Rädda Internet är det som fortfarande som gäller

Härligt!

Igår röstade en stor majoritet i EU för att 138:an (numera 46) ska vara kvar i Telekompaketet. Resultatet blev 40 för och 4 emot, 2 nedlagda. Därmed fick frankrikes president Sarkozy en rejäl knäpp på näsan. Internetanvändare ska därmed inte kunna stängas av hursomhelst från nätet. Men som jag förstår är inte Telekompaketet helt ok ändå, t.ex. hur blir det med "kabel-tv-internet"-delen? Igår hade NyTeknik en  läsvärd artikel med EU-parlamentarikerna Erik Josefsson(v) och Eva-Britt Svensson(V) om just operatörernas roll.

Nu ska Telekompaketet upp i EU-parlamentet den 5 maj och därefter i ministerrådet den 12 maj.

Om vår infrastrukturminister skriver Oscar Swartz så här:

Jag har sett Åsa Torstensson (c), vår infrastrukturminister, tala på flera konferenser. Hon säger alltid bra saker om det fria nätet. Men när det kommer till kritan och hon skall stå upp för en svensk syn på kommunikations- och yttrandefrihet fegar hon ur totalt och låter franska dirigister med sin elitistiska, etatistiska syn på sakernas tillstånd råda.


Opassande: Arbetet att rädda Internet fortsätter

Sugbloggen: Delseger, men mer skit är på gång


Till sist:
I en bloggkommentar fick jag veta att jag är bitter och sur, så för er som vill ha humor och satir kan jag rekommendera Surgubben och Badlands Hyena. :-)


Bloggar och media: Stenudd, Karl Sigfrid, Blogghelvetet, Leo Erlandsson, Selig,
IDG, IDG, AB,
AB,

Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: undholm

Bloggarnas makt ÄR övedriven.http://www.dn.se/fordjupning/europa2009/parlamentarikerna-far-chockhojd-lon-1.849544Vilket jävla griseri. Undra på att herrarna Falkvinge och Engström DREGLAR av entusiasm inför stundade EU-val.SVERIGE UT UR EU!- Peter Ingestad, Solna.

2009-04-22 @ 14:14:15
URL: http://freedom.wordpress.com/
Postat av: Mattias

Exakt, förstår inte varför alla jublar över 138an. Det har ju bara gjort telekompaketet lite mera rättssäkert vilket gör att det är en större risk att det antas.Om jag har fattat det rätt så finns det då risk för att internet blir någon sorts betal-tv. Typ "Jaha, men du har en kompis som har en mailadress hos en konkurrent till oss? Jamen då kan du inte maila honom." Jag ska erkänna att jag inte är så jättepåläst om Telekompaketet, och det är möjligt att de här bilderna är överdrivna, men det skulle vara kul att få veta trovärdigheten för en sådan utveckling.För mig är inte det hemskaste att EU-planerar att stänga av enstaka fildelare, utan att de hotar att slå sönder den decentraliserade och fria natur som internet har.Varför är demokratin på nätet under konstant attack från EU? Det känns som att dom pepprar oss med förslag. IPRED, ACTA, rekommendationer i TPB-målet, Telekompaketet. Jag gillade inte att de tågade ut när Iran pratade om att västvärlden inte tar debatten om Israel heller. Bättre att bemöta med argument.Det känns som förstklassigt mygel från EU, också att de inför ett förslag som telekompaketet, det kommer ett tilläggsförslag som 138an som säger att ingen får godtyckligt stängas av från internet. Efter ett tag kommer det ett NYTT tilläggsförslag som också heter 138 men som TILLÅTER folk att stänga av folk från internet. De döper om det gamla lagförslaget till 46, allt för att förvilla för folk.

Under tiden flyttar de fram omröstningen om ett förlängande av upphovsrätten till 95 år till idag. Bara för att vi inte ska märka något.

2009-04-22 @ 14:36:37
Postat av: jesse

Ja om jag ska tolka allt som skrivits på bloggar och artiklar så kommer internet i princip att bli som betal-tv. betala för det du vill se och skippa resten.

Internet kan bli en lekstuga för jetset folket, dom som har råd att betala. Snacka om en klassfråga.Men det är ju därför som vi måste få in Piratpartiet i EU så vi får mer insyn i vad som verkligen står skrivet och vad det viskas om i korridorerna. Många av lagarna bestäms ju i EU:s korridorer sägs det, där folk kan gadda ihop sig och rösta för och emot.

2009-04-22 @ 16:37:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
 

Reggad på Commo.se

Bloggtoppen.se
Add to Technorati Favorites
Creeper
ip information
Bloggtopplista
Bookmark and Share
RSS 2.0
.