Piratpartiet viktigare nu än någonsin

Jag läste nyss Anders Widéns bloggpost om hans möte med riksdagsman Gunnar Sandberg(S). Anders beskriver mötet så fint att man blir lite rörd. Hursom så kommer det fram hur dåligt informerade våra riksdagsmän är i många frågor de är med och beslutar om. Tidsbrist gör att de inte hinner sätta sig in i allt även om de vill. Idag när mer och mer av våra liv går via nätet hade man ju önskat att även våra politiker var mer insatta i just den biten. När politikerna inte förstår nätet så kan det kanske också vara svårt för dem att förstå vilket intrång på människors privatliv många av de lagar som nu växer fram är. FRA, Ipred, Teledatalagringen osv. Detta har  jag och många med mig tidigare förstått men nu blev det än mer bekräftat.

Hur man ska få politikerna insatta i nätet vet jag inte men att Piratpartiet finns och informerar och protesterar mot alla vansinniga lagar som kommer nu är väldigt viktigt. Det är med glädje jag noterar att piratpartiets medlemsantal ökar dag för dag. Hos Rick Falkvinge(pp) kan vi idag läsa om en pizzeria i Malmö som är stämda av STIM, vilket är en mycket intressant läsning (läs!). Längst ner i bloggposten står det även att Rick fått tillräckligt stora donationer för att kunna fortsätta arbeta på heltid för partiet, vilket sannerligen behövs.

Då många av de integritetskränkande lagar vi drabbas av har sitt ursprung i EU vore det bra om Piratpartiet fick in en fot även där. Christian Engström(pp) har en önskan om att komma dit.
Christian skriver idag om att Journalistförbundet nu kommer att införa varningstext i sina mail om att de kan vara avlyssnade av FRA.

SvD skriver om förändringar som Internet skapar: "Den nya tekniken och den rådande gratiskulturen innebär inte bara svårigheter och hinder, den öppnar upp nya dörrar också."

Uppdatering: Tydligen var det SAMI inte STIM som stämt pizzeria Lazio.Till sist, tänk på att det är snorhalt ute oavsett om du går, cyklar eller kör bil. Kan vara bra att tänka på nu när alla ska stressa iväg till skola och jobb efter helgerna.


Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
 

Reggad på Commo.se

Bloggtoppen.se
Add to Technorati Favorites
Creeper
ip information
Bloggtopplista
Bookmark and Share
RSS 2.0
.