En allians i kraftig otakt

Alliansen vill ut på nätet som jag skrev i en tidigare bloggpost. Några bloggare blev med anledning av deras nya satsning inbjudna på blogglunch hos alliansens partisekreterare igår. Mark Klamberg var en av dem, likaså Hanna Wagenius.

När jag hade läst Hannas blogg fick jag bekräftat det jag länge misstänkt. Alliansens politiker och vi medborgare lever inte i samma värld. De har inte förstått att nätet är en del av mångas liv. Nätet har blivit som torget var förr, där man träffades och pratade samtidigt som man gjorde sina ärenden till posten, banken eller affären. Bloggosfären har blivit som ett gammalt "byråd". Det var längesedan det fanns en plats där människor kunde träffas och ventilera, men den platsen har nu Internet tagit. Inte bara i Sverige utan världen över.

Alla de övervakningslagar som nu kommer, den ena efter den andra, är som om någon polis eller annan myndighetsperson skulle ha stått och tjyvlyssnat på allt som sades på dåtidens torg. Det skulle ha varit väldigt kränkande och obehagligt. Torgen skulle förmodligen ha blivit tomma.

Idag vill politikerna inte bara vara med oss på torget, de vill komma med oss då vi åker till jobbet, är på jobbet, är på semester, handlar i affären och t.o.m hem till våra sovrum.
Inte bara alliansen, utan även Hollywood vill följa med oss så mycket de bara kan.

Det är i praktiken vad som skulle kunna hända med de övervakningslagar och piratjägarlagar som nu finns och som är på väg. FRA-lagen tillsammans med övriga lagar möjliggör ett totalt intrång på på våra privata liv. En medborgares liv kan följas dygnet runt. Med sociogram kan även hela den privata sfären följas. FRA:s megadatorer kan enkelt sortera oss efter åsikter, vänner, jobb, eller what ever!

Nu vill alliansen ut i bloggosfären, ut till oss på torget. För att vinna valet 2010.
Som Hanna skrev i sin blogg: Hur i hela friden ska Alliansen få med sig internetaktörerna på tåget? En stor del av de som tidigare fungerat som en propagandamaskin för Alliansen fick helt enkelt nog i FRA-frågan - hur ska man kunna uppbåda engagemang hos människor som känner sig bespottade?

Alliansen bör nog tänka om, de är i kraftig otakt med sin tid.

Senaste i övervakningsvansinnet:
Det blev grönt ljus från lagrådet för piratjägarlagen. Lagrådet konstaterar att regeringen går längre än EU-direktivet kräver men anser att regeringen klart redovisat att det finns behov för att stoppa "olaglig" fildelning. Det är tänkt att lagen ska träda i kraft den 1 april 2009. 
Upphovsrättsindustrin kan därmed agera polis på Internet. Det känns rent ut sagt för jävligt!
Nu kommer dessutom bra och användarvänliga tjänster som Spotify som jag själv testat men även andra liknande tjänster, som dessutom är gratis. Om dessa nya tjänster som nu är på väg fått lite tid på sig att utecklas hade nog "olaglig" fildelning dött ut av sig själv.

Avlyssningslagen som smög fram i måndags klubbades igår. Det var väl ingen som riktigt var beredd där. Lagen träder i kraft nästa år.

Idag meddelar SR/Ekot att en ny lag förhandlas inom EU:
Flygbolagen ska lämna ut uppgifter om bland annat namn, e-post och kreditkortsnummer till polis och underrättelsetjänst, uppgifter som ska lagras i ett centralt register i 13 år.


Andra bloggar om ovan: MinaModerataKarameller, Rick Falkvinge, Opassande,

Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: bjorn

jag tror på hämnd i samhället= vi luras av religionen till falsk godhet och låter skitstövlar (som ytterst skulle dö) husera

från dödsstraff till pensionen förverkas om man inte gör sitt jobb och bryter mot förnuft tex poliser som ej gör sitt jobb

dom ska ej ha pension

http://dagestanmetoden.blogspot.com/

2008-10-23 @ 11:13:23
Postat av: Anders

Ett verkligt byråd kan det bara bli om det finns verklig makt bakom.Idag finns det inte det. Vi har inte folkstyre utan politikerstyre. Men det är inget som säger att det måste vara så. Tekniken finns redan för att införa direktdemokrati via internet. Det enda som krävs nu är att vi övertygar medborgarna om att de faktiskt är kompetenta nog att själva avgöra vilka politiska beslut de vill se. Ett bra ställe att börja vore bloggosfären.

2008-10-23 @ 13:07:24
URL: http://www.direktdemokraterna.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
 

Reggad på Commo.se

Bloggtoppen.se
Add to Technorati Favorites
Creeper
ip information
Bloggtopplista
Bookmark and Share
RSS 2.0
.