Ingen avstängning av franska fildelare

Det franska parlamentet har röstat nej till en föreslagen lag mot fildelning. Men president Sarkozy tänker tydligen inte ge sig utan han ska till varje prist stoppa fildelarna och tänker komma med ett nytt förslag.
Förslaget antogs först i senaten, parlamentets överhus, men röstades senare på torsdagen ned i nationalförsamlingen. Omröstningen genomfördes genom handuppräckning med resultatet 21-15, vilket visar ett lågt deltagande. Tydligen hade fransmännen bråttom hem för att fira helg, hehe. Jag undrar hur förbannad Sarkozy är över det?

The Pirate Bay nyttjas nu av ljudboksleverantören Storytel och bokförlaget Ordfront för att marknadsföra Anders Rydells och Sam Sundbergs bok boken Piraterna. Tre kapitel av boken kommer finnas för laglig nedladdning och vill man ha resten av boken så kostar det 19 kronor. Det ska bli kul att se hur den affärsvarianten lyckas. Jag funderar faktiskt på att testa.

Laglig nedladdning av musik från nätet ökar kraftigt och en av de större aktörerna, InProdicon, säger så här:
- Vi har sett en tydlig ökning av försäljningen jämfört med förra året. Det rör sig om 20—30 procent ökning på årsbasis, men försäljningen slår lite upp och ner beroende på vilka artister som lanserar nya album.


Johanna Nylander skriver i Expressen om att Acta-avtalet troligen kommer att samköras med EU:s telekompaket och gå in i enskilda länders bekämpning av kopiering på nätet. Det finns även risk för att teleoperatörerna får större ansvar av innehållet i trafiken. Privatimport kommer kanske förbjudas och i värsta fall kan tullen få rätt att söka igenom både resväskor och datorer i jakt efter en duplicerad musikfil, läkemedelskopia eller en falsk Diorparfym.

Det låter ju helt sjukt , det är vansinnigt att privata särintressen får en sådan makt över våra liv!

Bloggar och media:
Karl Sigfrid, HAX, Otyget, Tomas SidaJohanna Nylander, Erik Josefsson
AB, IDG, IDG, Exp, SvD, SvD, SR

Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Peter Ingestad

BLOGGTIPS. Jag är författare. Förutom poesi har jag nu börjat skriva självbiografiska noveller med motiv från kyrklighet och psykvård. Kolla:http://nattljuset.blogspot.com/<a href="http://nattljuset.blogspot.com/ ">http://nattljuset.blogspot.com/</a>- Peter Ingestad, Solna

2009-04-09 @ 21:42:04
URL: http://singleswingle.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
 

Reggad på Commo.se

Bloggtoppen.se
Add to Technorati Favorites
Creeper
ip information
Bloggtopplista
Bookmark and Share
RSS 2.0
.