motion:

” Det finns till exempel redan idag en rad olika sätt att skydda sin identitet för den som vill surfa anonymt. Den snabba tekniska utvecklingen för med sig såväl hot som möjligheter för både kulturellt yrkesverksamma och konsumenter. Detta är en utveckling som måste följas aktivt och med en ständig handlingsberedskap från regeringen.”

Förvirrande som vanligt från våra politiker i de röda och blå lagen. Vi vet dock att både S och M är för Ipred och hur de än lappar Ipred-lagen så är den lika dålig som den lappade FRA-lagen.

Jag undrar om det finns tillräckligt många ord i den här boken att beskriva dagens politiska tokerier?

Läs även:

Johanna Nylander, Kvp, om datalagringsdirektivet, Varning för självcensur.

HAX om dagens politiker i Sverige och EU, Allt är mycket enklare. Och värre.

Piratpartiet om demonstrationer i Göteborg den 10 januari, Stoppa övervakningssamhället.

Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
 

Reggad på Commo.se

Bloggtoppen.se
Add to Technorati Favorites
Creeper
ip information
Bloggtopplista
Bookmark and Share
RSS 2.0
.