Slutspurt för Telekompaketet!


För dig som inte är insatt handlar tillägg 166 i Telekompaketet om att vi ska garanteras ett öppet Internet för medborgarna inom EU, nedan lite kortfattad info:

Rick Falkvinge(pp):
Till sist några ord om Telekompaketet. Det är ett lagförslag i Bryssel just nu, där – för att göra en lång historia väldigt kort – upphovsrättslobbyn har kapat ett lagförslag om att standardisera telefonnätet, och försöker få in lagskrivningar som gör att storföretag ska få rätt att stänga av medborgare från internet utan inblandning från myndigheter, så som president Sarkozy kämpar för i Frankrike, och i allt väsentligt göra om Internet till ett kabel-TV-nät.

Christopher Kullenberg i Expressen: "Sverige måste räddas undan vår Internetfientliga regering."
I dag tas viktiga beslut på EU-nivå som kommer att få återverkningar på hur internet fungerar i unionen. Frågan är om nätet i första hand ska vara en marknadsplats eller en medborgerlig offentlighet.
Om två tillägg till det så kallade telekompaketet inte godkänns av EU-parlamentetet i dag, och därefter röstas igenom den 5 maj, riskerar internet nämligen att förvandlas till ett kabel-teveliknande nät, där internetoperatörer och Ipred-hyrsnutar dikterar villkoren.


Deadline idag kl. 12:00,  för att få med tillägg 166 i Telekompaketet, så än kanske vi hinner maila några EU-ledamöter.
Hos HAX finns länkar med mailadresser här.
Det finns även en PDF med mailadresser här. Jag vet inte om det är försent men mailbomba ändå om du inte redan gjort det.
Om du inte vet hur du ska skriva kan du få tips hos: Göran på Fridholm.net


Erik Josefsson, Argast Nu, Nemokrati, Intensifier, HAX, Calandrella

Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Apan

Hoppas inte för mycket på sånadär mailkampanjer och vad det nu är. Maktens herrar kan lugnt ignorera dem. De har klart för sig att den internetaktiva medelklassen skäller nog så högljutt, men bitas kan den inte.Sedan gäller det att vara mycket vaken för politikens tvära kantringar. Det vi nu ser är hur Alliansregeringen mycket plötsligt framträder som det nakna tyranniets huvudkraft. Den sargade socialdemokratin börjar, rörigt och yrvaket, visa livstecken och gryende medvetenhet om hotet mot vår frihet och vår demokrati.Med tanke på den ekonomiska krisen har medelklassen allt skäl till oro och pessimism. Det välstånd som finns räcker nu bara till de verkligt rika, som vill kompensera sig för storförluster på aktiemarknaden. Medelklassen har att se fram emot en omfattande proletarisering. Vi kastas en efter en ut i otrygghet och misär. Den gradvisa destruktionen av internet är monopolkapitalets metod för att lamslå medelklassen, med dess för Makten hotfulla grepp mom nymedia.För att vinna verklig kraft måste frihetsrörelsen alliera sig med den folkliga sociala rörelsen till försvar för välfärdssamhället. Det är av vitalt intresse för oss allihop med tanke på vår nya otrygghet. Vi måste göra oss av med vår naivitet och våra illusioner och börja kämpa på allvar, annars är det kört för oss. Och kom ihåg: att enbart sitta på internet och väsnas räcker inte långt.Det gäller nu att sätta till alla klutar för bringa åstad ett opinionsras för våra tyranniska regeringspartier.Samt att på allvar resa den radikala parollen:SVERIGE UT UR EU.Så ett avslutande ord till alla fega wordpressbloggare. Det gäller nu att se över sin egen småaktighet. Samtliga system utom Blogger filtrerar bort mig, vilket ju är enbart löjligt, som vi ser. Vem är egentligen er huvudfiende: TYRANNIET - eller lilla jag?- Peter Ingestad, Solna

2009-04-29 @ 11:08:31
URL: http://apan.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
 

Reggad på Commo.se

Bloggtoppen.se
Add to Technorati Favorites
Creeper
ip information
Bloggtopplista
Bookmark and Share
RSS 2.0
.