Det förgiftade nätet


"Bodströmsamhället är en dystopi som smyger sig på både dig och mig. Vi behöver uppmärksamma politikerna på att de i sin nit att hålla rent från pirater och terrorister håller på att förgifta ett helt, levande, virtuellt jordklot."

Ovan skriver Sofia Nerbrand som är vd och chefredaktör för samhällsmagasinet Neo i SvD.

 

Nog är det så att nätet långsamt håller på att förgiftas av alla de integrietskränkande lagar som våra politiker håller på att införa. Det är inte bara Internet som drabbas, vår telekommunikation kommer inte heller undan. Våra mobiltelefoner kommer dessutom göra att vi geografiskt kan följas då vi förflyttar oss från en plats till annan.

 

Om vårt nya övervakningssamhälle skriver Frendo följande:

"Det talas ofta om sluttande plan i övervakningssammanhang. Att när ett tvångsmedel väl är infört så kommer det att användas till fler saker än vad som ursprungligen var tänkt. När det gäller trafikdata är det sluttande planet mer likt en såphal störtloppsbacke."


Oscar Swartz om nya Polismetodutredningen.

Scaber Nestor om övervakning och undrar hur det blir med yttrandefriheten.

Fridholm om kommunikationens makt.

Christian Engström(pp) påminner om att det börjar dra ihop sig mot Pirate Bay- rättegången.

Rättegången är nog så viktig att följa eftersom utslaget av den ger en fingervisning om hur vårt framtida samhälle kommer att utvecklas, inte minst på Internet.Och till sist men inte minst skriver Karl Sigfrid(m) på AB debatt i idag:

Det behövs en frizon från övervakning och censur
Sverige bör erbjuda en frizon för internetanvändare, till nytta både för svenska medborgare och för utländska medborgare som behöver anonymitetsskydd, tillgång till material som censureras i hemlandet eller en plats där de kan uttrycka sin mening.


I en värld som präglas av viljan att kontrollera medborgarna borde Sverige bli den frizon där yttrandefriheten och integriteten värnas.

 

 

Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
 

Reggad på Commo.se

Bloggtoppen.se
Add to Technorati Favorites
Creeper
ip information
Bloggtopplista
Bookmark and Share
RSS 2.0
.