Centern och folkpartiet kan stoppa massavlyssningen?

Är det så? Nu skriver Centerpartiet i AB att de vill riva upp FRA-lagen och tillsätta en parlamentarisk utredning. Det har hänt mycket sedan lagen klubbades i juni. Synd att politikerna inte vaknade tidigare. Jag tänker på Oscar Swartz som kämpat mot "Bodströmsamhället" i flera år. Nu är Oscar nominerad bland  "The Top 10 Who Are Changing the World of Internet and Politics". Oscar är värd varenda röst! SÅ om du inte röstat, gör det nu!

Angående "Bodströmsamhället" så är mer på gång. Bodström drev igenom det förslaget, nu gnuggar upphovsrättsorganisationerna händerna.
Fildelningslagen ska ge upphovsrättshavare rätt att kräva operatörer på uppgifter om misstänkta fildelare. Loggningslagen kommer att underlätta för upphovsrättshavarna att kartlägga fildelare.
Regeringsutredaren Gudrun Antemars förslag gör i praktiken att polisen, eller en annan myndighet med befogenhet, varken behöver ett domstolsbeslut eller en misstänkt person för att operatören ska tvingas lämna ut trafik­uppgifter, eftersom utlämningen sker med stöd av befintlig lagstiftning.
År 2005 var Beatrice Ask oerhört kritisk mot trafikdatalagringsdirektivet, både vad gäller kostnaderna för att införa det och ur integritetssynpunkt. Nu är det hon som ser till att direktivet blir lag i Sverige.Jag avslutar med ett urklipp ur en intervju med Jan Guillou:

"Kan antagandet av FRA-lagen ses som en seger för terrorismen?
- Min tes har hela tiden varit att terrorismen är primitiv. Den kan skada oss på flera olika sätt, men det terroristerna aldrig kan göra är att ta över vår politiska demokrati. Demokratin är vårt främsta försvar mot terrorismen, och vårt främsta försvar mot alla odemokratiska, fascistiska eller extremistiska rörelser. Det är bara vi själva, som kan skada vår demokrati. Och det är vi besynnerligt nog i färd med att göra. Vi gör det som Usama Bin Ladin själv inte klarade av att göra." 

Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
 

Reggad på Commo.se

Bloggtoppen.se
Add to Technorati Favorites
Creeper
ip information
Bloggtopplista
Bookmark and Share
RSS 2.0
.