Vad jag har skrattat!

Internet är helt underbart kul!
Att få börja dagen och skratta som idag, borde man få göra oftare.
Vi har fått ett nytt pajasparti, fp med sitt nya Liberati. Alexander Bard har varit duktig på att bygga upp ett kändisskap runt sin egen person. Nu håller han även på att bygga upp en del i fp, som passar hans egen person. Har man inte exakt samma åsikt som Bard är man INTE välkommen i Liberati. Det låter ju liberalt. Hos Mikael Nilsson, som startade stoppaFRAlagen.nu, kan man läsa en mailkonversation mellan Mikael och Bard. Vrålgarv!

Tidningen Metros artikelserie om bloggosfären som en del i den politiska kampen som riksdagspartierna nu ska satsa på, fick  Rick Falkvinge(pp) att reagera:

"Framför allt är det uppenbart att Alliansen inte förstår nätet, för då pissar man inte alla opinionsbildare på nätet i ansiktet och sedan förväntar sig att de ska agera lydiga envägspapegojmegafoner, så som skedde inte minst med FRA-fiaskot. FRA-lagen hade över huvud taget inte lämnat de korrupta tjänstemännen på Försvarsdepartementet om de etablerade partierna hade förstått hur nätet fungerar och välver om samhället. För att inte prata om Antipiratlagen/Privatpolislagen IPRED1."

Och till sist avslutar Rick med:

"Som jag inledde med, så ska jag inte bara dissa. Jag ska ge några konkreta råd till partierna också.
Först:
 Sparka era partisekreterare. Direkt. De är inte kapabla att förstå den nya politiska arenan. När jag ser kd:s partisekreterare säga att “ja, jag läser en blogg, Stig-Björn Ljunggrens. Jag känner honom”, så kryper det i mig. (Jag följer runt 200 bloggar och ca 20 nyckelord över hela bloggosfären.)
Sedan:
 Anställ Gustaf Stenlund, Frida Johansson-Metso, Hanna Wagenius, Björn Fridén, Maria Ferm och Jenny Lindahl-Persson som nya partisekreterare, släpp dem lösa utan begränsningar och gå inte i vägen. Gå inte ens i vägen när de gör något som riskerar partiets rykte eller varumärke. Nej, förresten: Gå inte i vägen särskilt när de gör något som riskerar partiets rykte eller varumärke."

Jag skrattade gott så jag rekommenderar er att läsa hela Ricks bloggpostning.

Jag rekommenderar även Blogges postning, inte för att jag skrattade, utan för att den är bra, om att politikernas satsning på nätet är dömt att misslyckats om det inte blir en förändring i deras tänk. Att det handlar om att delta och låta bloggarna vara med i dialogen.

När det gäller piratjägarlagen har nu gammelmedia upptäckt att det finns ett mostånd i bloggosfären. Både SvD och Expressen lyfter fram detta från Christian Engström(pp):
"- Vad man än tycker om fildelning är det fel att lägga ut polisens arbetsuppgifter på privata företag, säger Engström som tror att vanliga barnfamiljer i framtiden kommer att få hotbrev från skivbolagen. De lär betala även om de är helt oskyldiga, för att inte riskera att förlora i domstolen och tvingas betala skivbolagens dyra advokater"

Flera bloggare undrar varför många väljer att stödja Piratpartiet, då de inte är ett heltäckande parti. Personligen gör jag det delvis för att jag är missnöjd med de partier som sitter i riksdagen. Min röst på piratpartiet är bl.a. för demokratin, den enskilda människans rättigheter och den personliga integriteten. Att riksdagspartierna inte klarar av dessa frågor visar de allt oftare: FRA-lagen, IPRED och inte minst hanteringen av äktenskapsfrågan är bevis på detta.

Du som vill veta mer kan läsa hos Christian Engström: Tankarna bakom Piratpartiet
Och hur är det med de röda och blå partierna, är det någon skillnad?

Jag vill passa på att gratulera Opassande till hennes jubileum, hos henne hittade jag förresten detta roliga inlägg från Max Andersson(mp).

Det är sanneligen tur att vi har Internet och inte bara är hänvisade till den mången dynga som "aftonpressen" ofta bjuder på. Till er säger jag: Rid i natt!

guldpirat


Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Lars-Erick

Haha, ja herr Bard är duktig på publicitet! Men i detta fall är det så uppenbart att han inte vill släppa taget om några eventuella egna inkomster.Men vem är att lita på?Ingen! För PP har ju inte ens ett heltäckande program.

Inte sossar el moderater,

http://lars-ericksblogg.blogspot.com/2008/11/jag-litar-inte-p-sossarna-heller.html

Inte alliansen. Länk onödig.

2008-11-08 @ 14:09:13
URL: http://lars-ericksblogg.blogspot.com/
Postat av: satmaran

så vi ska blankrösta tycker du?

näpp, jag röstar på pp!

2008-11-08 @ 14:47:08
Postat av: Janne

Är det ett väl genomtänkt alternativ att rösta på PP?? Då stödjer du således AFA/Antifa oxo då?

Kopplingarna finns. Det finns betydligt vettigare alternativ än PP. Dessutom så är väl ändå FRA en riktig icke-fråga. FRA har vi alltid haft, har och kommer alltid att ha oavsett vad några politiker säger.

2008-11-09 @ 17:09:59
Postat av: PiratJanne

Ja, det var i sanningen underhållande läsning. Både från Micke och Rick. :)@Janne

Det där lät väldigt intressant och helt nytt för mig. Jag sitter i PPs styrelse och skulle gärna få veta vilka kopplingar det är du pratar om...

2008-11-10 @ 01:40:32
URL: http://piratjanne.wordpress.com
Postat av: satmaran

@Janne:Precis som PiratJanne är jag nyfiken på om kopplingarna till AFA/Antifa.Jag har aldrig hört om dem. Inte läst heller.

2008-11-10 @ 06:09:42
Postat av: Lars-Erick

Ursäkta, men Alexander Bard leder oss på ett stickspår. Varför ägna tid åt honom?PP kanske är bättre än inget alls. Men jag vill ha ngt bättre än PP oxå.Men först och främst, riv upp FRA. Nuuuuu

2008-11-10 @ 18:45:08
URL: http://lars-ericksblogg.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
 

Reggad på Commo.se

Bloggtoppen.se
Add to Technorati Favorites
Creeper
ip information
Bloggtopplista
Bookmark and Share
RSS 2.0
.