Då var det kört då

Då var det kört för det fria och öppna nätet. Snart är dett fritt fram för privata företag, staten och polisen att sniffa fram det mesta om oss och vår privata sfär. Moderaterna, sossarna, centern och folkpartiet kommer vad jag förstått se till att vi även drabbas av piratjägarlagen.

I årsskiftet fick vi FRA-lagen. I vår ska väl EU-direktivet om trafikdatalagringen klubbas. I höst kopplas Internetoperatörernas kablar till FRA. ACTA är väl bara en tidsfråga.

Igår hade riksdagen en hearing om IPRED och vad jag förstår på de bloggare som följde den så är det kört. IPRED-lagen ska klubbas till varje pris. Och som vi vet vill även polisen ha tillgång till våra nätidentiteter nu när nöjesindustrin får det.
Anonymiteten...hur blir det med den?

Tja...det känns som nätet är rökt. Inte konstigt man känner sig deppad.


Bloggar som följt hearingen:

Rick Falkvinge, Christian Engström, Opassande, xorprOjo, Lagen, Johanna Nylander, Copyriot
Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: JET

Varför begär ingen ett rakt svar av politikerna på den enkla frågan om varför de vill stänga ned internet? Det är ju precis det alla deras förslag syftar till.

2009-01-21 @ 10:52:23
Postat av: satmaran

Jag tror inte de har förstånd att begripa vad de gör. De vet inte vad nätet är.

Det är bara sorgligt.

2009-01-21 @ 10:59:10
Postat av: Mats Henricson

Äh, visst är det deppigt, och visst kommer vi att kämpa emot detta, men det finns en mängd motmedel vi kan använda inför framtiden. Tor-nätverk, exempelvis.Igår hittade jag en ny Firefox plugin:https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/3173Den skickar slumpvisa sökningar till Google i bakgrunden, utan att du behöver se dem. Man kan seeda sökningarna med valfri RSS feed. Någon ser till att ha skapa en feed med en massa olagligheter och suspekta grejer (sex, vapen, terror, attentat, etc etc etc), som vi andra sedan kan peka på, och fylla kablarna med saker som får FRA:s larm att ringa konstant, dygnet runt, för alla surfare!Sedan kan man börja kryptera email. Jag har precis börjat med en ny adress: s.mats@henricson.se. Prova gärna! Min publika nyckel bör gå att finna på nyckelservrar.

2009-01-21 @ 12:22:31
URL: http://www.henricson.se/mats
Postat av: Mats Henricson

Just nu söker denna plugin efter "mouse over SmugMug Customization". Hehe. Ah, nu bytte den till "gick runt bland grupperna".

2009-01-21 @ 12:27:48
URL: http://www.henricson.se/mats
Postat av: MikeSjukt efter alla desså månader av ursäkter undanflykter förändringar flykter så är det uppenbart att kontakten med ledarna är totalt avbruten eftersom ddet enda man får tillbaks är undanflyckter och dåliga ursäkter baserat på gammal retorik.Folk är smartare än så.Och med alla pågående skandaler kan man knappast förvänta sig att förtroende finns för ledarna.Undrar hur många som går över till PP och väljer icke rösta ??MAn vet ju att antalet utanför bara växer snart får vi väl en miljö med icke väljande men väljer ändå kalla lögnen för demokrati.

2009-01-21 @ 13:14:10
Postat av: Peter Carlson

"Postat av: satmaran

Jag tror inte de har förstånd att begripa vad de gör. De vet inte vad nätet är.

Det är bara sorgligt."Ja du satmaran, vad är nätet egentligen? En fristad där man skapar sig egna lagar och gör som man vill under förevändning att rätten att vara anonym är absolut? Och när någon har invändning mot detta synsätt hängs personerna ut helt och fullt för allmän beskådan och spott och spe? Man kan göra sig rolig över sina meningsmotståndare men väljer själv att agera anonymt, modigt! Jag tror att alla med sunt förnuft i behåll vill ha ett anständigt nät där ingen smutskastas eller där digital information kopieras urskiljningslöst. Ju mer avarter som dyker upp och ju mer brott som begås via internet, desto mer internet-relaterad lagstifning kommer att tillkomma. Det är tämligen enkel logik som fungerar precis på samma sätt som i vårt analoga samhälle.

2009-01-21 @ 22:42:48
Postat av: Michael

Jag tror de är mycket medvetna om vad de gör. Det har inget med copyright att göra. Det har med att det nuvarande finans och penningssystemet håller på att braka sönder och finanstoppen vill införa ett kontantlöst penningsystem som får 1984 att likna ett barnprogram. För vad är helt digitaliserade pengar om inte ett centraliserat fildelningsprogram. Och inte vill de ha konkurrerande fildelningsprogram där människor kan få för sig att dela annat än musik och filmer - kanske t.o.m med använda såsom pengar (Bartercard är ett exempel på ett digitalt system som går vid sidan om pengaskaparna). Läs gärna min blogg, det är viktigt att det här stoppas för att demokratin ska kunna överleva:

http://blogg.aftonbladet.se/11316/perma/1055450/

2009-01-23 @ 20:16:03
URL: http://blogg.aftonbladet.se/11316

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
 

Reggad på Commo.se

Bloggtoppen.se
Add to Technorati Favorites
Creeper
ip information
Bloggtopplista
Bookmark and Share
RSS 2.0
.