Härligt, Ung Pirat!

I fredags meddelade Ungdomsstyrelsen:

– Ung Pirat får stöd för första gången eftersom de uppfyller kraven för statsbidraget, säger Per Nilsson. Det är positivt att organisationen på kort tid har lyckats bygga upp en stor rikstäckande verksamhet kring frågor som engagerar många ungdomar. Ung Pirat är en ungdomsorganisation som genom parlamentariska metoder vill förändra lagstiftningen kring bland annat upphovsrätten.

Nu får Ung Pirat medel för att fortsätta sitt arbete mot övervakningssamhället. Jag tycker det är kul att så många ungdomar ansluter sig till Ung Pirat och därmed visar våra politiker att de är på fel väg med alla nya lagar de nu kokar ihop som är ett hot mot ett öppet och fritt Internet, med eller utan EU:s hjälp.

Om Ung Pirat:
Förbundet Ung Pirat är Piratpartiets ungdomsorganisation och ett av Sveriges största politiska ungdomsförbund, en bred organisation som vill skydda privatlivet och fri kommunikation. Fri kunskap, delad kultur och integritet är viktiga grundpelare i det samhälle vi lever i. Medlemmar som vill hjälpa till att bevara ett öppet och demokratiskt samhälle anordnar olika sorters evenemang och aktiviteter för alla av unga. Över hela Sverige och världen ansluter sig unga pirater till vår gräsrotsrörelse, och tillsammans ska vi se till att våra frågor alltid finns på agendan.

Förbundsordförande Stefan Flod
Förbundssekreterare Mattias Bjärnemalm
Ung Pirat
Piratpartiet
Rick Falkvinge (PP)

Även:
SR
SvD
Expressen
Sydsvenskan


Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
 

Reggad på Commo.se

Bloggtoppen.se
Add to Technorati Favorites
Creeper
ip information
Bloggtopplista
Bookmark and Share
RSS 2.0
.