Attack mot vår integritet överallt

Igår påminde XOR om att det inte bara är TPB-rättegången som gäller utan att det är fler integritetskränkande lagar som är på G, vi ska dessutom vara med och finansiera dem. I morgon är det alltså Ipred-lagen som ska tas upp i riksdagen. På hemsidan stoppaIPRED.nu informeras om en protest mot lagen utanför riksdagen, alltså i morgon den 25 februari.
Troligtvis kommer denna lag som ger privata företag polisbefogenheter att röstas genom av riksdagen.

I media är det mycket nu om fildelning, inte minst med tanke på TPB-rättegången som kör i gång kl 13 idag igen. Piratpartiet följer den på sin LIVE-site.

Igår kunde vi läsa i DN en artikel av fler sakkunniga inom rättssociologi att 75% av de unga upp till 25 år kommer fortsätta att fildela upphovsrättsskyddat, att det är olagligt är inte skäl nog att låta bli. Inte ens en hårdare lagstiftning kommer att få dem att sluta:

"Utmaningen ligger i att konstruera en fungerande marknadsplats på internet för den här typen av produkter där såväl upphovsrättsinnehavare som konsumenter känner tillit och trygghet. Det låter sig emellertid inte göras om lagstiftaren och rättsväsendet agerar kontraproduktivt. Det gäller att förstå den nya teknikens egen logik och de sociala normbildningsprocesser som uppstår i dess kölvatten.

Om man väljer att ignorera den klyfta som i dag har vuxit fram mellan det allmänna rättsmedvetandet och de rättsliga normerna så riskerar man mer än att sabotera möjligheterna att skapa en fungerande marknad. Det finns dessutom en uppenbar risk för att nya generationers respekt för rättsstaten urholkas."


Men vår regering kör vidare med sina vansinniga lagar, framförallt dem som rör Internet. I en artikel som finns i SvD kan vi läsa hur vi nu övervakas genom kameror, telefon, Internet, kreditkort o.s.v. Vad har egentligen hänt med vårt privatliv?:

"Man kan gissa att allt fler av oss numera har privatliv på två nivåer – ett för offentligt bruk och ett som verkligen är privat"

Vansinnigt nog verkar det som om vi nu ska bli tvingade att ge upp en del av vårt privatliv till privata ekonomiska intressen och en annan del av vårt privatliv till staten så att de kan följa oss vart vi än går och ha kontroll på vilka vi umgås med och t.o.m. vad vi kommunicerar. Det är ju helt sjukt!
Och kan vi inte följa de regler som de privata intresserna sätter upp ska vi eventuellt bli avstängda från all gemenskap med vänner och möjlighet att fungera i ett vardagsliv genom att bli avstängda från Internet. det är just bl.a det som Medinarapporten handlar om. Nu larmar Scaber Nestor om att det kanske brinner i knutarna. Tvärtom vad vi tidigare fått veta tycks det inte bli någon uppskjutning av omröstningen av Medinarapporten i EU.

Kritiken mot FRA-lagen dyker nu upp från fler håll, men för sent kan jag förmoda, eller?

Alla integritetskränkande lagar som nu kommer törs politikerna inte ens hålla i det öppna rummet. Vad beror allt hemlighetsmakeri på? Vad har regeringen att dölja när det gäller ACTA?

Och så var det visst Skype nu också...bah! man orkar ju inte med allt.


IDG, IDG, IDG, SvD,


Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: sander

gör om hela lagsystemet! snart förvandlas sverige till ett storebrorssamhälle. hittade mer bra om rättegången härhttp://nyheter24.se/nyheter/inrikes/142013-fortsatta-forhandlingar-i-dag

2009-02-24 @ 11:23:46
Postat av: Larse-Erick

Och så har vi den "roliga" herr Mikael "Fyra bugg" Wendt ....http://lars-ericksblogg.blogspot.com/2009/02/ipred-och-detta-med-liberalism-och.html

2009-02-24 @ 13:26:55
URL: http://lars-ericksblogg.blogspot.com
Postat av: Johan Carlsson

Skivbolag, mjukvarutilverkare och filmbolag har dock missat EN viktig sak i debatten...Att ungdomar inte ens kan betala för sina digitala nedladdningar, hur mycket de skulle vilja detta?! Vilka barn eller ungdommar har kreditkort?Om något annat betalmedel skulle kunna stå till buds så finns det även hinder i distanshandelslagen som försvårar för en omyndig person att handla...Det var som sagt snart ett decennium sedan man handlade CD skivor i en butik... och dessutom kontant

2009-02-24 @ 22:44:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
 

Reggad på Commo.se

Bloggtoppen.se
Add to Technorati Favorites
Creeper
ip information
Bloggtopplista
Bookmark and Share
RSS 2.0
.