När möjligheten finns

Idag kan vi läsa i IDG att det nu är fritt fram för myndigheterna i USA att avlyssna e-post:

En domstol i USA har beslutat att federala myndigheter nu får avlyssna sina medborgare utan fullmakt.Hos Michael Gajditza kan vi läsa:

Nu har säkerhetsansvariga vid The Home Office i Storbritannien uppgett att avlyssning i realtid är nödvändigt för att upptäcka terrorister och deras planer. Detta har lett till att ministrar i Storbritannien överväger att satsa tolv miljarder pund på massavlyssning av varje enskild invånares e-postmeddelanden, telefonsamtal och internetvanorDe senaste dagarna har det även funnits flera artiklar i SvD om att mail mellan journalister och svenska soldater i Afganistan samlats in  för att sedan skickas till Högkvarteret i Sthlm:

Allan Widman, riksdagsledamot, medlem av försvarsutskottet och försvarspolitisk talesman för Folkpartiet, känner till problemet.
– Om det är som SvD skriver så är det naturligtvis helt oacceptabelt. Det står i strid med svensk lag och det står dessutom i strid med den värdegrund som Försvarsmakten har. I den är öppenhet ett av tre grundläggande begrepp, säger han.Som sagt, när möjligheten finns kommer den användas och den 1 oktober 2009 ska våra Internetoperatörers kablar kopplas in till FRA för trafik som passerar landets gränser.


Bloggar:
Mark Klamberg, Tomas sida, Kulturbloggen,
Mark klamberg(igen)Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
 

Reggad på Commo.se

Bloggtoppen.se
Add to Technorati Favorites
Creeper
ip information
Bloggtopplista
Bookmark and Share
RSS 2.0
.