FRA-sörjan

Precis som jag var rädd för i min förra bloggpost ligger det en djävul i de tekniska detaljerna. Bloggosfären har inte svalt de nya tilläggen i FRA-lagen, som troligtvis bara är en ny variant av den gamla med lite nya begrepp, även om ett större integritetsskydd stiftas i lag. Synd att våra politiska motståndare i alliansen har en större tilltro till pappersparagrafer än den tekniska verkligheten. FRA har inte följt lagar tidigare, vad ska få oss att tro att de gör det i framtiden?

Även gammelmedia är mer kritisk idag än de var i torsdags eftermiddag, även om inte alla tappat hoppet helt. Att hasta genom en lag som rör våra privatliv och landets säkerhet på detta vis är skrämmande. Regeringen känns väldigt omogen. Missnöjet över regeringen rent allmänt syns om och om igen i opinionsmätningarna.

Piratpartiet och stoppaFRAlagen.nu har gått ut med ett pressmeddelande om att motståndet mot lagen absolut inte har tystnat. De undrar över de tekniska detaljerna.
Det känns som vi gått ett steg tillbaka igen eftersom det var just de tekniska detaljerna som politikerna inte hade kläm på då de röstade för FRA-lagen den 18 juni.
Så frågan är: Kommer FRA har tillgång till kabeltrafiken?

Nu vill VI ha en förklaring av de nya kompletteringarna från alliansen.
Därefter blir det nog:
RIV UPP, GÖR OM, GÖR RÄTT!

Hartman har gjort en kul affisch på våra nya lakejer.Läs även andra bloggares intressanta åsikter om , , , , , , , , , , ,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
 

Reggad på Commo.se

Bloggtoppen.se
Add to Technorati Favorites
Creeper
ip information
Bloggtopplista
Bookmark and Share
RSS 2.0
.