Alliansen rullar samma väg som Volvo

Ingen har väl kunnat undgå att se hur det gått för Volvo. Volvo har inte varit lyhörda för vad köparna velat ha, som naturligtvis istället gått till Volvos konkurrenter.

Alliansen rullar nu på samma väg. Alliansen med Reinfeldt i spetsen anser sig ha ett vinnande koncept, precis som Volvo. De lyssnar inte på väljarna. Vart tror de väljarna går?

När det gäller FRA-lagen så lyckades man lura en stor del av folket.
Nu är det Piratjägarlagen, IPRED1, som är aktuell. Ska alliansen välja att lyssna på folket?

Mark Klamberg, doktorand i folkrätt på Sthlms Universitet, ställde en fråga på sin blogg häromdagen: Är detta en rättsstat?
Klamberg tar upp hanteringen av FRA-lagen och den överenskommelse som gjordes den 18 juni och kravet om att FRA:s tidigare verksamhet ska granskas. Det tycks regeringen totalt glömt bort.  Tolgfors har nu meddelat att det inte blir av heller. Vem bestämde det?
Så svaret på Klambergs fråga blir: NEJ!

Igår undrade både advokater och åklagare om Sverige är en rättsstat. Tydligen döljer polisen viktiga bevis som resulterar i att oskyldiga kan dömas och skyldiga gå fria.

Piratjägarlagen ger, om den klubbas, den privata nöjesindustrin rätten att via domslut få våra ip-identiteter. Hur rättssäkert är det? Om polisen myglar med bevis, hur mycket kommer inte nöjesindustrin försöka mygla för att sätta dit fildelare?

Idag kan vi läsa på bloggen Copy Me Happy att även myndigheter struntar i att tala med sina medborgare genom att  olämpligförklara dem. Skrämmande nog var det inte vilken myndighet som helst utan justitiedepartementet!

Nog är alliansen på helt fel väg!

Härligt med alla bloggare som engagerar sig i dessa frågor:
Bloggat om Antipiratlagen Ipred1 nyligen: DisruptiveUrban CatMary X JensenStaffan Danielsson,Rose-Mari SödergrenChristian EngströmOpassandeAnna TrobergJan LindgrenJens O.Rick FalkvingeOpassandeJan LindgrenRick FalkvingeOpassandeJan LindgrenAndra SidanSidvind,OpassandeStaffan DanielssonRick FalkvingeChristopher KullenbergRejås BlogJan Lindgren,OpassandeJan LindgrenPiratbyrånHenrik AlexanderssonJan LindgrenJan LindgrenJan Lindgren,Anna TrobergChristian EngströmLars HolmqvistRick FalkvingeJens O.OpassandeAnna Troberg,Rick FalkvingeRasmus FleischerUrban CatOpassandeRick FalkvingeFolkpartiet EslövOpassande,Jonatan KindhAndra SidanDrottningsyltAnnarkiaIllinoiseBeta AlfaArgast NuAngie Roger,Tommy K JohanssonMartin OtygRose-Mari SödergrenCharlotte WibergSatmaranDick Bengtson,Insane ClownsTommy K JohanssonNihao KennyMikael PerssonUng VänsterMikael von Knorring,Urban CatAnders WidénMackan AnderssonJohan LindahlMary X JensenMarcin de KaminskiUrban CatNätkoll.seTommy K JohanssonScaber NestorDavid WienehallChristopher KullenbergTANGO FÖR ENBENTAMattias SwingMikael NilssonArgast NuWilhelm SvenseliusPeter SoilanderSVT OpinionFarmor GunMary X JensenDaniel BrahneborgInsane ClownsRasmus FleischerMattias,Rick FalkvingeDaniel BrahneborgBitchslap BarbieKarl SigfridMikael PerssonSvenssonMikael von KnorringUrban CatHenrik AlexanderssonRick FalkvingeSatmaranDaniel ScytheDavid Wienehall,Mattias BjärnemalmKlibbnisseChristopher KullenbergHenrik AlexanderssonAnna Troberg,SvenssonBitchslap BarbieChristian EngströmJingeDumheternaHans EngnellJosefRasmus Fleischer. Bloggdata från knuff.se. (bloggväggen kopierad hos Rick Falkvinge)

Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Christian Rudolf

Volvos problem är inte att de inte tillverkar vad folk vill ha, probelmet är att deras kunder inte får lov att låna pengar. Få företag har råd att köpa en lastbil utan bankens hjälp.Q3 var katastrof för volvo men Q2 var faktikst en av de bästa kvartalen någonsin för Volvo

2008-10-27 @ 12:08:00
URL: http://www.disruptive.nu
Postat av: satmaran

Jag syftade mer på personbilssidan än på lastbilar. Att småföretagare inom transportnäringen har svårt att få hjälp med finansiering av lastbilar är inget nytt. Nu när det är finanskris blir det ju inte lättare eftersom kraven på säkerhet blir högre hos banker.

2008-10-27 @ 13:03:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
 

Reggad på Commo.se

Bloggtoppen.se
Add to Technorati Favorites
Creeper
ip information
Bloggtopplista
Bookmark and Share
RSS 2.0
.