Sågningar i bloggosfären

Fildelning är väl det som varit hetast debatterat i bloggosfären den senaste veckan, inte minst efter debattprogrammet i SVT.  Rick Falkvinge har på sin senaste postning redogjort för varför det inte fungerar med att jaga fildelare via IP-nummer vilket gör piratjägarlagen, IPRED, rättsosäker. Jag hoppas verkligen att våra politiker tar en ordentlig genomkörare av lagförslaget innan de fattar ett beslut i frågan. FRA-lagen tycks de ju inte alls ha någon som helst koll på. Låt oss slippa ytterligare en idiotisk och integritetskränkande lag, stiftad av politiker som inte förstår vad de gör, eller vilka konsekvenser dessa lagar kan få för den enskilda människan.

Christian Engström(pp) som var med i debattprogrammet tyckte tydligen att det var buskul. Det märktes för han gjorde en strålande insats. Läs lite eftersnack hos Christian, som även har ett filmklipp från efterdebatten som är klart sevärt.

Johan Pehrson(fp), gräsklipparmannen. Debattprogrammet har blivit recenserat och sågat av Surgubben. Läs och njut!

Det är inte bara Johan Pehrson som varit aktuell i helgen. HAX har nu läst boken "Reinfeldt, Ensamvargen" och skriver så här: "Det finns en hel del som förbryllar och oroar i boken. En sak som sticker ut mot slutet gäller FRA-debatten. I 16 år har Kratz intervjuat Reinfeldt. Han har ingående och med stort tålamod svarat på frågor om stort och smått. Inte sällan är han oväntat öppenhjärtig.Och så kommer vi till FRA. Anita Kratz vill fråga Fredrik Reinfeldt varför han driver frågan så hårt. Han som påstår att han väcktes politiskt av George Orwells bok1984. Då blir det tvärstopp. Det blir ingen intervju.
Intressant.
"

Reinfeldt verkar inte särskilt populär på Orionteatern heller.

Och till sist Queen Silly som inte förstått att hon inte ska uttala sig politiskt varken om Internet eller vargar. Kungahuset gör nog bäst i att hålla tyst i både vargfrågan liksom Internet. Jinge har ett bra tips om ett jobb som skulle passa kungafamiljen.


Som vanligt snor jag en bloggvägg från Rick över engagerade bloggare i fildelningsfrågan:
Bloggat om Antipiratlagen Ipred1 nyligen: Martin OtygBeta AlfaSurgubbenRick FalkvingeUrban Cat,Scaber NestorBloggsamRick FalkvingeJan LindgrenOpassandeRick FalkvingeMary X Jensen,Christian EngströmJens O.Olofs bloggPolitruckRick FalkvingeSatmaranRick Falkvinge,OpassandeJan LindgrenRick FalkvingeOlofs bloggBlågrön RöraRhodinSVT OpinionRick FalkvingeZippoArvidfalk.seAnnarkiaJens O.Röd LibertarianLars-Ericks bloggUrban Cat,Bitchslap BarbieOpponent.seFarmor GunAlliansfritt SverigeSVT OpinionOpassandeIsaccoUrban CatHändelsehorisontSatmaranChristian EngströmRick FalkvingeJan LindgrenChristian Engström,Mikael von Knorringfrendo.seOpassandeSVT OpinionAnna TrobergJan Lindgren,HändelsehorisontRättshaveristenJohans tankarPiratnyttHellre upplyst än nedsläcktUrban Cat,Marcin de KaminskiRick FalkvingeOpassandeConjoinerMary X JensenKurvigheterJan Lindgren,Rick FalkvingeOpassandeJan LindgrenMikael NilssonTemet NosceOpassandeMarcin de Kaminski,Rick FalkvingeHenrik AlexanderssonJan LindgrenOpassandeJan LindgrenPär Ströms blogg,SatmaranHändelsehorisontJan LindgrenJan LindgrenJan LindgrenAnna TrobergChristian EngströmOlofs bloggLars HolmqvistRick FalkvingeFarmor GunOpassandeAnna TrobergRick FalkvingeUrban CatOpassandeEnligt Min HumlaRick FalkvingeOpassandeRöd LibertarianJens O.Mikael NilssonBeta AlfaMagazine HumbleBeeSVT OpinionTemet NosceMikael NilssonUrban CatDick BengtsonAndra SidanHändelsehorisontSatmaranFrihet, Fildelning och Feminism,PiratbyrånRättshaveristenMikael von KnorringMartin OtygMary X JensenOlofs bloggNonsens, garrar och allt därimellanJens O.Argast NuAndra SidanDrottningsyltIsaccoAtt älska Alex SchulmanUrban CatLemenoSatmaranHändelsehorisontRick FalkvingeHellre upplyst än nedsläcktRick FalkvingeJosefAnna TrobergGalna kockens kylskåpChristian Engström,HändelsehorisontSatmaranBadlands HyenaICMPECHOFajaf BlogMartin OtygGerdaus skolblog,RhodinBlogg om programvaraSurgubbenHändelsehorisontIsaccoHenrik Alexandersson. Bloggdata från knuff.se.


Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Mike

För godhetens skull.

För sanningens.

För hjärtats .

För existensen.

För det goda ljuset.

För rättfärdighetens skull.

För barnen.

För freden.

För visdomen.

För stillheten.Dags för sanning.

Dags för förändring.

Låt inte hat förblinda göd inte det onda med energi, ha kärleks protester inte antikrigsprotester , exponera dom självhatande och omfammna dem för att dom är bara vilsna barn.Nog med Lidande.

Nog med dödande.

Nog med fattigdom sjukdomar och konflikter.

Nog med förstörelse av naturenDirekt Demokrati Efterlyses.http://www.escapetheillusion.com/blog/Låt ditt hjärta validera vad som är sant och inte.Exponera Dom mörka krafterna.Utveckla dig själv och lär känna dig själv.sök up upp den sanna kunskapen och bli vad du var menad och bli.En gud i dig själv en gud av alltet .

All energi är en.

All energi är kärlek.

Andas genom hjärtat neråt dina chakra.

Öppna dig för moder jord låt din negativa energi gå till moder jord.Öppna dig och bli en mästare.Förändringens tider har kommigt.

Förbli öppensinnig öppenhjärtad låt dem inte fylla oss med lögner hat och mörker ty vi står i ljuset och ser deras vilsna jag.

2008-11-03 @ 11:46:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
 

Reggad på Commo.se

Bloggtoppen.se
Add to Technorati Favorites
Creeper
ip information
Bloggtopplista
Bookmark and Share
RSS 2.0
.