Pirater, pirater, pirater överallt i bloggosfären

Och här är en till: Kvinna, mor, företagare. Driver eget företag med åtta anställda, men konsultar även lite då och då åt andra företag. Det var längesedan jag var en finnig tonåring men försöker hänga med i den tekniska utvecklingen ändå. Inte minst då på nätet. Jag började sköta mina bankaffärer och lite annat på nätet redan på Videotex-tiden på 80-talet, så övergången till Internet var inte så stor för mig. Men Internet är så mycket mer än Videotex där man bara kommunicerade inom landets gränser, det var fört dyrt att koppla upp sig utrikes.

Jag var INTE en av de 34918 personer som röstade på piratpartiet vid förra valet. (Aj, kasta ägg och ruttna tomtater på mig bara). Jag röstade på alliansen och främst då på folkpartiet. Min röst på folkpartiet trodde jag skulle bli en röst MOT Bodströmssamhället. Men jag hade fel, jävligt fel kan man lugnt påstå.

Jag har i ett par år följt Oscar Swartz blogg som är mycket informativ. I våras när jag precis som många andra undrade varför det var så tyst i media angående FRA-lagen gick jag med i piratpartiet. Jag kände ett stort svek från alliansen långt innan FRA-lagen klubbades genom. Det blev inte bättre av att jag inte fick svar på de många mail jag skickat till dem i frågan. Piratpartiet är ett viktigt parti som hänger med i den nya tekniken. Idag när mer och mer av våra liv finns på nätet är just det väldigt viktigt. Det borde vara fler i alliansen än t.ex. Karl Sigfrid som förstår det här med tekniken Men efter att ha läst många svar på Riksdagssvar.se så förstår jag att det är precis som Rick Falkvinge skriver: de kan skicka mail, men mer än så är det inte, tyvärr. Våra politiker står på samma nivå när det gäller den tekniska utvecklingen som Kd står i äktensskapsfrågan. Även folkpartiets egna, Mark Klamberg, lämnade ju sina uppdrag då han inte var nöjd med de 15 tilläggen, som inte gjorde någon egentlig skillnad mot den ursprungliga FRA-lagen. Nu tycks alliansen även strunta i utredningen av FRA som var ett villkor för centerpartiet.

Vi behöver en ny form av politik. Jag förstår att våra riksdagsledamöter har svårt att sätta sig in i varje fråga de röstar om. Men jag anser att det är deras skyldighet att göra det. Kan de inte göra det får de avstå och lämna över till andra som kan det. Det visar att vår nuvarande politik inte fungerar. Piratpartiet står för en ny politik och jag kommer stödja dem!

Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Mike

Håller med dig Media är köpta helt klart.

2008-11-06 @ 13:37:02
Postat av: Lars-Erick

Röstade du på fp, satmaran? Hoppsan, det gjorde inte jag.

Men du, vad säger du om skatterna, miljöpolitiken, klimatfrågan, bensinpriset, el-priset, religionsfrihet, sjukförsäkringen, A-kassan,jämställdhet, flyktingpolitik, u-hjälp etc etc.

Hittar du svar på det hos PP?

Och vad vill du?

2008-11-07 @ 07:41:23
URL: http://lars-ericksblogg.blogspot.com/
Postat av: satmaran

L-E: jag kommer kanske blogga om det, så du får vänta på mitt svar, tror inte jag hinner idag, men kanske i helgen.

2008-11-07 @ 09:22:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
 

Reggad på Commo.se

Bloggtoppen.se
Add to Technorati Favorites
Creeper
ip information
Bloggtopplista
Bookmark and Share
RSS 2.0
.