TPB-domen, beviset på våra fega politiker

En av vår tids största frågor har i dag gjorts upp i en tingsrätt. Det är ett enda stort svek från våra politiker. Reinfeldts alliansregering har inte vågat ta tag i frågan utan istället låtit en privat industri ta denna viktiga fråga till en domstol. Så här kan man inte göra i en demokrati och det kommer att stå våra politiker dyrt i tappat förtroende hos en hel generation. Detta är en politisk dom, men det är en politisk dom där politikerna hållt sig gömda och inte vågat ta debatten. Det här är en teknikfientlig dom som slår mot hela Internetinfrastrukturen. Det här är ingen dom som skipat någon rättvisa. Det här är en dom med bara förlorare. Om jag är förbannad? Det kan du lita på!

Det här är en krigsförklaring mot allt vad Internet står för.

Lage Rahm(mp) har förstått det här med Internet:

När det gäller The Pirate Bay-målet är det särskilt intressant att läsa domstolens motivering. Det framgår såvitt jag förstått att The Pirate Bay underlättat brott och därför medverkat till det. Någon närmare motivering framgår faktiskt inte, däremot att det inte spelar någon roll om de tillgängliggjorts någon annanstans eller att The Pirate Bay bara länkat vidare till andra.

Med den logiken borde egentligen hela internet stängas. Själva grejen med internet är att det är ett stort nät av länkar där varje länk underlättar för helheten. Om Google länkar till brottslig verksamhet (t.ex. hets mot folkgrupp) underlättar det ju faktiskt den brottsliga verksamheten eftersom det ju krävs att hatbudskapet faktiskt når ut för att det ska vara brottsligt.

 

Piratpartiet fick idag över 3000 nya medlemmar och har nu blivit större än Folkpartiet. Piratpartiets ungdomsförbund är nu största politiska ungdomsförbundet i Sverige.Visa vad du tycker
, jag kommer göra det, jag kommer vara på Medborgarplatsen, Sthlm, idag lördag den 18 April kl 14:00-15:30 och demonstrera.Exp. Exp, Exp, Exp, Exp, Exp, Resume, Resume, SvD, SvD, SvD, SvD, SvD, SvD, DM, DM,

AB, AB, AB, AB, AB, AB, AB, AB, AB, AB, AB, AB, AB, N24, N24, IDG, IDG, IDG, IDG, IDG


Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: bob swede

Judgement is outrageous! Who's next? Google, who gather info from the internet and then distribute it. I am now going to support political pirate parties. This is an attack on our future infrastructure.

I found a link, check it out:

piratebayusa.googlepages.com

There is a Pirate Party link there.bob s

2009-04-18 @ 09:46:10
URL: http://piratebayusa.googlepages.com
Postat av: någon 70 talist

Det är inte bara en generation som nu har tappat förtroendet för sittande politiker, vi 70talister som någonstans grundlade och startade upp bbs, dc mfl vi är många och det är och inte bara en generation som nu överger de vanliga politiska partierna.

Jag skäms över att vara Svensk, alla entreprenörer som har varit med och byggt upp internet, som gör det gratis kommer nu rösta annorlunda i nästa val, vi kanske inte hörs och demonstrerar, men vi kommer att märkas i valet det lovar jag. Piratpartiet får min röst i EU valet och valet 2010

2009-04-18 @ 15:51:47
Postat av: satmaran

någon 70 talist:

Jag uttryckte mig lite dumt.

Självklart är det fler generationer som har tappat förtroendet för våra politiker. Jag är t.ex en äldre generation än du. Och jag har tappat allt förtroende både för de blå och de röda. För mig blir det lila.

2009-04-18 @ 20:47:07
Postat av: Per Nordin

Svek från våra politiker?

1) Politikerna har ingenting med domen att göra. Det är endast domstolen som har med domen att göra.

2) Svek? Gillar du att arbeta gratis? Skulle du gilla att jobba i månader eller år, utan lön för att sedan behöva gå till soc för att din arbetsgivare inte vill betala dig? Inte? Fan va konstigt... Varför ska upphovsmän då bjuda på sitt jobb utan att få betalt av sina konsumenter?

Förklara för mig varför just upphovsmän inte skall ha betalt av sina konsumenter? Bara för att musiken inte är fysisk betyder inte att det inte kostade mycket tid och pengar för kompositören att tillverka musiken eller att denne inte har hyra, mat och annat som den måste betala för eller familj att försörja. Varför skall just kompositörer jobba gratis? Berätta för mig är du snäll.

3) För min del anser jag det lika självklart att TPB killarna dömdes som att vilka andra hälare som helst döms.Vill du konsumera en produkt - vare sig fysisk eller immateriell - så måste du betala den som tillverkar varan du vill konsumera, för det kostar pengar att producera varan samt att den producentan behöver dels täcka sina produktionskostnader och dessutom gärna lyfta en lön att leva på. Eller tror du att kompositörer slipper betala hyra och el och slipper betala maten dom köper från coop eller kläder för sina barn?

2009-04-26 @ 01:43:44
URL: http://pernordin.wordpress.com
Postat av: Per Nordin

"Om Google länkar till brottslig verksamhet (t.ex. hets mot folkgrupp) underlättar det ju faktiskt den brottsliga verksamheten"Nej, inte alls.

Skillnaden är bl.a. att TPB skapades uttalat för att just fildela upphovsskyddat material, att dom på sin sida direkt och öppet uppmanat till brott mot upphovsrättslagen samt på sin sida öppet hånat dem som protesterat å upphovsmännens vägnar mot TPBs verksamhet.

Den andra skillnaden är att Google bara länkar till sidor som finns. TPB tillhandahåller dels torrentfiler samt fungerar som en tracker, dvs den nav som aktivt och direkt avsiktligt styr upp kopplingen mellan fildelarna. Utan trackern skulle fildelningen inte fungera. Utan torrentdistributionen skulle inte fildelningen inte heller fungera. Detta är TPBs enda och uttalde funktion: att direkt avsiktligt tillhandahålla samt direkt avsiktligt tekniskt möjliggöra fildelning.

Att jämföra TPB med Google är som att jämföra telefonkatalogen med en person som planerar och genomför häleri.Google är inte skapat för att förmedla och möjliggöra hets mot folkgrupp. Däremot är TPB skapat för att förmedla och möjliggöra fildelning av uppshovsrättskyddat material: detta är deras uttalade målsättning från start.

2009-04-26 @ 02:09:32
URL: http://pernordin.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
 

Reggad på Commo.se

Bloggtoppen.se
Add to Technorati Favorites
Creeper
ip information
Bloggtopplista
Bookmark and Share
RSS 2.0
.