Ungdomsförbunden: Nej till IPRED!

Samtliga ungdomsförbund inom alliansen har nu gått ut och sagt NEJ till IPRED. MUF, LUF, CUF och KDU. Ungdomsförbunden hör till den generationen som är uppvuxna med ett globalt nätverk. Att ungdomsförbunden är mot IPRED säger ju en hel del om hur föråldrade nöjesindustrin och de som hittar på lagar är. Vi kan inte stifta lagar som försöker tvinga konsumenter att köpa en produkt de inte vill ha. Om det nu är så att många inom skivindustrin/filmindustrin blir arbetslösa för att många väljer att inte köpa cd/dvd-skivor, då får det bli så. Vi förbjuder ju inte bilar för att hovslagarna ska få jobb. Jag börjar bli så trött på IPRED-lagen så till nöjesindustrin säger jag: Gör rätt produkter som folk vill ha och till rätt pris eller gå under! Jag tror dock att det alltid kommer att finnas en marknad för bra teater, konserter, bio o.s.v. så länge man säljer det publiken vill ha. En tom teater eller arena är bara ett bevis på att föreställningen är dålig eller inte prisvärd.

Hursom har nöjesindustrin inte monopol på underhållning längre. Ingen som surfat runt på nätet har väl kunnat undgå att hitta en uppsjö av gratis och icke-upphovsrättsskyddad underhållning. Har nöjesindustrin funderat på det?
Det har aldrig funnits fler kreatörer än vad som finns idag. Internet är full av kultur som delas ut GRATIS! Så om dagens nöjesindustri upplever att de har konkurrens nu, är det förmodligen inget mot vad de kommer att få i framtiden.

Igår skrev Sanna Rayman, SvD: Om några år kommer vi skratta åt alltihop. Jag hoppas verkligen att Sanna får rätt. För om lagen träder i kraft blir det många som INTE skrattar. Jag gillar inte Sannas rubrik med tanke på hur allvarlig IPRED-frågan är. Fredrick Federley tycks inte heller ta svenska folket på allvar. Han anser att vi skickar för mycket mail och raderar alla utan att läsa dem. Ett helvetes problem anser han att mailen är. Fruktansvärt!
Jag önskar man kunde radera riksdagsmän som inte lyssnar på folket.

Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: annarkia

En eloge till ungdomsförbunden. Får hoppas att politikerna inte betraktar deras NEJ som skräppost.

2008-11-17 @ 09:43:05
URL: http://annarkia.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
 

Reggad på Commo.se

Bloggtoppen.se
Add to Technorati Favorites
Creeper
ip information
Bloggtopplista
Bookmark and Share
RSS 2.0
.