Piratjägarlagen är INTE ok! Inte FRA-lagen heller!

Det är inte ok att låta den privata nöjesindustrin agera polis! Det måste bli ett stopp för alla de vansinniga övervakningslagar som nu håller på att stiftas.
Jag blir rädd när jag läser DN:s artikel om fildelning där det i princip står att om medborgarna i Sverige inte reagerar så kör politikerna vidare på fildelningslagen.

Regeringen förbereder sig nu på en ny het integritetsdebatt sedan FRA-kritiken börjat lägga sig. Moderaterna skickade i torsdags ut ett internt meddelande inom partiet där syftena med lagförslaget förklaras. "Vi vill värna upphovsrätten men heller inte kriminalisera en hel generation", står det. Partiet lovar att inte bara lyssna noga på lagrådets synpunkter utan också på hur förslaget mottas i samhällsdebatten innan en proposition läggs fram i riksdagen.

Måste vi medborgare gå ut och demonstrera för varje tokighet som politikerna hittar på?
När det gällde FRA-lagen så demonstrerades det om och om igen men vi fick den ändå, i version 2.0. Massmedia och en stor del av folket svalde version 2.0. De blev helt enkelt lurade. Den nya versionen av FRA-lagen är samma som den gamla då det tekniskt handlar om en massavlyssning innan sållning sker av "trafikstråken". Sen finns det i den nya versionen lite nya punkter som egentligen inte betyder så mycket annat än på pappret då de inte tar hänsyn till tekniken. Så vi har all anledning att vara oroliga.

I IDG och SvD kan vi idag läsa att Datainspektionen(DI) anser att FRA sparar för mycket och för länge. Det kom DI fram till efter sin inspektion hos FRA. Och hur mycket kommer inte FRA att spara i framtiden om Internetoperatörernas kablar kopplas till dem? Med den nya budgeten de har fått lär det bli massor. Ingvar Åkesson har inte bara fått de pengar han velat ha utan han har dessutom fått MER. Större delen av den nya budgeten ska gå till signalspaning i kabel.

Det är inte bara myndigheter och politiker i Sverige som gör lite som de vill. I Italien tvingade ett domstolsbeslut Internetoperatörena att blockera The Pirate Bay. Men det gick inte EU med på och häver nu italienarnas blockering.

När det gäller piratjägarlagen så finns det dock en klok politiker i alliansen som inte tycker att lagförslaget är ok, Karl Sigfrid.
Vi får hoppas det finns fler som honom, jag har dock inte sett bevis på det än.


Läsvärt:
Mycket bra och välskrivet om Piratjägarlagen finns hos Rick Falkvinge(pp).
HAX undrar hur ärliga våra politiker är.

Och till sist:
På Oskarshamns Kärnkraftverk sköter städpersonalen bevakningen.
Vi har mycket att vara oroliga över!

Trodde jag, läs SENASTE NYTT hos Oscar Swartz, nu myglas det visst på hög nivå!


Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Audi A3 Sportback 2.0T Quattro

Reinfeldt: "jag vill inte kriminalisera en hel ungdomsgeneration". Sahlin höll med.Och hur kan de stå och ljuga i TV (ok, egentligen är jag inte förvånad, men jag måste ju låtsas)?!De har ju precis lagt ut "piratjägarlagen" på lagsrådsremiss, som dikterar att privata intressebolag ska få ut abbonemangsuppgifter för att kunna skicka hotbrev till folk som gillar kultur?Vi ska alltså avskaffa folkets integritet och rättssäkerhet. Igen.Det är så man blir matt.

2008-10-14 @ 21:46:31
Postat av: Daniel Nyström

Man blir jävligt matt. Så matt så man inte riktigt vet om man orkar vidare.. Känns juh som eviga fscking bakslag...Men det e väl bara o köra på. Nån gång måste juh antingen poletten trilla ner, antingen hos nuvarande makthavare eller de som skall rösta nästa gång. Hoppas man.

2008-10-14 @ 23:55:02
URL: http://www.icmpecho.com
Postat av: satmaran

Jag missade debatten mellan Reinfeldt och Sahlin. Hoppas det kommen någon repris. Någon som vet?

Men Reinfeldts ord betyder inget om han inte kallar tillbaka förslaget och förpassar det där det hör hemma. I papperskorgen.

2008-10-15 @ 06:48:54
Postat av: Sverker

Låter som en bra lag, och de små indie bolagen kan överleva.

2008-10-15 @ 14:59:45
Postat av: Lars-Erick

Nu kan man ju ha vilken åsikt man vill om fildelning, men ändå vara emot lagen då den ger privata företag större befogenheter än polisen.Vart tog rättssäkerheten vägen?

Dels knäppa lagar, dessutom lägga ut polisiära uppgifter "på entreprenad"?Puuuuuuuuuuh.http://lars-ericksblogg.blogspot.com/2008/10/ska-privatfretag-f-gra-det-inte-polisen.html

2008-10-17 @ 15:40:19
URL: http://lars-ericksblogg.blogspot.com/
Postat av: Morgan Ohlson

.*** Säg stopp nu, sätt stopp nu!Kontroll, kontroll, övervakning och maktmissbruk, osså lite mer kontroll! Endast FRA-lagen är begränsat farlig. Men, satt i samband med:# Nyligen instiftade antiterror-lagar som bryter gängse juridisk-demokratisk praxis.

# Därtill ny lagstiftning inom området tvångsmedicinering, som till och med kan vara långsamt dödande utan rätt till juridisk prövning (nu kan man gömma politiska fångar i Sverige).

# Att 2 socialdemokratiska, humanistiska ministrar mördades med 10 års mellanrum.

# Hejdlöst utökad bevakning och kontroll på alla områden inklusive bevisad olaglig telefonövervakning mot icke-kriminella.

# Demokrati och debatt har förpassats till exil i bloggosfären.I detta sammanhang är FRA-lagen extremt allvarlig och demokratin är hotad från alla håll. Smygfascismen har tågat in och nu ska även öppna fascister in i Riksdagen (SD).Läs mer om Sveriges sanna natur, t.ex här: http://www.debatthuset.com/forums/showthread.php?t=11929Gå sedan och AKTIVERA DIG i ett riksdagsparti eller någon rättviseorganisation. GÖR DET NU!NÄSTA VAL MÅSTE HANDLA OM DEMOKRATIN. DEN ÄR VERKLIGEN ALLVARLIGT HOTAD!

Det handlar om våra liv.M.v.h

Morgan Ohlson (morgan.o@passagen.se)

# Berövad alla former av inkomster /bidrag sedan 2006-08

# Hemlös sedan 2008-07-01

.

2008-11-03 @ 11:31:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
 

Reggad på Commo.se

Bloggtoppen.se
Add to Technorati Favorites
Creeper
ip information
Bloggtopplista
Bookmark and Share
RSS 2.0
.