Stök på bloggen

Servern som bloggen har legat på har brunnit upp, så jag försöker flytta min blogg bort från rökmolnet och in i det stora datamolnet ute på Internet. Vissa smärre störningar kan förekomma under närmsta dagarna då brandmannen är inlagd på sjukhus.

Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Ett liv som gris

Du som inte sett filmen om hur jävligt våra grisar i Sverige behandlas kan göra det här:
Ett liv som gris.
På sidan finns även senaste nytt.

Nu har Scan tillsammans med veterinärföretaget Svenska Djurhälsovården granskat de över 40 gårdar som Scan stängde förra veckan.
DN:
"Ett fåtal har fått anmärkningar på ventilationen och krävs på förbättringar av mer teknisk karaktär. Det är dock inte av den grad som kan försvara fortsatt avstängning", skriver Scan

Ordförande Annika Bergman i Sveriges grisföretagare säger att Djurrättsalliansens bilder är manipulerade med hänvisning till en bild där en påstådd böld är gristestiklar.
Exp:
Ett exempel på en missvisande bild är tagen på en gård i Uppland, säger Bergman.
- Det påstås vara en gris som har en böld, men det är alltså testiklarna på en galt.


Djurrättsalliansen säger att detta bara är ett spel för gallerierna.
Exp:
Organisationen [Djurrättsalliansen] tror inte att den tredje part som ska certifiera gårdarna kommer att vara oberoende eftersom den skapas och finansieras av branschen själv.
Att den uppmärksammade grisbonden Lars Hultström avgått från styrelserna i Swedish Meats, LRF, HK Scan med flera ger hon inte mycket för. Han är ju fortfarande grisbonde.
- Problemet var ju att han inte kunde ta hand om sina djur.


Trots allvarlig misskötsel kommer nu alltså Scans gårdar, inklusive Lars Hultström, fortsätta att leverera kött som om ingenting hänt.
Jag kommer att bojkotta Scan!


SvD, SR, SR, DN, ExpLäs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Varning! Idag kan FRA avlyssna din kommunikation

All trafik där inte BÅDE sändare och mottagare finns i Sverige får kartläggas av FRA. Utöver denna trafik får FRA kartlägga sådant som regeringen, regeringskansliet eller försvaret lämnat uppdrag om eller om det handlar om terrorism eller övriga yttre hot mot landet genom signalspaningsdomstolen.

Om du blir drabbad av FRA har du rätt att få information om detta om det INTE är sekretessbelagt. Jo, tjena!

Som jag tolkar det kommer även polisen få information från FRA i framtiden, enligt en artikel i NyTeknik med justitiedepartementet.

Våra nordiska grannländer är naturligtvis oroliga då en stor del av deras trafik går genom Sverige så detta kommer och har redan fått konsekvenser för våra svenska operatörer.
SvD: FRA oroar grannarna
SvD: FRA hotar svensk konkurrensförmåga

I bloggvärlden har ett öppet och gemensamt blogginlägg börjat cirkulera: Svart tisdag och hos Scaber Nestor kan vi se vilka 143 som gav oss FRA-lagen.


Till sist
En talande bloggrubrik: FRA åt helvete, och lämna oss IPRED

IDG, CS, PCföralla, AB, SvD, DN, N24


Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

RSS 2.0
.