Moderata Kenta, suck, vad han svamlar om Piratpartiet

Jag läste precis moderaten Kent Perssons bloggpost om Piratpartiet. Jag tror Kent har analyserat läget lite fel. Kent tror nämligen att Piratpartiet får en massa medlemmar för att det är gratis att bli medlem. Det skulle vara intressant att se om riksdagspartierna skulle få en massa nya medlemmar om det var gratis även hos dem, jag tror INTE det.

Igår var det en demonstration i Stockholm som samlade mängder av nya och gamla pirater, det var gratis att gå dit också, men jag tror inte det var därför folk gick dit. Nu var det inte bara pirater som var där utan det var säkert folk från hela det politiska spektrat. En som kom var Unni Drougge och hon förstod och hon blev rörd över den nya folkrörelsen som håller på att växa upp i landet. Att Piratpartiet får ett sånt stort stöd är för att våra riksdagspolitiker slutat att lyssna på folket. Tillströmningen av nya medlemmar till PP är en PROTEST mot alla de vidriga lagar som sittande politiker har och hålleratt stifta, framförallt de lagar som bevakar oss på Internet. Vi är många som vill att Internet ska förbli fritt med sin källa av information, kommunikation, kunskap och kultur. Det handlar inte om gratis.Det handlar om att inte vara övervakad i en demokrati, det handlar om att få ha sitt privatliv ifred, det handlar om att inte bli styrd och kontrollerad av stat och privata särintressen.

Jag är pirat för att jag inte tror på kontroll och övervakning, inte för att jag vill ha saker gratis.
Jag har varit en kanonkonsument för nöjesindustrin, jag har tidigare spenderat uppåt 8000 årligen på böcker, film, musik, tidskrifter och andra nöjen, men nu är det slut med det. Jag vägrar att spendera en spänn till på den nöjesindustrin som med sina lobbygrupper lyckats få våra politiker att stifta lagar för att styra vår konsumtion på ett sätt som vi inte vill ha, allt för att fylla deras feta plånböcker.

Jag vill inte gynna den industri som dragit Pirate Bay inför rätta. Killarna i The Pirate Bay har tagit fram en världsberömd tjänst som passar vår moderna tid och satt Sverige på kartan som världsledande inom IT, det kunde den vidriga nöjesindustrin själva gjort om de hade velat. Men det har de inte för de har varit rädda för att tappa kontrollen över det monopol som Internet omöjliggör. På internet kan små och stora skapa globala verksamheter. Den globala okontrollerade konkurrensen vill inte nöjesindustrin ha, liksom de inte vill ha konkurrens från mindre aktörer. Internet har skapat en värld där de stora skivbolagen inte behövs. Alla som vill kan själva till en rimlig kostnad marknadsföra och sälja sina produkter på nätet. Nu har denna industri lyckats genom dumma politiker få vansinniga lagar till sin hjälp att styra konsumtionen. Tacka fan för att det blir uppror, tacka fan för att folk rusar till Piratpartiet.

Jag fildelar naturligtvis inget från den industrin jag inte längre köper något från, jag vill helt enkelt inte ha deras vidriga produkter. Jag betalar gladeligen ett årsabonnemang till Spotify som försöker ta fram en tjänst som är användarvänlig. Jag betalar gladeligen för verk från artister och andra kreatörer som tydligt tagit ställning mot vidriga lagar som t.ex. Ipred. Jag är för upphovsrätt, för skaparen, inte skivbolagen, men dagens upphovsrätt måste kasseras.
Jag vet att många precis som jag är väldigt besvikna på nöjesindustrin och nu bojkottar deras produkter i alla former. Det känns faktiskt väldigt befriande att upptäcka att man inte har behov av deras produkter. Jag hoppas vi blir många.

Jag har helt tappat förtroendet för nuvarande styrande politiker som kriminaliserar folket för privata ekonomiska särintressen. De är på helt fel väg.

Jag hoppas att Piratpartiet kommer in EU-parlamentet. Jag kommer självklart rösta i EU-valet.
Christian Engström(pp) är en bra kandidat.


Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Kent Persson

Hej, jag tror inte alls att medlemstillströmingen till piratpartiet beror på att det är gratis. Det jag däremot skrivet på min blogg är att det inte är relevant att jämföra PP medlemstal med övriga partier som tar betalt. Man kan givetvis fundera på vem som gör rätt... Men faktum kvarstår att det är att jämföra äpplen med päron. Jag tror också att det är lättare att värva gratis, det finns dock många anledningar till att vi som parti valt att inte göra så.

http://kentpersson.wordpress.com/2009/04/18/piraterna-kommer-inte-ta-sig-in-i-eu-parlamentet/

2009-04-19 @ 17:26:16
URL: http://kentpersson.wordpress.com/
Postat av: surgubben

Kent: Många anledningar? Som vadå, ni får inte lika mycket partibidrag som piratpartiet utan måste livnära er på era medlemsavgifter? Isåfall förstår jag din liknelse med äpplen och päron, om inte får du eller någon annan gärna förklara bättre. Jag kan ju inte riktigt hur det där fungerar.

2009-04-19 @ 18:01:13
URL: http://www.surgubben.com/
Postat av: Göran Widham

@surgubben - merparten av partibidragen grundar sig på mandat i riksdagen och andra politiska församlingar och inte på medlemstal.

2009-04-19 @ 19:36:01
URL: http://fridholm.net
Postat av: surgubben

Göran: ok, tack, då är det bara för kent att skaffa lika många mandat i riksdagen som piratpartiet har så kan han också bjuda på medlemsavgiften. Nu är jag med på banan igen :)

2009-04-19 @ 19:51:43
URL: http://www.surgubben.com
Postat av: Sidvind

Piratpartiet får inget partibidrag, bara deras ungdomsförbund. För att få bidrag som parti måste man få mandat först.I övrigt tycker jag att Kents inlägg egentligen inte säger något konkret. Han bara gissar. Onekligen är medlemstillströmningen till pp en tydlig trend. Den är värd att uppmärksammas i sig. Vad som däremot är intressant att fundera över är hur förhållandet mellan medlemmar och sympatisanter (väljare) påverkas av att det är enkelt och gratis att bli medlem i pp. Det kan ju vara så att det går färre väljare på en medlem eftersom alla sympatisanter också väljer att bli medlem. För varje medlem i moderaterna finns ju säkert flera tiotal som röstar på m utan att bli medlem. I pp kan den kvoten vara mycket lägre. Dvs ökningen, om ock intressant i sig, är inte någon garanti för att pp kommer över 4%.

2009-04-19 @ 19:57:59
URL: http://sidvind.blogspot.com/
Postat av: RobJoh

<i>

Jag har varit en kanonkonsument för nöjesindustrin, jag har tidigare spenderat uppåt 8000 årligen på böcker, film, musik, tidskrifter och andra nöjen, men nu är det slut med det.

</i>Jag känner igen mig så väl, spenderade 5000 spänn bara från cdon förra året. Sedan alla konserter och annat. Jag har slutat köpa musik och film i alla fall, vill de ha krig ska de inte få pengar av mig i alla fall.

2009-04-19 @ 21:25:44
Postat av: satmaran

Sidvind: du har rätt, svårt att sia om hur det går i valet.RobJoh: Jupp, hoppas tillräckligt många väljer bojkott-war.

:-)

2009-04-19 @ 22:42:03
Postat av: Kent Persson

Ett par reflektioner till på era kommentarer. Jag är inte övertygad om att just den grupp som PP nu lockat som väljare oxå kommer att gå och rösta i samma utsträckning som övriga medborgare. Det är ju dock något som återstår att se. Valet blir spännande och det är onekligen spännande att följa den fortsatta utvecklingen i frågan och PP.

2009-04-20 @ 08:01:28
URL: http://kentpersson.wordpress.com/
Postat av: Janne

Ack, vad Kent bedrar sig. Vi pirater är så uppretade att vi kommer ligga i sovsäck utanför vallokalerna bara för att vara först... ;o)Förstår dock inte vad som ska motivera deras väljare att lyfta på arslet, såvida de inte röstar på oss. Har faktiskt övertygat aktiva moderater att rösta på PP i EU-valet, även om de troligen inte ger oss sin röst i riksdagsvalet...Tror dock att Kent är bra för PP. Hans dryga nedlåtande kommentarer får vem som helst att vilja rösta på PP...

2009-04-21 @ 01:51:39
URL: http://blogg.aftonbladet.se/21512/
Postat av: satmaran

japp, ju mer nedlåtande politiker och massmedia är mot pp, desto fler medlemmar blir det.

Precis som Internet inte är på riktigt för dem tycks de inte förstå att väljare är riktiga människor.

2009-04-21 @ 13:49:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
 

Reggad på Commo.se

Bloggtoppen.se
Add to Technorati Favorites
Creeper
ip information
Bloggtopplista
Bookmark and Share
RSS 2.0
.