Piratjägarlagen = Vilda Västern ?

Jag fick en kommentar på en av mina bloggposter som fick mig att börja fundera på vilket samhälle IPRED kan bana vägen för. Om underhållningsindustrin får agera polis och jaga fildelare, vilka andra branscher vill då ha samma rättigheter?

Postat av: Junior

Jo, men ska vi ha på det här sättet ska vi väl ändå vara konsekventa, då vill jag ha upphovsrätt till mina uppfinnigar istället för att behöva lägga hundratusentals kronor hos patentverket, dessutom borde detta innebära att det är helt ok att securitas bedriver inbrottsutredningar och att HA får klara sina mordutredningar själva. 
Därefter kan vi fråga oss om det är det sammhället vi vill ha?

2008-10-27 @ 22:28:58

(Om någon undrar vilka HA är så är det Hells Angels)

Det kommer alltså bara vara en tidsfråga till fler branscher kommer vilja ha samma rätt som underhållningsbranschen har.
Ska vi ha det så?
Naturligtvis inte!

När det gäller IPRED har vi inte hört mycket från våra politiker, nu har äntligen Alice Åström (V) gått ut med följande:
-Lagen är ett slag i luften och löser lika lite som den gamla lagstiftningen. Det stora problemet här är att regeringen öppnar upp för en piratjägarlag som ger mediabolagen rätt att registrera folk de tror begår brott. Det gröper ur rättssäkerheten och tar oss närmare ett övervakningssamhälle, säger Alice Åström (v), vice partiordförande.

Det verkar som fildelning inte längre är något som bara ungdomar gör, nu är även farfar och mormor i farten, därför att det är ENKELT.
Om underhållningsindustrin vill överleva får de sannerligen tänka om! Som jag tidigare bloggat om är Spotify-musiktjänsten ett sådant steg. Varför finns inte liknande tjänster för böcker, film, tv-serier o.s.v. ?


Det finns nu en hemsida stoppaIPRED.nu! där du som känner att du vill göra något mot denna vansinneslag kan hitta information och agera.
Läs även hos Rick Falkvinge och Opassande hur upphovsrättsindustrin tolkar EU-direktiv lite hur de vill.


Till sist angående FRA-lagen: Riv upp, Gör om, Gör rätt!


Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
 

Reggad på Commo.se

Bloggtoppen.se
Add to Technorati Favorites
Creeper
ip information
Bloggtopplista
Bookmark and Share
RSS 2.0
.