Nya bevis på att FRA inte följer lagen!

Idag skriver AB om hur FRA redan tänjt på lagen. FRA ska spana på hot mot landet inte mot enskilda personer. I dag har AB bevis på att FRA inte följer lagen. FRA har lämnat vidare information till Säpo då en politisk flykting var jagad av hemliga agenter från sitt gamla hemland. Frågan är varför FRA spanade på den politiska flyktingen i Sverige? Nu slutade det lyckligt i det här fallet men det bevisar att FRA inte bara signalspanar på yttre hot utan även leker polis. Hur många fler spanar FRA på?
FRA version 2.0, precis som version 1.0, handlar om massavlyssning. Vi vet att det bara är en tidsfråga tillls det nya utbyggda FRA-varuhuset öppnar när Internetoperatörernas kablar väl är kopplade och datorerna igång.

Pär Ström skriver om att det är bara en tidsfråga till våra "ICA-kortsinköp" blir intressanta för FRA och polisen. I USA har en sådan utveckling redan börjat.

Jinge skriver om hur farlig FRA-lagen är inte minst med tanke på hur våra svenska politiker vikt sig för USA i deras jakt på terrorister. Vilken information kommer FRA-varuhuset lämna ut om oss nästa gång USA gör en shoppingrunda?

Mark Klamberg skriver om motsägelser i FRA-lagen. Lagen är full av undantag som öppnar för dubbla och motsägelsefulla tolkningar.
Scaber_nestor skriver om att FRA faktiskt har gjort ett lagbrott men att detta inte kommer skapa stora rubriker i media.

Det är inte bara i FRA-frågan som jag undrar varför media inte gör något. Vi har även Telekompaketet. Det är inte bara media som sviker i den frågan. Vad gör politikerna?

Hur är det med vår demokrati egentligen? Varför vill politikerna inte värna om våra privatliv och vår personliga integritet? Vet politikerna själva varför? Vi går inte på det där med terrorister och yttre hot!

Det är sannerligen på tiden att våra politiker öppnar för en mer levande politik. De kan ju börja med att svara på 5 lätta frågor.

Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
 

Reggad på Commo.se

Bloggtoppen.se
Add to Technorati Favorites
Creeper
ip information
Bloggtopplista
Bookmark and Share
RSS 2.0
.