Hetsjakt på fildelare får advokater att sluta blogga


I USA har jakten på fildelare gått så långt att advokater mår dåligt och inte orkar ha kontakt med drabbade människor. Ekonomiska katastrofer är en vanlig följd för många barnfamiljer då skivbolagen skinnat dem på allt de äger och har. En advokat som inte längre klarar av att tala med de drabbade familjerna skriver bl. a detta på sin blogg:

"Jag älskar verkligen upphovsrättslagstiftningen. Om någon skulle ge mig ett heltidsjobb med att undervisa i upphovsrättslagstiftning skulle jag antagligen dö på min post. Men jag klarar inte av att få telefonsamtal längre från människor som blivit sjanghajade av skivbolag, och skinnade (på vad det vanligtvis rör sig om) sina livs besparingar eller mer."

Mer om denna skrämmande läsning i jakten på fildelare i USA finns hos Opassande.

Det är skrämmande att våra politiker inte förstår vilka tragedier Ipred-lagen bär med sig. Det är ju klart att penningshungrande skivbolag kommer att nyttja lagen som inkomstkälla även i Sverige. Skivbolagen har bara en uppgift och det är att tjäna pengar till sina ägare, inget annat. Att kunna stämma fildelare på vansinniga belopp är en mycket lönsam del i deras verksamhet, så den kommer de inte avstå från.

Stoppa detta vansinne
!
Visa din protest. Gå med i Piratpartiet!

Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Bengt O.

Mitt hjärta blöder för dessa stackars advokater. Och de drabbade kanske kunde ha tänkt efter innan man började med sina kriminella aktiviteter?

2009-01-27 @ 21:53:16
URL: http://www.karlsson.at
Postat av: Kalle E

Du missar problematiken: Proportionalitet.Tänk om polisen som stoppade dig på motorvägen sade:"Jag tror nog att du körde 50 km för fort. Jag behöver inte bevisa detta, utan jag drar dig till civilrättslig domstol där du troligen får betala 200.000 kr i böter. Jag kommer sätta fem välbetalda advokater på ditt mål, så du kommer dessutom få betala c:a 300.000 kr i advokatskostnader när du förlorar.Eller så betalar du 80.000 kr på polisens bankgiro innan fredag."Vad skulle du göra om du visste att du kört lite för fort?Vad skulle du göra om du visste att du inte kört för fort?Detta är problemet med ipred. Det är denna befogenhet vi ger till skivbolagen, mot att de säger att de "troligen" inte kommer jaga barnfamiljer.

2009-01-27 @ 22:42:56
Postat av: Stefan

vänta bara tills porrfilmsbranschen fattar utpressningsmöjligheterna här...skivbranschen kommer att framstå som snälla gossar då

2009-01-28 @ 12:03:10
URL: http://www.sugbloggen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
 

Reggad på Commo.se

Bloggtoppen.se
Add to Technorati Favorites
Creeper
ip information
Bloggtopplista
Bookmark and Share
RSS 2.0
.