Tvi tvi tvi

Tvi, tvi, tvi. Igår röstade riksdagen för Ipred-lagen som ska börja gälla den första 1 April med vilken nöjesindustrin får polisiära rättigheter. Beatrice Ask har därmed infört ytterligare en lag som är ett hot mot våra privatliv då hon nu ger privata ekonomiska intressen tillgång till våra identiteter på nätet. Onsdagen den 25:e februari 2009 är en dag som kommer att gå till historien som en mycket tragisk dag. Fler privata branscher kommer precis som skivbolagen vilja ha samma polisiära rättigheter.

I tingsrätten pågår rättegången mot The Pirate Bay som jag försöker följa så gott jag kan. Igår var skivbolagens representanter på plats. Min slutsummering av dagen får nog bli att det mest handlade om att skapa någon sorts opinion mot TPB med en massa tyckanden och påståenden.  Lite skrämmande hur bl.a. Kennedy inte förstod hur fildelning går till i detalj, det borde han veta som högsta chef för Ifpi, men skivbolagsdirektörerna var inte mycket bättre. Fakta lyste med sin frånvaro, vilket kom fram då bl.a. försvarets advokat Samuelsson trädde fram. Jag tror jag börjar gilla Samuelsson, han verkar ha satt sig in i det mesta som rör fildelning. Samuelsson kommer alltid med något nytt som han grävt fram och jag tror att det kan vara tufft att bli utfrågad av honom. Men roande är det att lyssna på.

Den regering vi har idag får en ju att bli lite deppig och orolig över framtiden. Jag hoppas det blir fler som ansluter sig till Piratpartiet och därmed visar att vi inte alls tycker om den utveckling av nya lagar som inkräktar på våra privatliv. Vår kommunikation måste vara fri!

I all bedrövelse kändes det på något vis lite befriande att läsa Emmas bloggpost:
Kära upplevelseindustri, ni kan dra åt helvete.

Blogges inlägg angående kungahuset som för längesen borde försvunnit kändes också bra att läsa.


Nyheter24, Nyheter24, Nyheter24, Newsmill


Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Mike

Vem har censurerat Hultin???http://erikhultin.se/02/sveriges-nya-regering.phpvi håller koll på varandra ; )

2009-02-26 @ 12:53:25
Postat av: satmaran

tack för länken

2009-02-26 @ 13:41:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
 

Reggad på Commo.se

Bloggtoppen.se
Add to Technorati Favorites
Creeper
ip information
Bloggtopplista
Bookmark and Share
RSS 2.0
.