TV-tittandet har gått ner precis som Internettrafiken

Det är lite intressant att se hur man tolkar minskad Internet-trafik och minskat TV-tittande. Sen Ipred-lagen infördes har man i viss media tolkat minskad trafik hos Netnod som en direkt konsekvens av ipred-lagen. När det däremot gäller minskat TV-tittande under samma period så beror det på det fina vädret.

Självklart har Ipred-lagen gjort att många skrämts upp och blivit försiktiga, men jag tror att man ska vänta innan man drar några slutsatser om effekten av Ipred-lagen. Självklart försöker nöjesindustrin skrika ut att lagen är bra och att Netnods grafer är ett bevis för det, de har ju lyckats lura politikerna till att tro att Ipred-lagen är ett måste för kulturarbetarnas överlevnad.

Jag tycker det är intressant att se att Aftonbladet väljer att kolla hos en mindre videobutik om hur lagen fallit ut. Varför har man inte gått till t.ex. någon av sveriges större spelbutiker och frågat? Jag är inte säker på att resultatet skulle blivit detsamma. Med detta vill jag inte påstå något eftersom jag själv inte gjort någon omfattande undersökning, men jag tror man får de svar man vill ha om man inte kritiskt och opartiskt kontrollerar på fler håll. I en liten butik kan ett par få extra sålda exemplar verka väldigt mycket.

Hursom är det alldeles för tidigt att veta något om hur lagen påverkat den "illegala" fildelningen..


Läs även:

SR/P3: Internetoperatören Bahnhof har tydligen hittat ett kryphål i Ipred-lagen, de kommer inte spara ip-nummer i sina system.

Rick Falkvinge(pp)
: Falska hotbrev om Ipred cirkulerar

På DN:s fråga:
Köper du fler spel och filmer sedan Ipredlagens införande?
Svar idag den 15 april:
JA ca 3%
NEJ ca 96%
VET INTE ca 2%
Totalt: ca 101%

NyTeknik, IDG, Metro
DN, SvD, DN, SvD,

Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Emma

Kikade in här lite jag :)

2009-04-15 @ 12:45:09
URL: http://emmacandell.blogg.se/
Postat av: satmaran

Emma, välkommen att titta in igen.

2009-04-15 @ 12:58:25
Postat av: FJ

Allt blir glasklart varje gång jag tittar på dansbandsdöden.Jag undrar om det egentligen behövs några andra inlägg i debatten. Så fort diskussion kring fildelning uppstår så är det bara för alla parter att sätta sig ner och tillsammans titta på dansbandsdöden: http://www.youtube.com/watch?v=PdjcSGo1hJgLägg särskilt märke till det sista som sägs. "Musikerförbundet uppmanar alla musiker att inte ställa upp på sådana här videoinspelningar". (Två år senare lanserades MTV).

2009-04-16 @ 09:15:31
Postat av: satmaran

FJ

Tänk om det kunde vara så enkelt :)

Tack för länken!

2009-04-16 @ 11:36:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
 

Reggad på Commo.se

Bloggtoppen.se
Add to Technorati Favorites
Creeper
ip information
Bloggtopplista
Bookmark and Share
RSS 2.0
.