FRA-opinionen lever vidare!

Mark Klamberg hade igår en intressant blogg om hur FRA-frågan behandlats av media. Precis som Mark anser jag att journalisterna sväljer allt alldeles för snabbt. Media borde granska våra politiker lite mer kritiskt. Tyvärr har nog många medborgare gått på de positiva reaktionerna i gammelmedia när det gäller FRA 2.0.
Det har ändå funnits kritiska journalister och då inte minst Filip Struwe på SVT Rapport. Mark Klamberg kommer nu nominera honom som kandidat till Stora Journalistpriset. En lysande ide! Läs mer hos Klamberg.

Bloggosfären var inte lika snabba med att svälja de 15 punkterna som troligtvis kommer visa sig i praktiken att vara detsamma som FRA 1.0.
Här är några nya bloggar med talande rubriker:
Oscar Swartz, FRA - Tillbaka till gå!
HAX , FRA: Nu måste vi öka. Igen.
Scaber Nestor, Varför vill regeringen inte ha en parlamentarisk diskussion?
Olofs blogg, FP-kvinnor: vi vill veta vad ett "trafikstråk" är!
Opassande, Dags att läxförhöra politikerna angående FRA-lagen.
stoppaFRAlagen.nu, Analys: Fortfarande massavlyssning
Det finns många fler.

Att  nya FRA-lagen skulle vara mindre svårtsmält stämmer inte alls som CS påstår. Fram med kritiska artiklar som visar vad de 15 punkterna betyder i praktiken!

Christian Engström(pp)
stötte på den moderata riksdagskvinnan Margareta Cederfelt i Stockholm igår. Hon var en av dem som inte verkar veta vad hon röstar om angående FRA och PUL. Tur att hon får information av Christian.

När vi ändå är inne på bostavslagar finns även PKU.
Du som är född efter 1975 och vill veta mer om PKU hittar information och färdig pdf-blankett här.

Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Äktenskap, kaffe och sex

Äntligen finns idag en artikel i SvD med rubriken: "Avskaffa kyrkornas vigselrätt." Det var på tiden!

Äktenskap bör vara en juridisk handling mellan två människor som älskar varandra. Jag håller med Åsa Regnér om att "civilrättslig registrering" inte låter så kul, men det är på tiden att kyrkan och liknande samfund blir av med rätten. Vi måste alla bli lika inför lagen.

Glädjen över artikeln blev kortvarigt då Rick Falkvinge tipsade om en annan artikel i tidningen Allt om barn. Om tonårsflickor mår dåligt är det sannerligen inte konstigt. Skäms, Allt om barn! Med artikeln skrämmer ni förmodligen även upp deras föräldrar och spär på det redan hårda tryck unga tjejer har. Inte minst från alla nymoralister, vare sig det gäller sex, hälsa eller mat.

Till alla moraliserande fanatiker säger jag: Drick kaffe och ät choklad! Det skulle ni förmodligen må gott av.

Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

FRA:s fula spel avslöjat

Att en myndighet får agera som FRA gjort på medborgarnas bekostnad är skrämmande.  AB har idag ett par artiklar om hur FRA före den 18 juni medvetet höll tyst om sin organisation både till media och politiker som ville få information.
Efter att lagen klubbats och allt eftersom opinionen mot lagen växte startade FRA ett PR-krig. Helsideannonserna i somras var noga planerade för att stärka varumärket FRA. Media slog även på stort i somras om att FRA skulle ha förhindrat ett politiskt mord i Sverige. Idag kan vi läsa att de flesta politiska morden får FRA aldrig nys om.

Rick Falkvinge har gjort analysen att de politiker som nu rättat in sig i ledet har blivit grundlurade.

HAX skriver att vi måste få liv i den politiska processen igen och exponera svagheterna i den nya kompromissen:
"Ingen annan kommer att göra jobbet åt oss. Många skulle helst se att vi lät bli."

HAX är redan bönhörd av Svenska Kyrkan som inte alls tänker låta bli, utan nu utreder FRA-lagen på högsta ort tillsammans med sina jurister.
Prästerna vill i framtiden slippa upplysa om: ”allt du säger stannar hos mig, Gud och FRA”

Det är nog första gången i mitt liv som jag själv sänder en välsignad tanke åt kyrkan. Men i FRA-frågan tycks allt vara möjligt.

Läs även andra bloggares intressanta åsikter om , , , , , , ,

FRA-sörjan

Precis som jag var rädd för i min förra bloggpost ligger det en djävul i de tekniska detaljerna. Bloggosfären har inte svalt de nya tilläggen i FRA-lagen, som troligtvis bara är en ny variant av den gamla med lite nya begrepp, även om ett större integritetsskydd stiftas i lag. Synd att våra politiska motståndare i alliansen har en större tilltro till pappersparagrafer än den tekniska verkligheten. FRA har inte följt lagar tidigare, vad ska få oss att tro att de gör det i framtiden?

Även gammelmedia är mer kritisk idag än de var i torsdags eftermiddag, även om inte alla tappat hoppet helt. Att hasta genom en lag som rör våra privatliv och landets säkerhet på detta vis är skrämmande. Regeringen känns väldigt omogen. Missnöjet över regeringen rent allmänt syns om och om igen i opinionsmätningarna.

Piratpartiet och stoppaFRAlagen.nu har gått ut med ett pressmeddelande om att motståndet mot lagen absolut inte har tystnat. De undrar över de tekniska detaljerna.
Det känns som vi gått ett steg tillbaka igen eftersom det var just de tekniska detaljerna som politikerna inte hade kläm på då de röstade för FRA-lagen den 18 juni.
Så frågan är: Kommer FRA har tillgång till kabeltrafiken?

Nu vill VI ha en förklaring av de nya kompletteringarna från alliansen.
Därefter blir det nog:
RIV UPP, GÖR OM, GÖR RÄTT!

Hartman har gjort en kul affisch på våra nya lakejer.Läs även andra bloggares intressanta åsikter om , , , , , , , , , , ,

En allians av svikare!

Nu har alla FRA-motståndare i alliansen enats och rättat sig in i ledet, meddelar Reinfeldt. En ny lag har hafsats ihop på rekordtid. Det handlar faktiskt om landets säkerhetspolitik, har våra politiker funderat på det? Det känns inte så.
Förvisso verkar det som om det blir lite mindre av massavlyssning, men hur de ska lösa allt begriper jag inte.
Tydligen ska en "specialdomstol" sitta som ett "filter" mellan internetkablarna och FRA. Hur det ska fungera i praktiken framgår inte. Regeringen och/eller försvaret ska gå till "specialdomstolen" och beställa det de vill spana på.

Ska "specialdomstolen" ha tillgång till all Internettrafik? Vad ska man kalla det om inte massavlyssning?
Eller ska "specialdomstolen" gå till Internetoperatörerna med beställning på spaningen? 
Om Internetoperatörerna ska dela ut spaningstrafiken kommer de sitta inne med kunskap om allt som FRA spanar på. 
Men, så kan det väl inte gå till? Om jag var terrorist skulle jag ju kunna söka jobb hos en Internetoperatör och då veta allt om vår signalspaning på "yttre militära hot".

Jag förstår faktiskt inte hur de tänkt, det verkar väldigt rörigt. Och bråttom verkar det vara.
Kan det vara så att man förstått att FRA-lagen som klubbades i juni inte skulle godkännas av Europadomstolen och därför snabbat på med dessa tillägg? Eller vill regeringen snabba på samarbetet med NATO?
Frågorna blir bara fler.

Det finns en politiker i alliansen som ska hedras: Mark Klamberg!
Han sa upp sina politiska uppdrag idag. Jag tolkar det som att allt inte står rätt till med den nya FRA-lagen.

RIV UPP, GÖR OM, GÖR RÄTT!!!


Läs även andra bloggares intressanta åsikter om , , , , , , , ,

Nu struntar jag i FRA!

Nu har riksdagen haft semester medan jag som plikttrogen medborgare försökt hålla koll på alla tokigheter som politiker och myndigheter ställt till med under sommaren i FRA-frågan. Så nu är det min tur att luta mig tillbaka lite.
Tyvärr kommer jag vara minst 350 mil från riksdagshuset den 16 september. Men jag hoppas att alla som kan är på plats och välkomnar våra politiker.

Opassande startade en nedräkning igår så idag bör det vara Oscars tur.

Följande bloggar är med i nedräkningen:
10 september — 6 — Oscar Swartz
11 september — 5 — Anna Troberg
12 september — 4 — Rick Falkvinge
13 september — 3 — Mary Jensen
14 september — 2 — Mark Klamberg
15 september — 1 — Stoppafralagen.nu företrädd av Anna Pettersson.


Du som vill vara med och välkomna politikerna och inte vet hur kan alltid sluta upp med Piratpartiet, hos dem är alla välkomna.

Lotta Gröning skrev igår i AB att väljarna inte vill ha en blå-grön-röd sörja så varför inte testa lila?
Det lila alternativet kämpar för ditt liv och de förstår den tekniska utvecklingen, vilket är nog så viktigt när mer av våra liv är beroende av nätet.

Angående nätet och senaste dagarnas hysteri från gammelmedia gällande Arbogafallet så finns nya bloggar om hur länkar på Internet fungerar hos dessa killar:
Christian Engström
Teflonminne
Blogge Bloggelito

För dem som inte riktigt har fått kläm på hur sociogram fungerar finns en bra och enkel beskrivning hos Olof.

Sen har vi detta elände också....suck!

RIV UPP - GÖR OM - GÖR RÄTT !!!


Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Centern och folkpartiet kan stoppa massavlyssningen?

Är det så? Nu skriver Centerpartiet i AB att de vill riva upp FRA-lagen och tillsätta en parlamentarisk utredning. Det har hänt mycket sedan lagen klubbades i juni. Synd att politikerna inte vaknade tidigare. Jag tänker på Oscar Swartz som kämpat mot "Bodströmsamhället" i flera år. Nu är Oscar nominerad bland  "The Top 10 Who Are Changing the World of Internet and Politics". Oscar är värd varenda röst! SÅ om du inte röstat, gör det nu!

Angående "Bodströmsamhället" så är mer på gång. Bodström drev igenom det förslaget, nu gnuggar upphovsrättsorganisationerna händerna.
Fildelningslagen ska ge upphovsrättshavare rätt att kräva operatörer på uppgifter om misstänkta fildelare. Loggningslagen kommer att underlätta för upphovsrättshavarna att kartlägga fildelare.
Regeringsutredaren Gudrun Antemars förslag gör i praktiken att polisen, eller en annan myndighet med befogenhet, varken behöver ett domstolsbeslut eller en misstänkt person för att operatören ska tvingas lämna ut trafik­uppgifter, eftersom utlämningen sker med stöd av befintlig lagstiftning.
År 2005 var Beatrice Ask oerhört kritisk mot trafikdatalagringsdirektivet, både vad gäller kostnaderna för att införa det och ur integritetssynpunkt. Nu är det hon som ser till att direktivet blir lag i Sverige.Jag avslutar med ett urklipp ur en intervju med Jan Guillou:

"Kan antagandet av FRA-lagen ses som en seger för terrorismen?
- Min tes har hela tiden varit att terrorismen är primitiv. Den kan skada oss på flera olika sätt, men det terroristerna aldrig kan göra är att ta över vår politiska demokrati. Demokratin är vårt främsta försvar mot terrorismen, och vårt främsta försvar mot alla odemokratiska, fascistiska eller extremistiska rörelser. Det är bara vi själva, som kan skada vår demokrati. Och det är vi besynnerligt nog i färd med att göra. Vi gör det som Usama Bin Ladin själv inte klarade av att göra." 

Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

TPB och Yr(sa) Galenmedia

Skäms gammelmedia!
Det är sorgligt att se hur gammelmedia vinklat Arbogafallet och The Pirate Bay. Familjens önskan om att de mördade barnen inte skulle exponeras har genom gammelmedias agerande istället totalt exponerats. Fruktansvärt!

Yrsas uttalande är skrämmande:
– De gör inte det fria ordet någon tjänst genom att lägga ut det här. Det är klart att politikerna inte kommer att sitta overksamma om precis vad som helst som är offentligt också publiceras, säger hon till TV4 Nyheterna

Hur det förhåller sig med vem som gjort vad eller inte finns bra beskrivet hos: Blogge Bloggelito, Christian Engström och inte minst TPB.

Tyvärr har nog helgens publicering från gammelmedia gjort att bilderna spritts lavinartat världen över på Internet.
Sorgligt!


Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Det finns tänkande politiker också!

EU-parlamentarikerna Christofer Fjellner och Inger Segelström är två exempel på det. Bloggarna fick upp ögonen på dem angående bloggregleringen. Nu ser det ut som vi ska slippa det eländet.
Naturligtvis ska HAX ha en stor del av den äran. Tack HAX!

En annan politiker som använder huvudet mer än andra är Mark Klamberg, han tipsar om att Staffan Danielsson (c) både lyssnar och resoner. Men om poletten ramlat ner helt hos Danielsson än är jag inte säker på. Om den gör det får vi ser hur det går när han ska resonera med Maud för hon har ju stängt dörren
För min del får hon gärna hålla både munnen och dörren stängd för evigt.
Jag hoppas annars att Christian Engström har rätt i sin försiktiga optimism om FRA.

Och Reinfeldt, vad gör han? Han smyger i kulisserna, men det är bara diffust.Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Bonnier vs bloggosfären ?

De kan ju försöka!
Vilket trams!

Läs AB: Så ska de tygla bloggosfären.

och SvD: Beware bloggosfär, Bonnier tar över!

Läs även andra bloggares intressanta åsikter om , , , , , , ,

FRA kommer äga ditt liv!

Det har nu kommit fram hur FRA ska göra sina sökningar, dvs massavlyssningen. På sin blogg har Mark Klamberg informerat om att det ska ske med sociogram. Klamberg har även med ett gäng mycket kunniga experter redogjort om detta i en artikel på DN-debatt. Mer att läsa om detta finns även hos Rick Falkvinge, Christian Engström och Surgubben.
Denna typ av sökning gör att FRA och politikerna kommer veta ALLT om dig och ditt liv. Helt vansinningt!

Om du vill protestera så får du ställa dig i kö och registrera dig först. Det informerar HAX om. Mer finns att läsa i SvD och Expressen om detta.
Så var det med yttrandefriheten!
Det är helt galet!

Nu hoppas jag på våra experter på alla områden som kan sätta stopp för övervakningsvansinnet!

 HJÄLP!!!!!!

Läs även andra bloggares intressanta åsikter om , , , , , , , ,

Reinfeldt: Lyssna på Ramberg!

Jag har varit på släktbesök i södra Sverige och skakat 130 mil landsväg. Våra vägar är under all kritik. Men det ska jag ta i någon senare blogg. Skärpning Vägverket!

Det har hänt en hel del i FRA-frågan sedan i fredags men jag hann dock se Forum FRA i SVT Kunskapskanalen igår även om jag missade första kvarten.
Tolkningen av FRA-lagen är skrämmande!
Karin Enström (M): "Jag tror".
Håkan Jevrell (M): "Jag anser".
Ingvar Åkesson (FRA): "Lita på mig".
Dennis Töllborg (professor): "Jag är 55 och litar inte på någon".
Sen var det någon annan professor också som jag inte minns namnet på: "FRA-lagen är inte värre än alla hackers".

Tyvärr gjorde jag inga anteckningar men programmet sänds igen den 5 september och ska väl så småningom kunnas ses här. Klart sevärd debatt!

Det fanns en mycket klok person med i debatten: Anne Ramberg!
Ramberg tolkar lagen precis ordagrant som det står, som den jurist hon är.
FRA-lagen är i strid mot vår grundlag och den måste rivas upp enligt Ramberg.
Precis som många andra motståndare till lagen så ser hon även bristerna då lagen är luddig.
Luddigheten ger utrymme för mycket mer än vad förespråkarna gör gällande.

Antingen är förespråkarna dumma i huvudet eller så ljuger de oss medborgare rätt upp i ansiktet.

Camilla Lindberg sa att det är fel på lagen eftersom vi tolkar den olika.

Det gör att den måste rivas upp.
Vi kan inte ha en lag som tillämpas allt efter politikernas tyckande.
En lag måste vara klar och tydlig!

Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , ,

RSS 2.0
.