FRA-kritiker som petats och hyllats


På Nyheter24 kunde vi häromdagen läsa att FRA-kritikern Camilla Lindberg(fp) inte kommer att få sitta i FRA:s Signalspaningsnämd. Detta trots att hon fått flest nomineringar i riksdagsgruppen. Platsen i Signalspaningsnämnden går istället till FRA-positiva Cecilia Wigtröm(fp). Detta tycker inte fp-gruppens Johan Pehrson är något konstigt alls för han menar att alla folkpartister är FRA-kritiker:

Är det inte rimligt att åtminstone en FRA-kritiker får plats i Signalspaningsnämnden som ska granska just FRA?
– Alla folkpartister är FRA-kritiker.
Det kan du väl ändå inte mena?

– Jo, säger Johan Pehrson till Nyheter24.

Som vi alla vet var det bara Camilla Lindberg i folkpartiet som tryckte på NEJ-knappen då det röstades om FRA.
Jag är tveksam till att Johan Pehrson är en FRA-kritiker, att han är en riktig Ipred-kramare vet vi efter SVT-debattprogrammet i höstas. En recension om Ipred-kramaren Johan Pehrson väl värd att läsa trots att den är från november finns hos Surgubben.


En FRA-kritiker som vi många bloggare hyllat är Jonas Nordgren som tog semester från jobbet för att demonstrera mot FRA-lagen. Fyra veckor satt Jonas Nordgren utanför riksdagshuset trots väder och vind. Det var ett riktigt hjältedåd.
Jonas har uppmärksammats av många och var efter demonstrationens slut med i SvT Tvärsnytt (17 min in i programmet) där han berättar om Camilla Lindberg som bjöd honom på mat och Göran Thingwall(m) som satt med honom en dag. Mer om detta finns även att läsa på Jonas blogg. Tack Jonas!


Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
 

Reggad på Commo.se

Bloggtoppen.se
Add to Technorati Favorites
Creeper
ip information
Bloggtopplista
Bookmark and Share
RSS 2.0
.