Unni Drougge gör succé på GRATIS!

Unni Drougge är en härlig författare som har förstått det här med Internet. Hon har satt sig in i fildelningsfrågan och visar nu var hon står i debatten genom att släppa sin ljudbok, "Boven i mitt drama kallas kärlek", för fri nedladdning på The Pirate Bay. De som vill får betala till hennes Paypalkonto. Hon har vad jag förstår endast marknadsfört sig på nätet, via sin blogg och en debattartikel. Billigare marknadsföring kan man ju knappast ha, en massa mellanled försvinner, vilket gör att kostnaderna blir väldigt låga. Nu verkar det som om hennes satsning håller på att bli en succé, inte bara i antal nedladdningar utan även i form av frivilliga inbetalningar till hennes Paypalkonto. Precis som Unni själv skriver är det nog många som vill visa sitt stöd, men jag tror ändå på att detta kan vara en lönsam affärsmodell för många.

Unni har en levande dialog med sin läsarskara på bloggen och i kommentarsfälten kan man se att hennes val att att släppa boken fri har blivit mycket populärt. Jag gissar att det kommer bli ett mycket positivt resultat i kassan för Unni, även om alla fildelare inte betalar, det är liksom det som är grejen. "Det man förlorar på gungorna tar man hem på karusellerna."

Just den här kombinationen, att enkelt ladda ner och sedan betala ett frivilligt belopp om man vill,  tror jag är en lyckad kombination som dagens Internetavändare är mycket positiva till. Tycker man om verket och har möjlighet att betala så gör man det, man vill ju kunna få nya verk. När man även har en levande diskussion som Unni har med sina "kunder", blir det en "hit", för det är just DET som är lite av grejen. Dagens nätanvändare vill gärna kunna ha en dialog, oavsett om det gäller politik eller som i detta fall lyssnare av en ljudbok. Det är en form av ny deltagarkultur som Internet skapat och som vi som finns på nätet uppskattar och ser som en sjävklarhet.

Och det här med dialog och nätkultur förstår Unni, grattis till succén!


Författaren Anna Troberg: Snöbollseffekten

SVT, IDG


Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Mattias

Sen ska man ju inte förringa heller den möjlighet en nedladdad låt gör för en artist att få spelningar och tjäna pengar den vägen.Jag tycker iaf att gå på en konsert är en bra mycket starkare upplevelse än att sitta hemma och lyssna på en låt.

2009-04-26 @ 12:16:28
Postat av: Mattias

En annan kreatör som förstått det här med internet och möjligheterna det ger att tjäna pengar är Trent Raznor (Nine inch nails) trots att han lägger ut sin musik gratis.http://www.youtube.com/watch?v=Njuo1puB1lg

2009-05-10 @ 14:57:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
 

Reggad på Commo.se

Bloggtoppen.se
Add to Technorati Favorites
Creeper
ip information
Bloggtopplista
Bookmark and Share
RSS 2.0
.